8 Ocak 2010 Cuma

Sergi tarihi yaklaşırken...

Arkadaşlarla ortak bir sergi çalışmamız olacak inşallah Nisan-Mayıs aylarında fakat biz önceden kültür merkezinin sergi salonu için yer ayırmaya gittik ( Gidiş tarihimiz: Eylül). Bize 2010 için sergi salonu ayarlamaları yeni yıldan sonra olacak dediler, her ne kadar ısrar ettiysekte olmadı, 2010 ilk günleri tekrar gitmeye karar kıldık. Yönetmelik böyleymiş. 2010 ile birlikte tekrar görüşülmeye gidildi, bütün yerler doluymuş.
EEeeee... hani 2010'dan önce yer verilmiyordu. Şimdi ne tepki verirsiniz. Tepkilerimizi çoktan verdik ama değişen birşey yok. Bu kadar da olmaz, bir kurum çift yönlü davranıyorsa, şöyle diyip böyle yapıyorsa kızmamak elde değil. Bu konuda çok darlandık. Herneyse, başka bir sergi salonuyla görüşmekteyiz umarım bir aksilik çıkmaz! Bekleyişteyiz... Olmadı sokakta açarız sergiyi :) Herşeyi yaparız yeter ki 'Sanat' olsun! Ama gerçek sanat, bir fırça darbesi atmakla ya da bir şarkı söylerek sanat yaptığını düşünenler gibi değil!

Bookmark and Share

11 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

"Sanat Halk içindir" mi "Sanat Sanat içindir" mi diyorsun ? :))

Adsız dedi ki...

Değerli kardeşim,doğrusu sizin,adınıza üzüldüm.Ancak, "Gerekirse sokakta açarız" demişsin ya:)çok hoşuma gitti.Sanat,adına sizleri, destekliyoruz,başarılar...

Dijital Günlük dedi ki...

Destekleriniz için çok teşekkür ederim Emin Bey, insan birşeyi yapmak istesin sanırım mekan farketmiyor.
Bora-MAN soruna gelince, kısaca ;
Bir sanat eseri bence sanat için olsun ya da halk için yapılsın diye başlanmıyor. Tümüyle sanatçıların duygularıyla nacizane bir eser çıkıyor, ister halk için ister kendi için. Ama derin bir konu, sanatçıya ilhamı halkta verir, kendi duyguları da ya da baktığı farklı bir sanat eseri de. Sanattaki amaç değişiyor bazen, bazen halk için bazen sanat için ama önce sanatçı için. İnsan ondan sonra o eserde kendini bulmaya çalışıyor. Bu konuyu kısaca bu şekilde diyebilirim ama sanat için bayağı tartışmalı bir konu. Diğer bir sorun sanatın gerçek anlamı ve gerçek sanatçı kimdir. Sanat sadece resimle sınırlanmaz ama günümüzde de bir şarkı söyleyip kendini sanatçı nitelendirenler var, şu durum da diğer büyük sanatçılara büyük haksızlık olur. Sanatta emek vardır, düşünce vardır, orjinallik vardır, yaratıcılık vardır.

MizahiGeveze dedi ki...

Bence halk içindir.Eğer yapılan işi halk anlamıyorsa bir değeri yoktur.Sanatçı kendini hallktan soyutlamış demektir.Bu da onu sanatçı yapmaz.

Dijital Günlük dedi ki...

Birçok sanatçı eserini halk için yapmadığı halde sanat eseri? Sanatçı soyutlasa da bazı şeyleri gene halktan alıyor. Halk bir eserde kendini görür bence, ister onlar için yapılsın ya da yapılmasın. Bunu kişiye de indirgeyebiliriz. Sanat eleştirisinde çok farklı yönlere çekilebilir bir konu, o yüzden " sanat sanat için mi yoksa halk için mi?" her iki açıdan da bakarsanız size doğru gelebilir ama sanat eserinin halkı aydınlatmasını istiyorsunuz bu yüzden halk tarafı ağır basıyor ama sanat eserleri sadece halk için yapılmaz. Derin konu, tartış tartış bitmez belki :) Bu ortamda bu konuya ne kadar açıklık getirilebilir ki... Uzun süredir de sanat hakkında tartışma yapmamıştım :) :)

Sohbet Hocası dedi ki...

sanat için tartısılacak konumu bu yoksa kurumlar için mi bide onu irdelemek lazım. pek cok yerde karsılasılan bir sorun bu, sanatın ne için yapıldıgı sanatcının meselesi sanatın ne oldugu toplum meselesi.. ama insanlara saygısızlık yahut iki yönlü davranıs sergileyenlerin bu tutumları nedeniyle kimlerin ne sekilde magdur durumuna düştüklerini tartısmak lazım... siddet ile kınıyorum.. Ahh ilgililerimiz nerdesiniz..

Dijital Günlük dedi ki...

Hocam, hangi ilgililer :) Nerde, ne zaman ilgilenilmiş :)

Adsız dedi ki...

Yılbaşından sonra gelin diyolar.Yılbaşından sonra gidincede bütün günler dolu diyolar.Rezillikten başka bişey değil yaa.

Adsız dedi ki...

sanat, anlayan insan içindir.
sergi işinde başarılar sanatçı arkadaşım. :)

Dijital Günlük dedi ki...

Umarım gerçek anlamda da iyi birer sanatçı oluruz. Teşekkür ederim :)

Dijital Günlük dedi ki...

Sergi için bir yer ayarladık. Nisanın ilk haftası, bir aksilik çıkmazsa sergi açılışımızı yapacağız.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails