1 Şubat 2010 Pazartesi

Üniversitenin Har(a)ç Zamanı

Tatil hızla geçti. Şunu şunu yapacam dedim ama pek bir aktivite de bulunamadım. Sanırım gerçekten dinlenmeye ihtiyacım vardı. Şöyle birşey de  var, okul olduğu zaman daha çok çalışmaya itiyorsunuz kendinizi. Tatil olunca zaten o moda girmiş oluyorsunuz, içinizden birşey yapmak gelmiyor. Oku oku, sınavlara gir... Meyvelerini ne zaman toplayacağız bakalım. Tatilin bittiğini harç ödemeleri hatırlatıyor. Harç mı haraç mı? Kredi ya da öğrenim alıyorum diye düşünüyorsanız, okul bitince elinize gelen ödeme kağıdında ki fiyat size yetiyor da artıyor bile. Okulu borçlu bitiriyorsunuz bir bakıma fakat ihtiyaçı olanlar için yapacak birşey yok tabi ki. Okumak kolay sayılmaz. Bizim üniversite harç hariç bir de etkinlik parası alıyorlar, ne kadar etkinlik yapıyoruz acaba? Yıl sonu üniversite şenliklerindeki konserler mi etkinlik? O zaman parayı şarkıcılara veriyoruz :)  Bir de aklıma ÖSYM' nin sınavları geldi. Sınavların maddi getirisi az sayılmaz yani :) Eğitime iyi harcama yapıyoruz. Sonra da işsiz kalıyoruz...

4 yorum:

Mesut Şen dedi ki...

O zaman konserler baya pahalıya geliyor ya. =)

Bu sene Madonna'yla Beyonce'yi getiremezlerse bu sabah ödediğim 481 liranın karşılığını alamıycam demektir. =)

Dijital Günlük dedi ki...

Pek kolay harçın karşılığını almayacaksın, öyle görülüyor. Biraz daha ödeme yapman lazım Mesut :)) Valla bize onlar gelse, etkinlik mi harç artık hangisi olursa olsun tavan yapar :) Ben istemiyorum, yerli malı yurdun malı olsun da fiyatta uygun olsun. Herneyse, ben sesimi çıkartmayayım,sen benden daha çok harç parası vermişsin ( 265TL)

Mesut Şen dedi ki...

Ohh, ne güzel. Benimki 265 olsa 20 lira da bahşiş bırakırım. =)

Dijital Günlük dedi ki...

İyi de, ben lisans eğitimim(4 yıl) zamanı bıraktım para zaten, yeter da :) Ne bahşişi, bahşiş parasını bile ilerleyen zamanlarda çıkartırlar, öyle lükse giremem :) haha... Bölüm olarak değişiyor tabi ücretler.
Anca veriyoruz, az çok farketmiyor hep veriyoruz.Normal hayatta da öyle ödeme yapıyoz ancak. Hayırlısı :))

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails