29 Nisan 2011 Cuma

'ROMA' (2.Gün)

Roma'da dün geceye oranla güzel bir sabaha uyanıyoruz. Resepsiyondaki elemanın 'Buongiorno' seslenişiyle kahvaltı salonuna geçiyoruz, güzel bir kahvaltıdan sonra bugünkü gezilecek yerleri görmek için yola çıkıyoruz. Gezilecek yerler; Collesium, Zafer Takı, Eski Roma,Emanuele II, Venedik Meydanı,Aşk Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri...
Bu yerler birbirine çok yakınlar, elimdeki haritaya da uyarak Emanuele II anıtına yol alırken Basılıca S.Maria deglı Angeli e deı Martiri önünde fotoğraf çekiliyoruz.Biraz ilerledikten sonra dağılıyoruz. Biz 3 kişi gezilecek alana  yol alırken uzakta 4 atın üstünde olan tanrıça Victoria heykeli gözüküyor. Ve biraz daha ilerledikten sonra mermerden yapılmış bembeyaz Emanuele II anıtı karşımıza çıkıyor. Görkemli bir yapı.

Hemen önünde Venedik Meydanı, arka kısmında eski Roma ve ilerledikçe Collesium gözüküyor.Gerçekten de Roma'nın bu tarihi güzellikleri bizi etkiliyor. Bir an gözümüzde Eski Roma'yı canlandırıyoruz.
Emanuele II anıtı ve Venedik Meydanı'nı gördükten sonra Collesium'a doğru ilerliyoruz. Çok kalabalık, dünyanın her yerinden insanlarla dolu ve yol kenarında şarkı söyleyen kızıldereliler, heykel taklidi yapanlar,Romalı savaşçılar ve satıcılar...
Nihayet gladyatörlerin mekanı Collesium'a varıyoruz. Diğer grup arkadaşlarımızla Collesium yakınlarında bir araya geliyoruz.Collesium'a giriş 15 Euro, biz girmiyoruz sadece dışından görmekle yetiniyoruz.Çünkü akşam uçağına yetişmek için hızlı hareket etmek zorundayız. Collesium çevresinde dolaşıp zafer takını da gördükten sonra geldiğimiz yönde geri dönüyoruz.
Geri dönerken Zümrüt ile gruptan ayrılıp hayranı olduğum bir ressamın orjinal eserlerini görmek için Mvseo Centrale Del Risorgimento'daki Van Gogh sergisine doğru yol alıyoruz.Uzun bir sıradan sonra bilet alıp sergiyi gezmeye başlıyoruz.
Van Googh'un eserlerinin orjinalleri görmek gerçekten harika bir duygu. Belki de tekrar bulamayacağım bu şansı değerlendirip, resimleri inceleyip,onun attığı her bir çizgi ve fırça tuşunu belleğime iyice kazımak istiyorum. Sadece Van Gogh değil karşımıza  Seurat,Cezanne,Gauguin,Camille,Millet,Signag gibi diğer büyük sanatçılarında orjinal eserleri çıkıyor. Her biri ayrı bir heyecan yaratıyor. Seurat ve Signac'ın eserlerini görünce lisede sanat tarihi dersindeki Puantilizm(Noktacılık) adlı ödev konum aklıma geliyor. Hahaha...Süper duygu :) 
Sergiden ayrılmak zor olsa da geriye kalan iki yeri görmek için yolumuza devam ediyoruz. Veeeee meşhur Aşk Çeşmesi'ndeyiz.Herkesin yaptığı gibi birer para atıyoruz, fotoğraf çekiliyoruz :)
Son rotamız İspanyol merdivenleri.İspanyol merdivenlerine vardığımızda, bu mudur yani dedik :) Gelmesekte çok şey kaçırmazmışız diye düşündük. Ama bu rağmen o kadar kalabalıktı ki ve bizde bu kalabalıkta grup olarak son bir foto çekildik.
Gezimizi İspanyol Merdivenler'nde sonlandırdıktan sonra otelin yolunu tuttuk. Hızlıca tren istasyonuna yol aldık. Yarım saatlik bir tren yolculuğundan sonra Roma Fuimicino Havaalanına vardık.Uçağın kalmasına çok az bir zaman kalıyor ve check-in masalarından şikayetler artınca hızlıca Poznan yolcularının check-inlerini yapıp gönderiyorlar. Bizde dakikalar kala uçağa nasıl koştuk bilmiyorum ama elimde siyah zeytin, ekmek, mozeralla peyniri olan bir poşetle uçağın içine daldık.
Hoşçakal Roma, Hoşçakal İTALYA...
Bir buçuk saatlik bir uçuştan sonra Poznan'a varıyoruz ama kar ve tipiden dolayı uçak havaalanına inemiyor, havada mahsur kalıyoruz. Birkaç kez iniş denemelerinden sonra pilot uçağı artık Poznan Havaalanına alkışlarla indiriyor.
Yaklaşık 10 saatlik bir tren yolculuğundan sonra Poznan'dan Rzeszow'a varıyoruz. Yurttaki odamızı bayağı özlemişiz :)))
Bookmark and Share

1 yorum:

zümrüt dedi ki...

Roma başlı başına bir güzellikler geçidi iken bir de Van Gogh sergisi başımızı döndürüyor... Yıllardır sanat tarihi ve sanat kitaplarından gıpta ile izlediğimiz bir kaç ressamın resimlerini 30 cm uzaktan izlemek büyük bir şans... Romaya yolunuz düşerse büyüleneceksiniz,diğer şehirlerini saymıyorum İtalyanın şimdişlik :))))

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails