18 Haziran 2010 Cuma

Ozanın Şarkısı

Kadim blog diyarından İzleyen, Ozan Göktuğ' un blog diyarına girer ve 'Ateş Böceği Barı' hikayesini okurken sağ köşedeki ' Ozanın Şarkısı diye bir kitap var okusan çok güzel aslında' sihirli sözcüğe tıklar ve yeni bir diyar keşfine başlar. Uzak diyarlardan kitap İzleyen' e bir cüce tarafından ulaşır ve ozanın fantastik dünyasına adım atar. 
[ Sevgili Göktuğ, senin sözcüklerin kadar sağlam bir paragraf oluşturamasam da böyle bir başlangıç yapmak istedim :) ]

 Ozanın Şarkısı kitabı belki de blog dünyasında yaptığım güzel keşiflerden biri, belki de hiç keşfedemeyecektim bu güzel kitabı. Göktuğ' un yazılarını izleyenleri iyi bilir, hiç dikkatinizi çekip sağ üstteki bu yazıyı ( Ozanın Şarkısı diye bir kitap var çok güzel aslında) gördünüz mü? İşte bu şekilde bu güzel kitabı gördüm ve her ne kadar yaşadığım yerde bulamasam da  internet üzerinden sipariş verdim. Kitabı elime aldım ama içeriğinin nasıl olduğunu hiç bilmiyordum ya da neler yazmıştı Göktuğ?

Öncelikle kitap kapağındaki Kerem Beyit' e ait çalışma dikkatinizi çekiyor ve bu kahramlar kim acaba? Bunu da kitabı okuya okuya öğreniyorsunuz. Bu karakterlerin her biri farklı üstün özelliklere ve hayat hikayesine sahip olsa da buluştukları ve başardıkları  kahramanlık hikayeleri var. Romanın kurgusu, olayların gelişmesi, oluşturulan kahramanlar ve sahip oldukları özellikler, kullanılan kelimeler, şiirler ustaca yazılmış güzel bir kitap, kesinlikle. Bu kitabı okurken bunu yazanın bir Türk olduğunu aklınıza getirmiyorsunuz belkide. Öyle bir dünya oluşturmuş ki bunu gerçekle bağdaştırmak zor. O kadar farklı  tür karakter var ki, nasıl bir hayalgücüdür bu Göktuğ? Acaba ülkemizde fantastik hele de böyle yazan bir yazar var mıydı ya da böyle bir kitap?diye düşünüyorsunuz. Böylelikle Türk fanstastik yazarları takip etmediğimi daha iyi anladım. Küçük bir araştırma yapma gereği hissettim. Günümüzde bu konuda yazan bayağı sınırlıymış. Ama dünyada fantastik edebiyat denince akla ilk gelen isim Tolkien olsa gerek :) Ülkemizde birçok yabancının bu kadar iyi olmasa da çok dikkat çekici hale getirilmiş raflarda bol bol yer alan romanları var ki, onların yerine oralarda en çok olmayı hakedenlerden birisin bence. Keşke daha iyi bir basım, daha iyi bir tanıtım ve destek olsaydı. Umarım birgün gerçekten de olması gereken yerde olursun Göktuğ. Romanını beğendim, fantastik roman severlere mutlaka tavsiye ederim. Sizi çok farklı diyarlara getirecek ve farklı karakterlerle tanışacaksınız. En önemlisi Ozan Galenar' ın aslında Göktuğ olduğunu farkedeceksiniz ve ozandan bu hikayenin devamını bekleyeceksiniz. İkinci kitap umarım en kısa sürede çıkar, ben Kuzey Kıtaları'na yol almadan :)

Hayalgücüne ve kalemine sağlık!
Bookmark and Share

3 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

Güzel yorumun için çok çok teşekkürler Zeynep. Kuzey Kıtalar adını verdiğim dünyada yaptığın büyülü yolculuğun beni çok mutlu ettiğini söylemeliyim. Emin ol ki Eryns'ten Kahin'e kadar seni tanıyan her kahraman da aynı şekilde mutlu olmuştur. Yakında, en azından sen Kuzey Kıtalar'a adımlarını atmadan evvel, umarım Ozan Galenar'ın şarkısını tekrar duyabiliriz. Daha anlatılacak o kadar çok hikaye var ki!! :)

Dijital Günlük dedi ki...

Kaleminin mürekkebi hiç bitmeyecek ve bu hayalgücüyle birçok diyarları ziyaret edeceğiz, biliyorum ve merakla bekliyorum :)

ZÜMRÜT ŞEN dedi ki...

İlk hedefimiz okumaktır. Maalesef ülkemizde yaın evleri,reklam yapılmamamsı vb gibi nedenlerden dolayı gün ışığına çıkamamış gizli kalmış bir çok uyazar ve kitaabı var ama senin ve bizim gibiler oldukça çok gizli kalmayacaklar bence :))

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails