22 Eylül 2010 Çarşamba

İlk Durak : Uzungöl

Gitme vaktim yaklaştı ve memleketimin de güzel yerlerini son kez görme fırsatına eriştim. Bir pazar, iki çizer (biri bendeniz) ve bir dergi editörüyle ilk durağımız Uzungöl oldu. Trabzon merkezden Uzungöl' e gitmek 2 saatimizi aldı. Of' a kadar kıyı şeridinden yolculuğa başladık  ve  Of' a yaklaştıkça fındık bahçelerinin yerini çay bahçeleri almaya başladı. Daha sonra Of'  tan Dernekpazarı ve Çaykara' ya vardık. Uzungöl' ü size en iyi, çektiğim fotoğraflar anlatır diyecem de anlatması zor, yok böyle bir hava... Şişeleyip sanal aleme sunamadım :) 
Başı dumanlı dağlar, yeşilin birçok tonu ve Uzungöl. Sabah erkenden kalkıp göl etrafında bir koşu yapıp sonra güzelce bir kahvaltı yapmak ne kadar güzel olur... Kısmet artık başka zamana... Biz sabah 7:30 da yola çıktık ve 9:30 da Uzungöl' e vardık. Öncelikle Ensar Motel' de bir kahvaltı yaptık daha sonra göl etrafında yürüyüşe başladık. Tabi göl boyu Karadeniz evlerine, kır çiçeklerine, sisli dağlarına, yeşil suyuna bol bol fotoğraf çektik ve en güzeli de mis gibi havayı doya doya içimize çektik :)

 





 


Uzungöl , bu sıralar özellikle arap turistlerle dolu. Motel fiyatları çok uygun. Olur da yolunuz Trabzon' a düşer, Uzungöl' e uğramadan gitmeyin!
Bookmark and Share

6 yorum:

Berra Bayka dedi ki...

fotograflar harika..herşeyi anlatıyo zaten..orda insan yaşlanmaz ya :) karadenizi mutlaka görmek lazım..nasip olurda tura çıkarsam tüm kıyıyı gezicem rizeye kadar .. ayrıca uzun gölün bende bi anısı da var özellikle orayı görmeyi çok istiyorum.. sen şanslısın burnunun dibinde ne güzel :D

Dijital Günlük dedi ki...

Berracığım gel Karadeniz' e gelll...Evet, insan yaşlanmaz oralarda... Doğal ortam, tertemiz hava ve bol yeşillik :) İnşallah gelirsin buralara, beraber gezeriz :)

Sevgili A.Y. , aslında Trabzon' un güzelliğini görmek için şehir merkezinden uzaklaşıp kırsal alanlara, doğal mekanlara gitmek lazım. İŞte o zaman tertemiz hava ve bol yeşillik insana herşeyi unutturuyor... Caminin, bu doğal manzaraya ayrı bir güzellik kattığı kesin.
İnşallah takvimde baktığın yere gitmek nasip olur, bekleriz :)

Berra Bayka dedi ki...

gelcem cnm ama önce sen okulu bitir gel sonra :) sensiz gezmek istemem senden ala rehber mi olur :)

Dijital Günlük dedi ki...

Bende bu mekanlarda ilk rehberlik deneyimimi yaşadım, sen gelirsen daha iyi tecrübe olur artık :)

Siraceddin El dedi ki...

Ben o çizerle dergi editörünü galibaaa tanıyorum :)

Dijital Günlük dedi ki...

:) Galibası yok, kesin tanıyorsundur :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails