30 Kasım 2009 Pazartesi

ÇİZGİDIŞI / Kültürel Tepki Dergisi

Yeni çıkan reklamcılık ve tasarımla ilgili güzel e- dergilerden biri daha ÇİZGİDIŞI. E-dergi arşivime de ekledim. Soldaki resimde de gördüğünüz gibi tepkisel, güzel bir dergi + ücretsiz. İlk sayısı Ekim ayında yayınlanmış, 2. sayısıda bu ay çıkmış. Dergiyi yeni keşfettim açıkcası ama takipteyim. Dergiyi pdf olarak indirip arşivleyebilirsiniz. Derginin sitesini incelediğinizde derginin manifestosunu da göreceksiniz. Özellikle hızlı tüketilen, farklı boyutlara gelen reklam ve tasarım dünyasına eleştirisel bir bakış açısı sunuyorlar. Tüketici etiketini, çevremizi saran reklam kirliğini ve bu kirliliğin bir parçası olmayı reddeden bir dergi.
2.sayının ana konularından biri, reklamlarda bol bol rastladığımız " Ekonomiye can verin" kampanyası ve bu kampanyayala ilgili Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Hasan Tüzen ve tasarımcı Sinan Niyazioğlu'nun görüşlerine yer verilmiş. Dikkat çekici diğer bir yazı da " Sanat Sponsorlarla Yaşar"
Dergiyi online okumak için TIKLAYINIZ!

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails