28 Eylül 2010 Salı

Polonya'dan "Merhaba"

26 Eylül, hüzünlü de olsa yeni bir başlangıça yelken açtık :) Aynı gün birçok deneyim yaşadım. İlk kez uçak ve trenle seyahat ettim. Sabah 7 de Trabzon'dan İstanbul'a ordan da Varşova'ya uçakla geldim. Bulutların üstünden bakmak harika :) Uçakta birkaç erasmus öğrencisi daha vardı. Biz 3 kız yola çıktık, Varşova'ya vardık. Ama düşündüğümüz uçaktan inince ne olacağıydı. Bir grup Türk öğrenciyle tren istasyonun yolunu tuttuk. Daha sonra trene bindik ki tren bir kalabalık, çoğu kişi koridorda oturuyor o denli tıkış tıkış :) Tabi bizde elde bavullar 3-4 saat ayakta ya da koridorda oturarak tren yolculuğu yaptık. 6 saat sonra Rzeszow'a vardık. Tabi bu arada farklı deneyimlerde oldu ama keyfimizi hiç kaçırmadık, gıırgıra eğlenceye vurduk. Ama asıl düşündüğümüz trenden inince ne olacaktı? Saat akşam 10'da trenden indik ve süpriz, Agata diye Polonyalı arkadaşımız bizi karşılamaya gelmiş. Onunda yardımlarıyla yurda yerleştik. Sonraki gün kayıt için yurttaki görevlilerin yanına gittik fakat ingilizce bilmiyorlar ama bize yardım edecek bir kişi ayarladılar. Her ne kadar ismini tam telafuz edemesem  de Dariusz isimli arkadaş bize çok yardımcı oldu, diğer arkadaşımızı yurduna getirdi, süpermarket gitmemize ve çevreyi tanımamıza yardım etti. Genç kesim ingilizce biliyor burda açıkcası ve birçok kişi bilmiyor da denebilir. Havası soğuk. Tişörtle geldim buraya ama sonraki günü mont ve bot giydim :) Kaldığımız oda güzel, beklediğimizden iyi gidiyor şimdilik. İnsanlar iyi ve birbirlerine benziyorlar. Hemen hemen hepsi sarışın ve renkli gözlü. Behlül türü çok, kızları da güzel (merak edenlere). Yabancı olduğum belli oluyor, yani onların aksine ben koyu kahve saçlı ve kahve gözlü olunca :) Biraz uzak doğulu insanları da andırmıyor değilim. Trende bir Japon bayan bana bayağı baktı :) Buraya geldiğimden beri, Türkiye'de bile bu kadar ingilizce konuşmak için kendimi zorlamadım, hahaa... Bugün Romanyalı bir arkadaş daha bize katıldı ve şehir merkezine yol aldık. Başka bir Türk erasmus öğrencisini bulduk :) 4 Türk 1 Romanyalı Rzeszow sokaklarını arşınladık. Kebabçılar bulduk, sahipleri Türk :) Konuştuk, karnımızı doyurduk. Tabi, önce pub sonra kebab :) Romanyalı arkadaşa 2-3 saat tütün aradık, ararken de hızlı da olsa etrafı inceledik. Yeni bir telefon hattı aldım, çünkü Türk hattım buraya gelince lehçeye döndü ve arama yapamadım. 60sn de 5 tl gidiyordu ayrıca, yeni hat hem ailem hemde burdakiler için daha iyi oldu. Şimdilik güzel gidiyor, henüz okulum açılmadı. Umarım bundan sonrada güzel devam eder. Gezilecek çok yer var. Ben bu gidişle burda gezmek,eğlenmekten fırsat bulup iş ve ders yapar mıyım bilmiyorum :) Bugün kaldığım odanın penceresinden dışarı baktım ki bir fındık ağacı :) Sanki 61 Trabzon plakası görmüş gibi sevindim, hahaha....

11 yorum:

Kırmızı Adam dedi ki...

Uf, geç mi kaldım? Kaç zamandır bir yazı yazacağım...

Neyse, sen daha yenisin şimdi, işini görür belki. :)

Güzel olsun geçirdiğin vakit.

A-H dedi ki...

oo ne guzel, macera basladi yani ;)

Adsız dedi ki...

farklı yerler, farklı yüzler, farklı kültür.
bol bol fotoğraf malzemesi çıktı sana.
polonya da güzel günler geçirmen dileğiyle...

Dijital Günlük dedi ki...

A-H,evettt macera başladı :) Hadi hayırlısı...

Kırmızı, bekledim yazını ama başka meşguliyetlerin olunca dürtmedim seni :) Ama sen yaz gene ben daha yeniyim burada :) Bekliyeyim mi?

Adam, aynen dediğin gibi gerçekten birçok açıdan yeni malzeme çok, inşallah değerlendirebiliriz :)

Teşekkür ederim arkadaşlar!

Unknown dedi ki...

baliiim:)Zaman şuan senin mutlu olmanı istiyor..Bende öyle.Gördüğün güzellikler işlerine..derslerine ve hayatına farklılık katsın.

Berra Bayka dedi ki...

kuşummm sonunda gittin yaban ellere.. Şimdiden action bi hayatın olcak gibi hissettim :) fındık ağacını bende görmüş kadar sevindim :) gördüğün yerleri fotolarıyla beklioruz .. ve başından geçen garip,ilginç her ne olursa buraya yaz takipteyiz.. öptüm kocaman..

Dijital Günlük dedi ki...

Canlarım sağolun :) ya buraya hergün yağmur yağıyor, ya ben foto rahat çekemiyorum bu yüzden. Ama yakın zamanda gezilerimiz başlar, çevreyi daha da keşfetmeye başlarız, o zaman inşallah yeni deneyim ve buranın fotoğraflarını paylayacağım. Umarım bu Erasmus sürecini iyi değerlendiririz :)

Unknown dedi ki...

kuzuuuu selam sevgi Polonya'ya ve fındık dalına:)))

Dijital Günlük dedi ki...

Aleyküm selam canım benim :)

Selcen dedi ki...

Hep hayalimde olan birşeydi başka yerde, başka kültürde öğrenci olmak. Ne güzel. Güzel bir dönem geçirmenizi diliyorum. Bol bol da fotoğraf bekliyoruz ona göre. Gerçekleştiremediğim hayalimi sizden izleyeyim:)

Benim blogumu da ziyaret etmek isterseniz adresim:

http://selcenhatun.blogspot.com/

Dijital Günlük dedi ki...

Çok teşekkür ederim Selcen Hanım. Sizde sanırım yüksek lisans öğrencisisiniz, hayalleriniz için henüz geç değil bence. Hele doktora düşünüyorsanız birçok yurtdışı burs programından faydalanabilirsiniz. Şimdi kaçıncı yılınız yüksek lisansta bilmiyorum ama Erasmus programı için geç değil. Bakarsınız sizi gerçekleştiremeyeceğim diye düşündüğünüz hayallari gerçekleştirirken blogunuzdan izleriz, belli olmaz. Size de başarılar dilerim. İnşallah burda yaşadıklarımı bol bol paylaşabilirim. Keşfedilecek daha çok şey var.
Blogunuzu izlemedeyim.
Sevgilerle...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails