11 Eylül 2009 Cuma

4.Ulusal Tasarım Kongresi

"Tasarım veya Kriz
"Tasarım amacı, yönü olan, arzu edilir bir değişiklik ile sonuçlanması beklenen, istenir ve bilinçli bir değişim, değiştirme eylemidir.
Kriz ise kıtlık, bir rahatsızlığın şiddetli tekrarı, zor bir dönem, çözümsüzlük, bunalım veya buhran gibi olumsuz anlamlar taşır. Yaygın kullanımının ötesinde ise, kriz öngörülmeyen, beklenmedik değişimin sancılı bir kırılma veya başlangıç noktasıdır. Kontrolü mümkün olmayan pek çok değişikliği tetikler.
Kriz ile tasarım birbirlerine değişim kavramı üzerinden bağlanır. Herbert Simon "tasarım, mevcut olanı tercih edilir, istenir kılacak şekilde değiştirmektir" der. Eğer kriz öngörülemeyen, kontrol dışı ve olumsuz bir değişim ise, tasarım arzu edilir sonuçlara ulaşmayı amaçlayan bir değişim bilinci ve eylemidir. "Alıntıdır
Güzel bir konu,dexigner.com sitesinde reklam bannerında dikkatimi çekti,blogta da paylaşmak istedim.Gerçekten güzel bir etkinlik ayrıca tasarım alanında çok faydası dokunabilecek bir kongre!
Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiler için TIKLAYIN!

Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails