11 Kasım 2010 Perşembe

Łańcut

Üniversitenin erasmus öğrencileri için düzenlediği diğer bir gezi de Łańcut' a idi (okunuşu; vansut). Her zamanki gibi şatoyu gezmek için ikiye ayrıldık; İspanyollar ve Türkler :) Bu sefer rotamız Ukrayna sınırına doğruydu :) Şatonun tarihi orta çağa kadar dayanmakta ve tek bir aileye ait. Şato  Stanisław Lubomirski  için yapılmış. Kendisi bir dük.
Şatonun alanı gerçekten çok büyük. Şatonun içinde o kadar çok oda var ki, hatta Çin ve Türk odaları da bulunmakta...Bütün odaları gezemiyorsunuz. Belli bir alan ziyaretçilere açık, bazı odalar özel ve gizliymiş ... Kılavuzun deyimiyle 'secret' :) Herşey için ayrı bir oda var, hatta bir konferans salonu ve bir tiyatro bile var.
 Şatonun koridorları yağlıboya tablolarla dolu ve bazen kasvet verici oluyor. Ama Avrupa resim sanatını görebiliyorsunuz fazlasıyla fakat birçok tablo orjinallerinin kopyaları. Gerçekten çok şaşalı ve lüks bir yaşama sahipmiş Lubomirski ailesi, bir nevi derebeyi gibi. Dük' ün afrikada avlayıp getirdiği birçok dondurulmuş havyanda bulunmakta ve ayrı bir binada sergileniyor. Asıl etkiliyici olan adamın at arabası koleksiyonu.
Sanırsınız ki Lancut ve Rzeszow'un ulaşımını o sağlıyor. Kaç tane mi var? İnanın saymakla bitmez ama çok şık arabalar... Cenaze arabası bile var :) Şu an bu şato müze olarak kullanıyor.
 Bulunduğu alan çok güzel, özellikle bahçeleri... Yaprakları dökülmüş ağaçların görüntüsü ve o yaprakların çimenlerin yolların üzerindeki duruşları...  Hüzün hüzün....
Müzenin kuşbakışı planına bakınca yıldız bir alan ortasına kurulmuş bir şato...
Müze içinde fotoğraf çekimi yapmak yasak. Burda faydalandığım fotoğraflar şatonun sitesinden... Biz daha çok dış alanda çekimler yaptık. Güzel bahçeler ve temiz hava...

Rzeszow' a erasmus öğrencisi olarak gelecekseniz, bu şatoyu gezme ihtimaliniz %99 :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails