15 Ocak 2012 Pazar

İlk Türk Otomobili "DEVRİM"

Eskişehir' den ayrılmadan görmek istediğim şeylerden biri ilk Türk otomobili olan 'DEVRİM' arabasıydı. Digital Arts dergisi için 2010 yılında Devrim'in çizimini yaptığım ve anlattığım bir çalışma yapmıştım  ve benim için zevkli bir çalışma olmuştu. Bu nedenle Devrim'in benim için ayrı bir önemi vardır.
Devrim'in acı bir hikayesi vardır daha doğru bu Türk otomobil tarihi içinde acı bir hikaye olsa gerek. Belki bir çoğunuz 'Devrim Arabaları' filmini seyretmiştir. Seyretmeyenlere de tavsiye ediyorum, mutlaka izleyin. İzleyemeyenler bu linkten 'Devrim'in hikayesini kısaca öğrenebilir; http://video.ntvmsnbc.com/devrimin-oykusu.html
Karlı bir Eskişehir gününde Devrim'e doğru ilk yolumuz Eskişehir tren garına doğru yürümek oluyor ve tren garını geçtikten sonra Tülomsaş Fabrikası'na doğru yürüyoruz. Karşımıza çıkan görevliye 'Devrim' i soruyoruz ve bulunduğu yeri tarif ediyor.

6 Ocak 2012 Cuma

Maksim Gorki

Zoraki çizim işlerinizin arasında rahatlamak istediğiniz noktada serbestçe çizim yapmak istersiniz. Herhalde o çizimler en keyifli çizimler olur. Bende düzenleme ve çizim işleri arasında biraz kafa dağıtmak için Gorki portresini karalayayım dedim. Gorki sevdiğim yazarlardandır. Gençlik dönemimde "Ana" ilk okuduğum romanlardandır, gençlik dönemi diyorum ama ben hala gencim ya :) Neyse kısa süreli bir çalışma düşündüm ama tabletim bana inat, istediğim fırçayı kullanmama izin vermedi. Bende ne yapabilirim ne yapabilirim seçtim rastgele bir fırça. İyi ki seçtim, farklı bir çizim etkisi yakaladım böylelikle :) Çizdikçe çizmek zorunda olduğum çizimleri unuttum tabi :D hehehe...  Bu çizim yaklaşık 3 saatimi aldı, belki az belki fazla bir zaman bilemem ama keyifli, rahat işti. Çizim aşamalarını da kaydettim, tabi bazı durumlarda unuttum ama eldeki aşamalarla kısa bir animasyonunu da hazırladım.

Başka çizimlerle tekrar görüşmek üzere...

5 Ocak 2012 Perşembe

Eskişehir ve Akşamları

Bir haftadır yeni şehrim Eskişehir :) Yaklaşık 8 yıl önce ilk kez Eskişehir'e sınavlar için gelmiştim, dereceyle kazanmama rağmen Anadolu Üniversite'sinde okumak kısmet olmadı. Şimdi de tez araştırmam için kütüphanesine uğradım yıllar sonra :D  Asıl amacım, çok yakın arkadaşımı ziyaret etmek ve vakit geçirmek, beraber çizim yapmak, projeler düşünmek (gerçekleşme imkanı az olsa da, kendi çapımızda yani). Yaklaşık bir hafta olmasına rağmen biz Emine'yle dolaşmak yerine çizim yaptık. Nasıl şans varsa bütün işler bir araya sıkıştı. Freelance çalışmak böyle bir şey, gittiğiniz yere işinizde sizinle geliyor "laptop ve grafik tablet" hep yanınızda oluyor :)
Eskişehir'deki bir haftayı Polonya' daki kış dönemine benzetiyorum, sabaha kadar ayakta durup, sabah yatıp öğleden sonra kalkardık ve kahvaltıyı yaptığımızda hava kararmış olurdu, günlerde kısaydı haliyle :) Eskişehir'de de işlerden dolayı böyle oldu, ben henüz Eskişehir'in gündüz halini görmedim.Hep akşam hep akşam ve hep SOĞUK :)

Ve size bugün Eskişehir'den çektiğim birkaç akşam fotoğrafını sunuyorum :) 







Önümüzdeki günlerde artık gündüz gözüyle Eskişehir'i göreceğim ve Digital Arts dergisi için çizimini anlattığım Devrim arabasını görmek istiyorum :D

Greetings from ES :)

Related Posts with Thumbnails