10 Ocak 2010 Pazar

İstanbul Modern Sanat Müzesi


İstanbul Modern nedir?

"İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmayı ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmayı amaçlayarak, disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir. Türkiye’de modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müze olarak, 2004 yılında, İstanbul Boğazı’nın kıyısında, 8.000 metrekarelik bir alanda kurulmuştur."

İstanbul Modern'i, yapılan sergi ve etkinliklerle birçok kişi duymuştur, bu yazıyı okuyup aranızda gidenler mutlaka  bulunmaktadır. Türkiye'de sanat adına iyi bir gelişme ya da bir ilaç diye nitelendirebiliriz. Müzede  sadece sergi değil, sanatsal etkinlik ve eğitimleri de uygulayan bir okul. Adı gibi modern bir müze, herhangi bir sorun yaşamadan imkanlar dahilinde müzeyi rahatlıkla gezebilirsiniz. Müze olanaklarına baktığınızda daha iyi anlayacaksınızdır. Kısacası Türkiye'de iyi olanaklara sahip, sanat konusunda doyurucu ve şaşırtıcı bir mekan. İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde yapılan etkinlikleri takip etmek isterseniz, resmi sitesinde sağ üst menüde yer alan 'Haberdar et" bölümden e-mail adreinizi yazıp, etkinliklerin e-mail olarak mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Müzeyi ziyaret edenlerin özellikle dikkatini çeken ve unutamadıkları yer, tavanda asılı olan kitaplar bölümü. Çalışma sahibi de 'Yeni İngiliz Heykeli' adlı grubunun önde gelen isimlerinden biri Richard Wentworth. Sanatçının yorumu da şu şekilde; "Bu işe 'kültürel meteoroloji' de denebilir. Kitaplarla üretilmiş meteorolojik bir durum bu" :)




Modern sanat adına birçok şeyi hayal edebilirsiniz! İstanbul' a  yolunuz düşerse İSTANBUL MODERN' e mutlaka uğrayın!
Bookmark and Share

4 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Paylaşımın için teşekkür ederim.
Tam benlik bir müze!
Sevgiler...

üzgün dedi ki...

Bugün gidip gördüm asılı kitapları bir an çook ürperdim.sanki biri kitaplara acı veriyormus gibiydi ortalarından delinmiş onlarca kitap havada asılıydı içim acıdı.tasarım böyle mi olmalıydı?

Dijital Günlük dedi ki...

İlginç bir bakış açısı. Şu ana kadar görenler sizin gibi bakmamışlardı. Açıkcası bende henüz gidip görmedim, bende nasıl bir etki bırakacak bilmiyorum. Kitapları çok seven birisiniz, değil mi? Sizce, bir tasarım insanlara tek yönlülük değilde farklı açılar sunuyorsa tasarım böyle olması gerekmez mi? Hem acı hem de mutluluk vermesi...

Adsız dedi ki...

okul gezisi için buraya gidicaz holley! süpr bi yer ...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails