7 Kasım 2009 Cumartesi

Esaretin Bedeli

Bazı filmler vardır, sizi çok etkiler, hatırlarsınız hep! Bunlardan biri benim için "Esaretin Bedeli" filmi. Sanırım çocukluğumda izleyipte hala da kafamda birinci sıralarda yer alan bir film. İlkokuldaydım seyrettiğimde:) Bu bloga bazen nostaljik takılıyorum farkındayım, ama bu filmden bahsetmeden de geçmek istemedim.
1994 yapımı, başrollerde Tim Robbins ve Morgan Freeman yer aldığı ve Stephen King'in öyküsünden uyarlanarak çekilmiş bir film. Filmi araştırdığınızda karşınıza çıkacak bir bilgi dünyada en çok beğenilen ilk 3 film arasında yer almasıdır. Konusu hakkında kısaca bahsedersek, karısının ölümüyle suçlanan bir adam, hapishanede yaşadıkları ve hapishaneden müthiş kaçış öyküsü. (Özellikle kaçış planı harika). Filmin yönetmeni Frank Darabont, bu yönetmeni hatırlayacağınız diğer muhteşem film ise "Yeşil Yol". Her iki film de Stephen King öykülerinden uyarlama. Bir filmi iyi yapan öncelikle öyküsü sonra yönetmeni ve oyuncuları. Bu filmlerin bu kadar iyi olmasının en büyük nedenlerinden biri tabiki en başta "Stephen King" bence. Usta bir yazar olan Stephen King' ten bahsetmeye gerek var mı ?



Mutlaka Bu filmi izleyin!

Bookmark and Share

6 yorum:

mehbup dedi ki...

Tebrikler..Günün blogunu kutlarım..

Dijital Günlük dedi ki...

Çok teşekkür ederim,sağolun!

Adsız dedi ki...

bu filmi kaç defa seyrettim hatırlamıyorum bile...ama ortası,sonu farketmez neresinde rastlasam yine izlerim ..süper filmdir gerçekten :)

imza:biyaşımadahagirdim'in ablası ;))

Dijital Günlük dedi ki...

Evet,dediğiniz gibi.
İmza alınmıştır,yorum için tşk. :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

kaç kere izledim bilmiyorum:)

Adsız dedi ki...

merhaba
dediğiniz gibi ,bazı filmler vardır ki her izlediğinizde aynı hissi verir.o kadar güzeldir.ve buda "Esaretin Bedeli". bende Melekler Şehri" ni ilk izlememden sonra ne kadar izlersem izleyeyim kesinlikle sıkılmam ve aynı hissi verir.nasıl o konuyu bulmuşlar ve bunu nasıl oynamılar.herşeyi ile film harika.yıllar geçmesine rağmen.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails