21 Ekim 2009 Çarşamba

Grafik Tasarım Ne İçindir?


" Grafik tasarım başarı içindir. Grafik tasarım terapi içindir. Grafik tasarım satış içindir. Grafik tasarım sanat ve bilim içindir. Grafik tasarım düşünürler için değil, sanatçılar içindir. Grafik tasarım enerjiyi yönlendirmek içindir. Grafik tasarım zenginler içindir. Grafik tasarım resim çizemeyen çocuklar içindir. Grafik tasarım karmaşık sorunları çözmek içindir. Grafik tasarım kendini adamışlar içindir. Grafik tasarım yalnızca ana sayfa içindir. Grafik tasarım detaylarda yönlendirme içindir. Grafik tasarım tüm bir ömür içindir. Grafik tasarım boşluk doldurmak içindir. Grafik tasarım izleyiciyi iletişim sürecine dahil etmek içindir. Grafik tasarım kullanıcılar içindir. Grafik tasarım sadece referans içindir. Grafik tasarım,yaşamın güzelliği içindir.Grafik tasarım fikrinize hizmet etmek içindir.Grafik tasarım teşhis etmek, bildirmek, sunmak ve tanıtmak içindir. Grafik tasarım tutunamayanlar içindir. Grafik tasarım müşteri içindir. Grafik tasarım sadece kadınlar içindir. Grafik tasarım terbiyesizlik içindir. Grafik tasarım kurumsal salaklar içindir. Grafik tasarım yogiler içindir. Grafik tasarım pazarlama içindir. Grafik tasarım tasarımcılar içindir. Grafik tasarım sadece sunum yapmak içindir. Grafik tasarım hanım evlatları içindir. Grafik tasarım devrim içindir. Grafik tasarım aşk+$ içindir. Grafik tasarım herkesin rahatı içindir. Grafik tasarım bilgiyi, fikirleri ve duyguları somutlaştırmak içindir. Grafik tasarım her şeyin nasıl çalıştığını bilmeyi sevenler içindir. Grafik tasarım solaklar içindir. Grafik tasarım mutlu hizmetkârlar içindir. Grafik tasarım benim içindir. Grafik tasarım herkes içindir. Grafik tasarım kayda geçmesi içindir. Grafik tasarım gerçektir. (s.1) "

Yem Yayınlarından çıkan grafik tasarımla ilgili güzel bir kitap. İlk çıktığında dikkatimi çekmişti, fakat bir türlü almak kısmet olmamıştı. Geçenlerde üniversitenin kütüphanesinde rastladım. Bakalım " Grafik Tasarım Ne İçindir" dedik. Kitap daha uluslararası, dünyada iyi iş yapan, ünlü grafik firmaları, tasarımcılarının çalışmaları ve düşünceleri yer almaktadır. Özellikle Türkiye dışı grafik tasarım konusunda diğer firmalar yada gidişat nasıl diye merak ediyorsanız bu kitabı özellikle okumalısınız.Size grafikle ilgili teknik bilgi vermez ama uluslararası bu konuda, insanların ne yaptığını ve ne gibi düşüncelere,projelere sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.
Kitaptan birkaç alıntı ;
"Grafik tasarımın ne olduğunu söylemeden önce, ne olmadığını belirterek başlamak gerekiyor. Sanat değildir. Grafik tasarım sanat gibi görülebilir: ürünler sanattakine benzer bir süreçle yaratılır, bazılarına göre sanat ürünü gibi değerli görülür ya da duvarlara sanat eseri gibi asılır. Ancak sanat değildir. Bu bir doktorla bir dişçinin aynı şey olduğunu söylemek gibidir ama aynı olmadıklarını hepimiz biliriz" (s.62-Art Chontry,Seattle,ABD)
"Satış pazarlamacılar grafik tasarımı pazarlama aracı olarak düşünür; tasarımcılar grafik tasarımı sanat olarak görür; tarihçiler grafik tasarımı sosyal bir birikim olarak görür; bense insanlığın büyüleyici bir vasfı olarak görüyorum." (s.22-Andrew Ashton)
Sizce Grafik Tasarım Ne içindir?
Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails