19 Mart 2010 Cuma

Beş Arkadaş

Bugün okul sonrası biraz kafa dağıtmak için çocuk kitapları reyonunun önüne dikildim. Özellikle dikkatimi çekenler resimlemeleri iyi olanlardı. Hemen hemen birçoğunu inceledim. Çocuk kitaplarının almamın amacı, illüstrasyonları, çizimleri ve  içeriği iyi olanları arşivime koymak.
Keşke küçükken de böyle hikayelere sahip olabilseymişim. Çocukluk döneminde en çok sevdiğim iki çocuk kitabı Ayşegül ve Cin Ali' ydi. Özellikle Ayşegül' ün çizimlerini çok  beğenirdim. Şimdilerde ne Cin Alimiz ne de Ayşegülümüz kaldı. Ama şu an ki çocuklar daha şanslı binbir çeşit güzellikte kitaplar var. Ayrıca çocuk kitapları fuarlarıyla yazarlarıyla tanışabiliyorlar. 
Reyondaki birçok kitabı inceledim sanırım, almakta tereddütte kaldıklarım oldu.Fakat bir Keloğlan serisi ve çok çok beğendiğim kocaman bir çocuk kitabı aldım. Adı 'Beş Arkadaş'. Çok güzel, kesinlike tavsiye ediyorum. Özellikle çevrenizdeki miniklere kitap almak isterseniz bu kitabı alın. İnanın çok seveceklerdir. Kitabın tek sayfasının boyutu 35x50 cm yakın ve resimlemesi, baskısı çok güzel. Bir seri ayrıca, ben serinin ilk kitabını aldım. İkincisini de yakında alırım. Kitap, Nar Yayınları' na ait ve kitabın yazarı Rita Ziyade. Resimlemeler kime ait diye baktım, fakat ajans ismi yazıyordu. Direk çizer belirtilmemiş. Kitabın beş ana karakteri, Kedi Besbuse, Köpek Bobi, Kaplumbağa Susu ve Serçe CikCik ve Maymun Zıpzıp.Kitaba bakmak çok zevkli, ara ara bakıp inceliyorum. Kısaca çok beğendim :) KOCAMAN bir hikaye kitabım oldu :) haha...


Bookmark and Share

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende alıcam çok şeker görünüyorlar..Başka önerebileceğin kitaplar varsa yaz zeynep toplu alırım daha iyi olur.

Dijital Günlük dedi ki...

Nar Yayınları'nın bu serisi güzel. Bende parça parça alacam bunları :) Toplam 8 kitapmış. Elimde 3 tane var, diğerleri de güzel. bakacaz... Görürsem güzel çocuk kitapları öneririm mutlaka :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails