2 Ağustos 2010 Pazartesi

Bir Nev-i Alaturka

Çok zamandır biraz karman çorman diliyordum müzikleri, her telden yani :) Popüler kültür adına saçma saçma şarkılar çıkartıyorlar, insanları eğlendirdiği içinde tutuluyorlar ve hemen tüketiliyorlar. İşte Pop-art :) Velhasıl ben bu sıralar tüketimi zor olan müziklere yönelerek Nev' in yeni albümünü dinliyorum 'Bir Nev-i Alaturka'. Çok beğendim. Kendisinin de birkaç konserine gitmiştim, sesi güzel ve keyifli bir insan olarak konserleri eğlenceli geçer, tavsiye ederim. Bu albümünden sonra onu canlı canlı dinlemek isterdim açıkcası. Onun kendine has şarkıları nağmeli söyleyişi vardır, bu albümündeki şarkılara da yakışmış, hele 'Sevmekten Kim Usanır' parçasını söylerken aralarda bir aaaaahh diye nağme çekerek eşlik edesiniz gelir :) Bence en hareketli olan parçası 'Mazideki Aşk'. Albümde diğer sevdiğim parça ise 'Ben Küskünüm Feleğe'. Şarkıları çok hoş yorumlamış ve bu albümde kendine dış görünüş olarakta farklı bir tarz yaratmış. Yakışmış :).

Bookmark and Share

15 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Benim vazgeçemediğim bir müzik varki!Oda sanat müziği ve halk müziği.Teşekkürler canım.
Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

ben de şu sıralar nev in albümünden birkaç şarkıyı dinliyorum ara ara.
sevmekten kim usanır, mazideki aşk, kapıldım gidiyorum şarkıları çok güzel olmuş. müzikler çok hoş.

Dijital Günlük dedi ki...

"Ey Büt-i Nev Eda" şarkısı da güzel :)

Adsız dedi ki...

o şarkıyı da bugün dinledim özellikle. o da güzel evet.

birine "ey büt i nev eda" diye hitap etsek ne olur acaba? :) "ne diyon lan sen?", diyebilir.

Dijital Günlük dedi ki...

Bende dinliyorum ama anlamını bilmiyorum :)Aydınlatın beni :))

Berra Bayka dedi ki...

bende en çok
mazide ki aşk
kimseye etmem şikayet
sevmekten kim usanır
şimdi uzaklardasın

bunları çok sevdim baya iyi okumuş şarkıları,ama zaten adamın sesi malum o okumasında kim okusun ya :) nev'i ilk çıktıgından beri severim hep dinlerim.. ayrıca yeni imajıda çok hoş olmuş cidden.. :)

Adsız dedi ki...

bloğunuzda en güzel şarkılardan birini paylaşmışsınız.yorumlara baktığımda 2010 yılına ait ve ben bugüne kadar bu bu kişi bilmiyordum.sizin sayenizde dinlemiş oldum ve çok da beğendim.

Teşekkürler

Dijital Günlük dedi ki...

Reca ederim. Nev'in sesi çok güzeldir. Diğer şarkılarını da çok severim. 'Efkarlıyım, Mühürlü Kaderim' biliyorsunuzdur belki de ama dinlemenizi tavsiye ederim :)

Adsız dedi ki...

hayır bilmiyordum.ama dinleyeceğim.bu hayatta bilmediğim o kadar çok şeyler vardır ki......zaten sizden ve berra hanımdan öğrendiğim çok şeyler oldu.sizler bilmesenizde ben teşekkür ederim.

Dijital Günlük dedi ki...

Düşünceleriniz için çoooook teşekkür ederim, gerçekten bir şeyler katabilmişsek ne mutlu bize.Berra'cığım benden çok daha aktiftir.Kıpır kıpırdır. Bunları duyduğuma çok mutlu oldum :)

Adsız dedi ki...

sizin beceri ve başarılarınız karşısında bence teşekkür etmesi gereken kişi benim.kesinlikle sizin yapıtlarınız ve berra hanımın yapıtları ,yani ikinizinde birbirinden güzel.başarılarınız daimi olsun.güzellikleri ortaya çıkaran sizin gibi insanlar gerekli bence bu yurda.

Adsız dedi ki...

mühürlü kaderim ve Efkarlıyım ı dinledim ve gerçektende çok güzeller.özellikle de efkarlıyım güzel bir parça.kaliteli müzikten anlıyorsunuz siz.

Dijital Günlük dedi ki...

Reca ederim, düşünceleriniz için çok teşekkür ederim (Berra adına da). Size de başarılar dilerim, yolunuz açık olsun :)

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel bir dilekde bulunmuşsunuz benim için.çok çok teşekkür ederim size.inşallah yolum açık olur ve bişeyleri bundan sonra başarabilirim umarım.
sizinde hayatınız daima güzel,neşeli,düzgün,sıkıntısı az olan bir yaşam olsun.hak eden insanlardan birisiniz çünkü.yaptıklarınız ve cümlelerinize bakılırsa saygınızı hiç yitirmemişe benziyorsunuz.ve samimiyetli konuşmanız da sanırım iyiliğinizden kaynaklanıyor.

Dijital Günlük dedi ki...

Düşünceleriniz için teşekkür ederim ama abartılması gereken biri değilim, herkes gibi olması gerektiği gibi davranmaya çalışıyoruz saygı çercevesinde. İnternet üzerinde de bazen insanları tanımak zordur. Böyle düşünmenize memnun oldum. İnşallah hayat dilediğiniz gibi, üzüntüler de sıkıntılarda olsa güzel bir şekilde devam eder. Herkesin hakkında hayırlısını diliyorum.
Sevgilerle....

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails