29 Nisan 2011 Cuma

Pizza yemeye geldik 'PİSA' ya...

Yaklaşık bir saat sonra 'PİSA'dayız. Pisa küçük bir yer ve kolaylıkla gezebilirsiniz. Herhangi bir vasıtaya binmeden soluğu direk Pisa Kulesi'nde alabilirsiniz. Pisa tren istasyonuna varır varmaz ilk işimiz Roma için tren bileti almak oluyor.Derken çantalarımızı emanetçiye bırakıp, tren istasyonundaki büfelerden Pisa haritası alıp, Pisa Kulesi'ni bulmak için yola çıkıyoruz.
Pisa Kulesine varmadan geçtiğimiz nehrin üzerinde bol bol fotoğraf çekiyoruz. Bir süre ilerledikten sonra eğik kule gözükmeye başlıyor.
Kuleye yaklaştıkça pizza dükkanları artıyor. Ve nihayet Pisa Kulesi karşımıza çıkıyor.

Ne gariptir ki yıllardır TV'lerde, kitaplarda gördüğümüz mühendislik hatası olarak nitelendirilen bu kule karşımda... Pisa kulesi olmasa belki de Pisa'nın bir anlamı olmazdı. Herşey Pisa Kulesi ve çevresindekilerden ibaret.
Her gelen turistin yaptığı gibi ilk işimiz eğik kuleyi düzeltmek oluyor. Nasıl mı? Tabi ki şu klasik poz vardır ya kule uzaktadır sen yakın markajda ellerini kulleyi düzeltecek şekilde uzatırsın ve şak bir foto :) Ya da kuleyi tepeden tutarken... Sizin yaratıcılığınıza bağlı farklı pozda fotoğraflar çekmek.

Pisa Kulesi tabi ki tek değil yanında vaftizhane ve katedralde bulunmakta. Biz Pisa'ye geç vardığımızdan katedral ve vaftizhanenin içine giremiyoruz. Ama dışardan da görmek yetti bizim için. Bol bol fotoğraf  çekildikten sonra, hemen kulenin karşısındaki dükkanlarda soluğu alıyoruz. Hemen hemen hepimiz birer Pisa Kulesi biblosu alıyoruz.Sırt çantamıza yeni bir yerden yeni küçük şeyler yükleyip güzel bir pizza restaurantı arıyoruz.
Kulenin hemen karşısındaki sokakta bir pizzacıda soluğu alıyoruz. Malesef her çeşit pizzayı yiyemediğimizden domuz etinden dolayı, sınırlı sayıdakilerden birini seçmeye çalışıyoruz. İçeriklerine bakarak uygun olduğunu düşündüğümüz Tuscano soslu pizza siparişi veriyoruz.Pizzalar önümüze koyulduğunda görüyoruz ki sosun içinde domuz kıyması var. Durumu izah ediyoruz, pizza ustasının siz müslüman mısınız sorusu üzerine, derdimizi anlayıp bize balıklısını hazırlıyor. İtalya'da en güzel pizzayı Pisa'da yiyoruz böylelikle hemde fiyat olarak diğer şehirlerden daha uygun.
Pizzalarımızı yedikten sonra soluğu tren istasyonunda alıyoruz.

Roma'ya gitme vakti... 'Roma bizi bekler' :)
Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails