25 Eylül 2009 Cuma

Devrim Arabaları

Devrim Arabaları filmini ya da "Devrim" isimli Türk yapımı arabamızı duymayan var mı bilmiyorum. Fakat Türkiye gerçeklerini "Devrim Arabaları" filminin iyi yansıttığını düşünüyorum. Bazen bu güzel düşünceler ve çırpınan insanları görünce ülkemiz adına mutlu oluyorsunuz fakat bazı acı gerçeklerle, engellerle ve engelleyicilerle karşılaşınca sinir bozucu oluyor. Türk sanayisi, Türk otomobili ve Türk uçakları... Malesef ki hep önü kapatılmış, dışa bağlanmış! Eğer film seyretmek isterseniz ve ne seyredeceğinizi düşünürseniz "Devrim Arabaları"nı mutlaka izleyin. Son dönemlerde yapılan iyi bir Türk filmi ve oyuncu kadrosu da çok iyi. Türk insanının azim va başarısının başka bir örneği!

Film hakkında kısaca ;
"Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma' olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”.
Filmin Resmi Web Sitesi : http://www.devrimarabalari.com/
Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails