11 Eylül 2010 Cumartesi

Ramazanda Hamamönü / Ankara

Ankara'dan dönüşte fırsat bulup bahsedemedim. Bayram tatilden faydalanıp size Hamamönü' nden  biraz bahsetmek istedim. Ankara' dan dönmeden arkadaşım Kahraman, Hamamönü' ne davet etti. Bir müzik grubuna eşlik ediyordu kendisini de dinlemek istedik. Ankara' da ramazanı hissettiğim tek yer Hamamönü'ydü açıkcası. Ramazan adına güzel düzenlenmiş, tarihi evler, çalan müzikler, ortalarda gezinen Hacivat, Karagöz, Nasrettin Hocalar bulunan güzel bir alandı. Ayrıca halk konserleri de veriyordu. Biz henüz Kahraman' ın eşlik ettiği müzik grubunu dinlemeden hızlıca bir Hamamönü' nü dolaşalım dedik. O kalabalıkta fır dönerken bir den kafama bir fes konuldu. Kendimizi Hamamönü Hatırası önünde tarihi kiyafetler içinde bulduk ve bize eşlik eden bir de çakma Nasrettin Hocamız vardı :) Güzel bir kare ve hatıra oldu.Hamamönünü dolaşırken yapılan konser hariç, eski evlerin önündeki tezgahların arasında bir kemancı başka bir yerde bir darbukacı ve alaturkacı... Keşke geç gitmeseydik ya da biraz daha erken gelip biraz daha vakit geçirebilseydik orada. Artık başka bir ramazana...

Masala Sokak Grubu ve Kahraman' ın  eşlik ettiği bir müzik ziyafetiyle yazımı sonlandırıyorum... İyi dinlemeler ! :)
(Videoyu fotoğraf makinem ile çektiğimden ses konusunda ufak tefek aksaklıklar  ve uploaddan kaynaklı görüntü bozuklukları  olabilir)

Çok fazla fotoğraf çekemesem  de çektiğim birkaç kare...

Başka diyarlarda görüşmek üzere... İyi bayramlar!
Bookmark and Share

4 yorum:

Hayalin Derinlikleri dedi ki...

Ah evet şu Hamamönü. Ankarada antika kokan tek yer belkide. Bir iftar sonrası gitmiştim bende oraya. Yapılan çok aktivite var ama onlar yapılmasa bile olur.Ortamın kendi havası yetiyor, insanı rahatlatmaya.
Bakıyorumda bir yandan, Ankara sizi iyi etkilemiş :)

Hayalin Derinlikleri dedi ki...

Bu arada "ben sana aldanamam yarim"i dinledim şimdi, vuruldum içmden valla. Erkan Oğurdan dinlemiştim bu eseri. Kulaklara çalınan güzel bir lezzet olmuş buda :)

zümrüt şen dedi ki...

Ankarada yaşadığımız bir kaç üzücü olaydan sonra geçirdiğimiz en güzel zamanlar Hamamaönünde oldu.Daha önce neden gelmedik diye düşünürken sabah altıda yola çıkacak olma düşüncesi bu geç kalınmışlık yüzünden bizi çok üzdü. Arkadaşımız Kahramana ayrıca teşekkürler hem mükemmel müzikleri hemde bize böyle güzül bir gün ve gece yaşattığı için :))

Dijital Günlük dedi ki...

Erkan Oğur' dan da dinlemek çok farklıdır :) Ankara mı etkiledi yoksa uzun bir uğraş stresten sonra Ankara'daki bir iki günlük eğlenmek mi eğlendirdi desek yerinde olur sanırım :):) Ankara yeri başka tabi :)

Zümrütcüğüm, inşallah tekrarını yaşarız ama eğlencelerin tabi :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails