26 Mart 2010 Cuma

Yol göründü...

Bazen birşeylerden umudu kesmişken ansızın size süpriz yapar ve inanmakta zorluk çekersiniz. Umutlar bazen gelir sizi bulur. Bende erasmus konusunda böyle düşünüyordum. Güz dönemi sınavını kaçırmıştım ve bahar dönemi sınavını çok değerli Serkan Hocam hatırlatmıştı. Sınava başvuru zamanı ufak tefek aksilikler çıkmıştı, hatta bu konuda bahsetmiştim. Ben Erasmus sınavından sonra bütün ümitlerimi sonlandırmıştım. Ne okulun  uluslararası ilişkiler sitesine bakmak ne de kazananları merak etmek aklıma gelmemişti. Evet bitmişti benim için ama güz dönemine daha iyi hazırlanıp girecektim. Öğrencilik dönemi değerlendirilmesi gereken yurt dışı fırsatlardan biriydi. Ben gelecek güz dönemine bırakıp elimdeki işlere, sınavlara yoğunlaşmışken bir akşam Serkan Hocam msnden erasmus sonuçlarının açıklandığını bölüm sıralamasında ikinci olduğumu söylemişti. Listeye bakmamı söylemişti. Kendisi de kazanmadığımı biliyordu. Hatta erasmus konusunda fikirler vermişti, ben inş, olur, tamam, yaparım diyordum. Serkan Hocam bu cümleleri hatırlar :) Bakacaktım ama sonuçta kazanamamıştım. Uluslararası ilişkilerin sitesinden kazananlar listesini indirdim. Baktım, evet bizim bölümden çok az kişi katılmış, bende sıralamada 2.ydim ama neye yarardı, elenmiştim önceden ve excel dökümanın sadece sol tarafıyla ilgileniyordum, kazanan arkadaşım var mı yok mu diye bakıyorum, bir yandan da durumu arkadaşım Zümrüt' le konuşuyordum. Birden sağ kısıma bakmak geldi aklıma. Sola kaydırdım sayfayı, Aman Yarabbim!!! Asil yazıyordu, şaka gibi... (şaka mı lan!)
O an inanmakta zorluk çektim. Bir dökümanı tekrar tekrar bu kadar incelememiştim. Zümrüt' e de dedim ama o da anlamakta güçlük çekti. İnanayım mı inanmayayım mı, kime danışacağımı şaşırdım. Evet yerleştirilmişim ilk tercihime, Polonya' ya... Çok sevindim ama paylaşacak insan bulamadım gece gece... Aileme söyledim, onlarda şaşırdı. Şaşırtıcı ve sevindiriciydi. Daha sonra bir erasmus toplantısı katıldık arkadaşımla ve gereken ön bilgileri, kafamızda soruların cevabını öğrendik. Önemli  bir durum vardı, bu da senato kararı. Eğer Serkan Hoca listeye bakmamı söylememiş olsaydı, kazandığımdan haberim olmayacaktı ve hakkımda senato kararı uygulanıp gelecek yılım dondurulacaktı. Senato kararı, kazanıpta gitmeyip ve hakkından vazgeçmeyip başkasının gitmesi imkanını engellediğinden hem de üniversiteye kötü getirisinden dolayı alınmış bir karar. Birçok şeye vesile olan  Serkan Hocam sayesinde bunu da  engelmiş olduk. Diğer bir kötü düşüncem, gerekli evrakları verirken aksilik yaşayacağımdı. Genellikle daha önceden resmi işlerde hep sorunlar yaşadığımdan ( sorun bende değilde, genelde bu işle ilgilenenlerin birşey bilmemesi ya da işi başlarından savmak istemesi) ve böyle durumlarda da öğrenci işlerinde görevliler hiçbirşey bilmez, hep bir yere yönlendirirler. Kayıt ve diplomada ki sorunları yaşayabilirim diye düşündüm ama ilk evraklar için sorun çıkmadı. İnsan her güzellikten sonra buna gölge düşecek birşey olur diye düşünüyor açıkcası. Ama şu an herşey güzel, hayırlısı. Dua ediyorum büyük aksilikler yaşamam inşallah! Ama daha pasaport ve vize olayı var... Bölüm koordinatörümüzde bu konuda bayağı bilgili, umuyorum işlemlerde çok sorun yaşamayacağız. Şu an arkadaşımın durumunun kesinleşmesini bekliyorum. Bu güzelliklere vesile olan Serkam Hocam' a da çok çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun hocam :) Aksilik çıkmazsa seneye artık Polonya' dayız. Polonya' da yaşayan, giden varsa düşüncelerini paylaşırsalar çok sevinirim.
Bir de herkesten gıda yardımı bekliyorum, aç kalabilirim oralarda :) hahaha....
Bookmark and Share

11 yorum:

Mesut Şen dedi ki...

Hayırlı olsun Zeynep. Yurt dışı heyecanı güzel gerçekten. :)

Dijital Günlük dedi ki...

Teşekkür ederim Mesut. Eminim yola çıktığımda bu heyecan daha da artacaktır :) Artık seninde Amerika ile ilgili haberlerini bekliyoruz :)Hepimiz için hayırlısı...

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim. En güzel şekilde değerlendirirsin umarım.

Aydedeye havlayan dedi ki...

harika bi haber gerçekten.. ben öğrenciyken kaçırmıştım o fırsatı ama giden arkadaşlarım vardı. çok farklı deneyimler çok eğlenceli günler geçirmişlerdi. hadi bakalım, iyi yolculuklar. umutsuzluk ve birden gelen umuda dair bu öykü de sana gelsin o zaman :) http://goktugcanbaba.blogspot.com/2010/02/japon-budann-srr.html

Dijital Günlük dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım güzel geçer, biraz zorluk çekecez ama sonuç inşallah iyi olacak. Göktuğ, çok güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık, benim için bayağı anlamlı oldu bunun üstüne :)

Aydedeye havlayan dedi ki...

evet dediğin gibi seni anlatmışım bilmeden :) ben teşekkür ederim, artık iyi yolculuklar dilemek düşer bize :)

Dijital Günlük dedi ki...

Sağolasın :)

zümrüt şen dedi ki...

çok sevindim arkadaşım ve biliyorsun bu duruma hala inanabilmiş değiilim orada birlikte güzel günler geçirme ümidi ile ne diyeyim umarım her şey istediğimiz gibi olur ve sıkıntılarla karşılaşmayız hayatım :))

Berra Bayka dedi ki...

bu habere en az senin kadar sevindim cnm .. harika bişi bu.. sana polonya hayatında başarılar diliyorum.. bol bol foto çek bizle paylaş sen çok daha iyi şeyleri hakediyosun .. güzel günler geçirmeni diliyorum..

Dijital Günlük dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım... İnşallah güzellikler dolu olur, hayırlısı :) Bir yol alalım da artık gerisine bakacaz. Foto bol bol çekeceğim kesin :)

Unknown dedi ki...

hadi bakalım polonya güzeli...:)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails