30 Aralık 2009 Çarşamba

İnsan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapabilir mi?

"Yaptığımız hatalar, doğruları görmemizi sağlar" deriz. Peki bu hatalar bizi ya da başkasını ne kadar etkiler, incinir miyiz ya da incitir miyiz? Bazen öyle hatalar yaparız ki, küçük dediğimiz bu hatalar karşımıza büyük bir dağ gibi çıkar. Ama hayat öyle garip ki doğru yaptığınızı düşündüğünüz şey, başkaları tarafından hata olarak algılanabilir. Orhan Baba ne demiş, "Hatasız kul olmaz" :) Hatalar hatalar....
Başlığım nerden çıktı derseniz, bir facebook grubunun adı " İNSAN İNANDIĞI ŞEYLER UĞRUNA MUHTEŞEM HATALAR YAPABİLİR" .
Aktif bir grup+içinizi ısıtabilecek türden diyebiliriz. Özellikle insanlarla, duygularla ve hayatla ilgili hikayeler, şiirler ve kısa metinler hergün yayınlanmakta. Tavsiye ederim. Facebook anasayfa da onun bunun resmine, videosuna bakmaktan sıkıldıysanız, bu grubun paylaşımları dikkatinizi çekebilir.
Sizce insan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapabilir mi?

Bookmark and Share

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bu cümlede edebi bir oyun var bence. insanların inandıkları uğruna yaptıkları hatalar başkalarına zarar verici nitelikte olursa bunlara muhteşem hata demek hata olur. örneğin adam vücuduna sarıyor bombaları sonra da suçsuz insanların ortasında patlatıyor. bu da inanılan şey uğrunda yapılan hata sayılmaz mı?

çok muallak bir cümle yani.

Dijital Günlük dedi ki...

En son dediğiniz örnek, inandığı şey değil inandırıldığı bir şey uğruna hata yapmak olur. Hata diyemeyiz hatta, ölüm!
Sözün derinine ve hata olayına indirgeyince anlam değişebiliyor.

Adsız dedi ki...

işte efendim nereye çekerseniz gelecek türden bir söz bence bu. inanmak, inandırılmak öyle iç içe kavramlar ki. dediğiniz gruba da baktım ve gördüm ki herkes farklı farklı anlamlar yüklemiş bu cümleye. kimi dini referans almış, kimi aşkı, kimi başka bir şeyi.

tamam daha fazla işin felsefesine girip bozmayayım ortamı. hayır oysa ki edebiyattan, sanattan anlamayan biri de değilim, bilakis çok ilgiliyim bu konulara. :)

Dijital Günlük dedi ki...

Ben edebiyattan,sanattan anlamayan biri değilsiniz demek istemedim yanlış anlamayın. Ama sizin de dediğiniz gibi nereye çekersen çek. Artı grup belli bir kesime hitap etmekten ziyade ondan, bundan...her telden birşey var, genel :)Farklı açılardan bakabilmek önemlidir.

Adsız dedi ki...

yanlış anlama yok. ince düşününce yanlış anlaşılmamak için kasıyor insan. :) sanatçı ruh.

Dijital Günlük dedi ki...

:)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails