3 Şubat 2010 Çarşamba

Norman Rockwell

Bugün yani 3 Şubat tarihinde, Google' da yandaki resmi birçok kişi görmüştür. Acaba bugünün önemi nedir? diye soranlar mutlaka olmuştur çünkü bunlardan biri benim :) Faremi resmin üzerine tuttum ve bugünün Norman Rockwell' in doğum günü olduğunu öğrendim. Kimdir bu adam? Evet kimdi bu adam?
Norman Rockwell, Amerikalı bir ressam, illüstratör. Özellikle Amerikan gündelik hayatına dayalı sevimli, sıcak ve mizahi resimleri ile 40 yılı aşkın süre The Saturday Evening Post dergisinin kapaklarını hazırlayarak Amerikan popüler kültürüne damgasını vurmuş bir kişilik.
Kendi adında bir müzesi ve 4.000 civarında çalışması bulunmaktadır. Çalışmalarının birçoğu yangın gibi sebeplerle kaybedilmiş. Yetenekli ve üreteken bir kişilik olduğu kesin. Daha 16 yaşında bir derginin sanat yönetmeni oluyor, 21 yaşında da bir karikatüristle stüdyo açıyor ve bundan sonra The Saturday Evening Post dergisinin kapaklarını çizmeye başlıyor. Google sayesinde bu çizerin çalışmalarını da inceleme fırsatı buldum. Birçoğunu sizde gördüğünüzde çokta yabancı olmadığınızı düşünebilirsiniz. Örneğin dedikodu konulu çalışması gibi...

Çalışmalarından örnekler;







Bu çalışmasını bilmeyen yoktur sanırım :)




















Bookmark and Share

6 yorum:

benay dedi ki...

bilgilendirme için teşekkürler :) yetenekli adammış !

SirEvo dedi ki...

Bir bilgi daha, sağolasın. :))

Murat dedi ki...

bu resmin üzerine tıkladığımızda zaten bizi bilgilendiren bir sayfa geliyor fakat blogunuzda yer verip bilgilendirdiğiniz için teşekkürler :)

Dijital Günlük dedi ki...

Aslında bu bilgi daha çok kendim için. Yani alanım bu olunca, blogumda da yer almasını istedim. Bu şekilde tekrar bakabilirim, unutmamak baabında. Yorumlar için teşekkür ederim :)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler...

Berra Bayka dedi ki...

vavv ben bu ustayı tanımıyordum bak iyi oldu buraya da alman :) bende hep googleda böyle şeyler çıkınca üstüne mause la gelirim ama buna yapmayı unutmuştum :) neyseki sen varsın eline sağlık resimler de güzel görünüyor

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails