22 Aralık 2009 Salı

Karmakarışık DÜNYA!

Nasıl bir dünya!!! KArmakarışık..............................
Her bir tarafı yırtık bir bez parçası gibi. Git gide de kirleniyor hem maddi hem manevi olarak. İnsanlar ayrı bir sır, ayrı bir dünya; çözmesi imkansız. Dikkat etmenize bile gerek yok, tümüyle para etrafında dönüp duruyoruz. Hayalleriniz olur, gerçekleştirmek istediğinizde karşınıza kocaman bir problem "PARA" çıkar. Bunu da aşarım dersiniz, para kazanmak için çırpınırsınız. Hani beş element vardır ya 'Ateş, Su, Toprak, Hava, ..... ' işte o beşinçi element artık 'Para', malesef ki. Değerler kayboldukça bizde değişiyoruz, küçülüyoruz. İnanç, güven azalıyor. Minimum limitte artık! Artık insanları anlamak için dersler alıyoruz, bu kadar mı zor. Zor artık zor! Karşındakinin sizi anladığını mı düşünüyorsunuz, bence DURUN orda! Neden mi sizi anladığınızı düşündüğünüz o insanların aslında sizi anlamadığını çok iyi anlıyorsunuz zamanla. Bir profesör ne demiş " Beni kimse anlamadı, anlayan da yanlış anladı". İşte durum bu! Yüzünüze gülene, derdinizi dinleyene çok aldanmayın, sakın ha! Yoksa Sezar gibi " Sen de mi Brütüs" dersiniz. Canım dersin, canın çıksın derler :) Gülüyorum, kafalardaki kalıpları değiştirmek zor. O kadar sık karşılaşılır ki bu durumlarla hayatta. Çırpınırsınız çırpınırsınız ama bazı fikirleri değiştirmek o kadar zordur ki, atomu parçalamaktan da zor.... İnsanlar sizi tek bir cümleyle bitirebilir. Artık bu dünya da insanlar adilce savaşmıyor, psikolojik savaş uyguluyor. Merhaba sevgili dünya ve 'insan' dediğimiz şey, gerçek bir insan olabiliyor muyuz. YOK! Zamanla insan olmayı da unutuyoruz. Sitemlerim önce kendime sonra tüm dünyaya! UYUMAYIN! Lütfen gözünüzü, kulağınızı biraz aralayın. Üç maymunu oynamayın. İşitin dünyanın çığlıklarını.... Biraz anlayış, biraz hoşgörü. Ne kaybedersiniz !

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel şeyler demişsiniz. aynı duygu ve düşüncelere gönülden katılıyorum. sizi anladım hem de doğru anladım. :)

Mesut Şen dedi ki...

Yıpratıyoruz birbirimizi sevmek varken.

Dijital Günlük dedi ki...

Malesef!
Mesut, sende bu sıralar isyan bayrağını açtın blogunda!
Sanırım insanlar, yeni yıla yaklaştıkça birçok konuda tepkileri daha çok artıyor, yeni yılla da alakası yok belkide, ama bir şekilde bir düzensizlik var, artık sessiz, tepkisiz kalamıyoruz. Tabi ne kadar sesimizi işittirebiliyoruz...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails