20 Kasım 2009 Cuma

Yeni Ay ve İlk Gösterim Günü

Yeniay filmi vizyona girmeden hemen rezervasyonlar yaptırıldı. Gençliğin popüler filmi. İlk güne rezervasyon yaptıranlardan biri de bizdik ama bizimki şans eseri biraz. Alacakaranlık serisini duymayan kaldı mı bilmiyorum. Harry Potter çılgınlığı gibi artık Alacakaranlık çılgınlığı var. Gençlerin dilinden Vampir Edward düşmüyor. Artık Harry Potter' ın tahtı sallandı. Harry Potter kitaplarına olan ilgi gibi Alacakaranlık kitapları da o şekilde okundu. Bende ilk çıktıklarında kitabı okuyanlardan biriydi, tek fark arkadaşımın ısrarı üzerine. Benim için iki çeşit vampir vardı, biri Dracula diğeri de Blade. Şimdi ise üçüncü olarak Alacakaranlık' taki vampirler diyebilirim. Bizdiğimiz vampirlerden farklılar, hatta yaşayan tarihleri devam ediyor ve kendilerine has güçlere sahipler. Alacakaranlık furyası çok tutulunca peşin sıra vampir romanları, hikayeleri çıktı. Ben Alacakaranlık'tan sonra başka bir vampir türünü okumamaya karar verdim. Kitabı okudukltan sonra Alacakaranlık kitaplarının ilkinin filmi gösterime girdi. Açıkcası kitabını okuyan biri olarak hayal kırıklığına uğradım. Şu da bir gerçek, tabi ki hiçbir zaman kitaptakinden daha güzel olamaz filmler. Bugün gösterime Alacakaranlık sersinin 2. kitabı Yeni Ay filmi girdi. Daha önceden rezervasyonumuz vardı. Sinema salonuna ilk girdiğimde biraz şaşırdım belki de şaşırmamalıydım, salon ergenlerle doluydu ve büyük çoğunluğu kızdı :) Hiç susmak bilmediler, dır dır dır vır vır vır... Herneyse film başlamasıyla sakinleştiler Allah'tan... Daha öncesi Mustafa filminde, 7-12 yaş grubunun olduğu bir salona rastladım, felaketti. Karar verdim 7-17 arasının çoğunlukta olduğu sinema salonlarına gitmemeye . Ya da yeni jenerasyon sinema konusunda farklı bilemeyeceğim. Birinci filmdeki hayal kırıklığını yaşamadım 2. film de, en azından kitabı bozmadan güzel uyarlamışlar + dövüş sahneleri de iyiydi, kurtlarda! Yalnız Alice' nin Bella ve Edward'ın geleceğini gördüğü sahne de 'Edward ve Bella'nın ormanda koşmaları' Türk sinemasından Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un meşhur koşmalarını hatırlattı :) İşin komedi yani, her bir yakışıklı karakterin perdede boy göstermesiyle, gençlerin verdiği tepkiler. Aman Yarabbim, her karaktere bir yorum, asılma vesaire vesaire... Filmi mi seyredeyim yoksa verilen tepkilere gülüp, gırgır mı geçeyim bilemedim. Şimdi bu yazım üzerine gençlik ne tepki verir? Karakter aşkı :)
Bugün Yeni Ay'la ilgili gösterim istatistiklerine bakmadım, eminimki iyi bir sayıyıdadır.

Umuyorum ki diğer kitapların filmleri çok daha iyi olacaktır. Sanırım en güzeli son kitap ' Şafak Vakti' olacak. Güzel bir vampir serisi ama size tavsiyem kitabını okumanız. Çünkü sizin için çok daha anlamlı olacaktır, şu an popüler bir kitap zamanla bu popüleriteden eser kalır mı bilmiyorum. İyi bir fantastik kurgusunun olması ve bildiğimiz vampirlerden çok farklı anlayışta olması bu kitabı özgün kılmış.


Bookmark and Share

6 yorum:

Mesut Şen dedi ki...

Böyle bütün milletin üzerine atladığı şeyler nedense hep itici geliyor bana. Ama madem tavsiye ediyorsun görmekte fayda var.

Dijital Günlük dedi ki...

Filmden ziyade, tavsiyem kitabı üzerine ama filmi görmekte fayda var tabi. Ama diğer üst düzey filmlerle kıyaslanamaz. Birçoğunu, kitabını okuduğu için seyrediyor bir çoğu karaktere olan hayranlıklarından :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Evet o gün çok gülmüştük.Hem filme gelen en fazla 17 yaşında olan kızların tavırlarına hem de Türk filmlerinin o romantik aşk kovalamacalarının burda da yer almasına. Bütün film baştan çıkarıcıydı.Ama açık konuşmak gerekirse o sahnede gülmekten bi hal oldum. Daha önce filmin karelerinden bu resme pek anlam verememiştim.Bu sahneyi tasarlarlarken bizim eski Hülya Koçyiğit(Aşk kovalamacaları dalında en iyi kadın oyuncu olur kendileri:D ) Ediz Hun ( bu da aynı dalda en iyi erkek oyuncu) filmlerini mi izlediler diye merak ettim doğrusu. Ama sırf o sahne için yine giderdim heralde. Bu arada film vizyona girdikten hemen sonra korsan çekim şeklinde internete düştü.Hani filme gitme fırsatı olamayanlar veya tekrar izlemek isteyenler için. yalnız burada küçük bir sorun var . Çekim sanırım İspanya da gerçekleşti. Çünkü bazı sitelerde İspanyolca dublajdan Türkçeye aktarılmış. Bazı sitelerde de kendi dilinde ama altyazıyı kendi kafalarına göre yapmışlar. ortaya tuhaf bir şey çıkmış tabi. Filmi ben de tekrar izlemek isterim.Ama sanırım bunun için DVD sinin çıkmasını bekliyeceğim. Bu arada diğer filmler için de birkaç şey söylemek isterim.BAzı sitelerde ( özellikle RObert Pattinson sitesinde ) üçüncü filmin daha aksiyon içerikli olacağını ve son filmin de iki film halinde olabileceğini söylüyorlar. İlgililere duyurulur.

Adsız dedi ki...

bence edebiyat açısından çok kötü bir seri.!

Dijital Günlük dedi ki...

Bu tarz popüler kitaplar edebiyat açısından yoksundur. Kalıcığı ne kadar olur düşünmek lazım.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails