7 Şubat 2010 Pazar

Birazcık tembellik!

Masamın üstü küçük not kağıtlarıyla dolu. Birinde ödenecekler, birinde başvurular, birinde çizimi ve tasarımı yapılacak işler, yazılar, pantone renk kodları, kitap isimleri, dersler vesaire vesaire... Sonra ajanda mı açtım o da dolu. Hatta bazı şeyleri birkaç kere yazmışım " bunu yapcağım, şuna gideceğim, şunları arayacağım". Hepsini yapacağım ama  'Ne zaman?'. Öğrenciliğimden(lisans) beri üzerimden atamadığım bir huyum var, son gün son dakika. Tahminimce herkeste vardır. Dururum dururum son güne, son geceye saklarım. Uykusuz kalır yaparım. Bu biraz da o işi isteyerek değil de belli bir zorunluluktan yaptığımızdan mı yoksa tembellikten mi?
 " I don't know" . Ama işin garibi, o son dakika işleri yetiştireyim derken daha iyi şeylerde çıkartabiliyorsunuz ya da tümüyle sallıyorsunuz. Sınavları araya sokmuyorum onlar zaten herkeste genellikle son güne kalır; sınavdan bir önceki gün :) Arkadaşım Figen' in blogunda buna benzer bir yazısı vardı ' bir sonra ki gün mutlaka...'  Hatta yazıyla ilgili yorumlarda Oblomov diye bir şahsiyet geçiyor. [Biliyorum Figen, oku demiştin. Tıpkı Çavdar Tarlasındaki Çocuklar gibi, Oblomov'u da daha okumadım, okuyacağım :) ] Galiba okumadan Oblomov'a benzendim.  Herneyse...
Yapılacaklar bir yandan eksilir bir yandan çoğalır. Ben eksilttikçe yerine yenileri geliyor. Bu iş bitti rahatlayacam derken bu sefer farklı bir şey çıkıyor. Dünya dönüyor, bizde de bazı şeyler olduğu gibi durmuyor. Hayat koşuşturmaca bazen de sessizce bir köşe çekilip dünyayı izleme... Birazcık da tembellik!

Bir sonraki gün mutlaka Figen ! :)

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sonra sonra diye uykusuz kalıyorum, teleşa kapılıyorum sonra. ben de soruyorum: 'sevmemek, ilgisizlik mi yoksa tembellikten mi?' diye. hala net cevap veremiyorum buna. belki ikisinin de karışımı.

bu arada masaüstünde duran yazıların üstü buğulu. :)
sadece bir kağıdın üstündeki 'corel draw, photoshop' yazıları okunabiliyor. (photoshop sağolsun de mi? ) :)

Dijital Günlük dedi ki...

Evet, photoshop sağolsun. Yazılar sansürüme uğradı :)

Berra Bayka dedi ki...

heheh bende bi tek kendimi böyle dağınık zannederdim :)) yumurta kapıya dayanmadan bende acele etmiyorum halbuki yapsana zamanında niye sıkıntıya giresin ki dimi ama yok ille son güne bırakılacak ahh ahh:)) çok isteyerek yapmak var bide mecburiyetten yapmak var :) dogru demişsin.. ama sen istesende tembel olamazsın ki kuşum yapında yok sen çalışkan üretken zeki bir insansın ..

Dijital Günlük dedi ki...

Sağol canım düşüncen için... Yoğunluk, yorgunluk, üşengeçlik ve benzerleri insanın bazı şeyleri ertelemesine sebep oluyor. Ama bir şekilde yapılıyor sonra ya da tümüyle iptal oluyor :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails