11 Eylül 2009 Cuma

Tasarım Yazıları

Tasarımla ilgili araştırma yaparken rastladığım güzel bir proje.Gerçekten de dediklerine katılmamak elde değil.Özellikle tasarım konusunda yeterince kaynak olmadığı ve sıkıntılar olduğu düşünülünce böyle bir projeyle bu alanda birçok kişi tarafından,birçok bilgi arşivlenecek ve çok kişiye faydalı olacağını düşünüyorum.Böyle projelere gerçekten destek vermek gerekir.Tasarım alanında yerli kaynakları ve ülkemizdeki gelişimi sağlamak için güzel bir proje.Proje sonucu çıkacak olan kitabı merakla bekliyorum.Tasarım hakkında neler yazılmış acaba???

http://www.tasarimyazilari.org/ adresinden projeyi takip edebilirsiniz.
Projenin amacı ve projeye davet ;

"""Sayın Tasarımcı/Akademisyen/Teorisyen

Ülkemizde herhangi bir alana dair teorik bilgiyi üretmek ve bu anlamda bir bellek oluşturabilmek, derli toplu bir arşiv bulabilmek, birkaç iyi niyetli kişisel çaba haricinde oldukça zor. Görsel İletişim Tasarımı alanına yönelik süreli yayın, kitap, makale, eleştiri, kaynak bulabilmek ise ciddi ve zorlu bir arşiv çalışmasını gerektiriyor. Bu eksiklikten yola çıkarak bugüne kadar oluşan bilgiyi açığa çıkarmak, bir kronoloji ve bibliyografya oluşturmak amacıyla yayımlanmış metinleri bir araya toplamak istiyoruz.
Öncelikle tasarım mesleğini seçme yolunda olan öğrencileri bilgilendirecek, tarihsel bilgiyi sistematik olarak bir araya toplayacak yayın ve e-kütüphane girişimi için, arşivinizde bulunan ve/veya yazdığınız makale, söyleşi ve metinleri göndermenizi rica ediyoruz. Aşağıdaki başlıklar altında toparlamayı hedeflediğimiz yazılar dışındaki başlık önerilerine ve farklı konulardaki metinlere de açık olduğumuzu belirtmek isteriz.
Katkıda bulunacağınıza hiç kuşkumuz olmadan, iyi çalışmalar dileklerimizle"""

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails