25 Ocak 2010 Pazartesi

The Imaginarium Of Doctor Parnassus

Şu sıralar tümüyle fantastik dünyaya sızdım sanırım, mağaramdan da çıktığım pek yok. Film , dizi ve kitap olarak fantastik seriler elimde şu an. Birkaç gün önce bir Rus kanalında rastladığım  filmden bahsedeceğim. Bu arada rusça bilmiyorum, kanallar arası zap zup yaparken  fragmanına rastladığım bir film, sanırım fantastik olması ve oyuncu kadrosundan dolayı ilgimi çekti. Filmin adı, başlıkta da gördüğünüz gibi The Imaginarium Of Doctor Parnassus. Film yönetmeni; Terry Gilliam ve Oyuncular ise; Johnny Depp, Jude Law, Heath Ledger, Coin Farrell, Christopher Plummer, Tom Waits. Dikkat etmişseniz, 2008 yılında hayatını kaybeden özellikle son dönemlerde Joker rolüyle tanıdığımız Heath Ledger' da filmde yer almaktadır.
Sanatçı ölünce film çekimlerine ara verilmiş. Daha sonra Heath Ledger rolünu diğer sanatçıların üstlenmesi üzerine, çekimlerine tekrar başlanmıştır. 2 Nisan 2010' da Türkiye'de gösterime girecek. Film Türkiye' de neden bu kadar geç vizyona giriyor bilmiyorum ama filmi araştırırken nete çoktan düşen hatta türkçe alt yazısı da eklenmiş hallerine de rastladım. Şaşmamak gerekiyor sanırım. Umarım güzel bir filmdir.
Filmin konusu; " Gezgin bir tiyatro kumpanyasını idare eden 1.000 yaşındaki Doctor Parnassus, seyircilerine sihirli bir ayna vasıtasıyla gerçeğin ötesine gitme şansını sunmakta ve şeytan ile yaptığı anlaşma sayesinde başkalarının hayal gücünü yönlendirebilmektedir. Ancak artık şeytanın bu anlaşmadan kendine düşen payı tahsil etme zamanı gelmiştir."



Bookmark and Share

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir paylaşım.Teşekkür ederim.Sevgiler...

Dijital Günlük dedi ki...

Reca ederim Emin Bey. Umuyorum güzel bir filmdir, izledikten sonraki fikirlerimi de belirtirim.
Saygılarımla...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails