7 Şubat 2010 Pazar

Hayal ???

Bugün bir arkadaşımın üyesi olduğu bir kozmetik firmasının toplantısına katıldım. Yarım saat filan kaldım, başlangıç hayallerle başladı, bitişi göremedim ama ben çıkarken hayallerle devam ediyordu. Firma müdürü, şu soruyu sordu "2000 yılında neler hayal etmiştiniz, gerçekleştiler mi?" Düşündüm de, ben 2000 yılında hayal etmediklerimi gerçekleştirdim. Öyle değil mi, hayalini kurduklarımız gerçekleşmez bazen, hayal etmekte zorlandıklarımızı hatta düşünmediklerimizi gerçekleştiririz. Kader sanırım. 2000  yılında neler hayal ettim ki? Hatırlayamıyorum. İyi bir üniversitede okumak mı? Öğretmen olmak mı?  Neydi? Şimdi nasıl?
"Atanamayan bir öğretmen"....

"Siz küçük dünyanızda büyük hayaller kurarsınız, o dünyadan bir adım dışarı adım atmak istediğinizde size çevreniz kocaman bir kötülükler listesi çıkartır. Hala adımı atabilecek misiniz? Ayak hava da kaldı, değil mi? O ayak ne zaman o adımı atıp, yere basacak? "

İşte bazı hayallerimizde böyle ayakta kalıyor, gerçekleştirmeye korkuyoruz. O inancı kendinizde bulursunuz, tek bir söz bazen parçalar onu, yıkılır ama yeniden yapılır. Hem de daha sağlamı, ya hiç yapılmayanlar? Hep soru işareti bazı şeyler, ama hayallerdir sanırım ayakta tutan. O toplantı da hayallerden yola çıkıp, iş yaptırmak düşüncesinde. Ticaret ve reklam dünyasının en büyük silahı, değil mi? İşin garibi size sunulan hayaller ev, araba... gibidir. Örnekler öyleydi, "2000 yılında şu an nasıl bir evde oturmayı düşünüyordunuz?" dedi adam ve cevap ' villa' hahaha... Benim cevabım değil tabi ki, ben hala aynı evde oturuyorum. Bendeki hayaller ev  ya da araba üzerine olmadığı için :) Hayallerde kişiliğe göre değişiyor. Şimdiki zamanı kim düşünür, hep gelecek düşünürüz ve bu da hayallerimizden oluşur. Var olma sebebimiz olsa gerek. Cehennemde olmayı hayal eden var mı? :) Cehennem demişken, kuzenim msn den yazmıştı bana " Sen yaşıyor musun?", dedim ki " Öldüm, cehennemdem internete girip sana cevap yazıyorum". Onun cevabı ise " sen yaparsın, inanırım " hahaha... Al işte ayak üstü bir hayal. Düşünsenize benim cehennemde internet bağlantısı kurduğumu. TTnet yok, İnternational Azrail  İnternet Servis Sağlayıcısı  İA (Made in Zeynep).  Lütfen, göçüp gidecek olanlar bu fikrimi çalmasınlar. Ayy.. çarpılacağım :) Tövbe tövbe!
Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

o tür toplantılarda hep öyle hikayeler anlatırlar. sanırım saadet zinciri türü iş yapıyorlar. ilk girenler en çok kazanıyor vs. ortada sözde mal-alım satımı da var.

bu tür ortamlar hayallerini kendileri üretemeyenlere ya da ezber hayallerle yaşayanlara hitap eder. villa, araba, yüksek bir aylık gelir, ilerleyen zamanda mümkünse yazlık, üstüne yat vs vs.

atanamayan öğretmenler ne olacak? :)
ona bizim çözümümüz yok. onlar da bizim kozmetik ürünlerimizi alsın, kullansın, belki iyi gelir.

bu arada cehennemde her şey kablosuzmuş. ne diyelim her şeyin hayırlısı, modemin wirelessı. :)

Kervan sahibİ dedi ki...

Hayaller daha nasıl anlatılabilirdi ki? Gerçekten de hepimiz hayallerimizle yaşıyoruz, gelecek planlarımızla ama malesef genelde hayallerimiz maddiyat'ın dışına çıkamıyo.. O çok bilinen 'American Dream' bile bir villa, bir araba ve bir köpekten ibaret değil mi??

Unknown dedi ki...

2000 yılı mı kaldI?2010 dayız ve ben neyi hayal etmem gerektiğini hala bilemiyorum! :(

Mesut Şen dedi ki...

Doğru, çevrenin etkileri bıktırıyor insanı. Başta ailen saymaya başlıyor hayalini kurduğun hayatın olumsuz yönlerini. Zaman zaman hayallerime adım adım yürüdüğümü hissetsem de bu tarz konuşmalar beni öylesine soğutuyor ki hayattan. Her şeyden vazgeçip pazarlamacı olucam diye ödüm patlıyor.

Dijital Günlük dedi ki...

Cehennemde internet kablosuz + sınırsız :)Gitmeyi düşünen var mı? Atanamayan öğretmende para mı var kozmetiğe harcasın :))

SenaAndSaid, evet hayaler daha nasıl anlatılabilir ama hep hayallerin önünde hep maddiyat yani para var. Gidip para duvarına dayanıyor bazen. Çaba ve sabır şart!

Zerrin, benimde hiçbir fikrim yok. Önümüze sınavları dayıyorlar, kazan sonra hayal edersin diyorlar :) Önce para sonra hayal....

Mesut, aynen dediğin gibi. Bu ülkede öncelikler, şartlar çok farklı, ailelerimiz bile bu temelden gelişiyor.Çevre zaten Türkiye' de etken grup, herşeye bir sözleri vardır :) Sen gene de vazgeçme, daha film çekecen, bizde izleyeceğiz!

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails