31 Ekim 2009 Cumartesi

Ölü Gelin / Corpse Bride

Tim Burton'ın sevdiğim filmlerinden biri daha... Aslında animasyon filmler için de karakterlerini en çok beğendiğim diyebilirim. Her bir karakter birbirinden farklı ve iyi analiz edilmişler. İnsanlardan, ölülere, iskeletlere, örümceğe, tırtıla kadar her biri farklı bir tipleme, farklı bir dünya. Daha öncede dediğim gibi Tim Burton tiplemelerinde belli ortak yönler var. Filmlerine dikkat etmişseniz, baş karakterler, film ortamı, havası birbirine yakındır. Esrarengiz, karanlık ve genel tabirle gotik bir hava içindedir. Bir çoğunda stop motion tekniği kullanılmıştır. Bu film öncesi, bu havayı andıran Noel Gece Kabusu hatırlarsınız. Özellikle Tim Burton filmlerinde baş karakterlerde genelde Jonny Deep vardır; Makas Eller, Sweeney Todd gibi... Tim Burton'ın her bir filmi özeldir, güzeldir :)
Ölü Gelin, 2005 yapımı bir film ve her ne kadar animasyon olmasına rağmen baş karakterin seslendirmesini Joony Deep yapmıştır.
Film hakkında kısaca; "Victor Van Dort kısa süre sonra güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür. Ölüler Diyarı'ndaki hayat Yaşayanların Dünyası'nın sıkıcılığından uzak ve çok daha eğlenceli bir yerdir. Yine de hiçbir şey Victor'un Victoria'ya kavuşmasına engel olamayacaktır ve öyle kalacaktır.(alıntıdır) "
Film seyrederken aklınızda kalacak diğer bir şey de gelinin söylediği 'Tears to Shed' şarkısıdır. Benim aklımda kalan kısmıyla (Türkçe) "kalbi duran birinin kalbi sızlayabilir mi?, ölü bir kalp hala kırılabilir mi?"




Ölü Gelin

Bookmark and Share

2 yorum:

Mesut Şen dedi ki...

"Ölü olduğumu biliyorum. Fakat hala dökecek bir gözyaşım var."
Çok acıklı bir filmdir aslında.
Eğer kendisi bir meslek olsaydı büyüyünce Tim Burton olucam derdim.

Dijital Günlük dedi ki...

Kesinlikle meslek olayına katılıyorum... Tim Burton başka bir dünya :) Bizde kendi dünyamızı iyi bir şekilde,diğerlerinden farklı,görsel olarak ifade edebilsek ayrı bir Tim Burton oluruz herhalde.Tabi yaratıcılık,çok çalışmak şart! En önemlisi insanın kendisi olmak, Tim amca bunu çoktan aşmıştır :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails