7 Haziran 2010 Pazartesi

İnsan ve Hayat / Sayı 4 ve Kapak

İnsan ve Hayat dergisine çizimler yapıyorum, çok olmasa da. Bu ayki sayı için kapak istediler. Zamanım kısıtlı olduğundan çok fazla ilgilenemedim. Fakat bir fikrim vardı ve çizdim. Konu bilinçaltıydı. Kafamdakini resimledim fakat güzel yorumlar yanında biraz şevkimi kırıcı yorum da aldım. İşçilik iyi, mana yok, grafik yok, kompoziyon yok. O sıralar  Erasmus işlemleri ve final sınavları için koşuşturmamdan dolayı bu yorumu duymak üzdü birazcık beni, ne yalan söyleleyim. Durdum, çalışmaya vakit bulmadığım gibi çalışma şevkim de gitti. Her çalışma güzel olacak diye bir birşey yok mutlaka, illaki eleştiriler alacağız ( iyi kötü, her zamanda aldık) da. Böyle eleştiri karşısında durdum, düşündüm. Yapamıyor muyum acaba dedim??? Hırslanmalı mıyım yoksa bırakmalı mıyım? Burdaki bırakmak çizimi bırakmak değil tabi ki. Bu hayatta bırakamayacağım şeylerden biridir çizmek. 'Çizmek kaderim' . Velhasıl ben çalışmadan biraz uzaklaşınca bunu toparlamak gerekiyordu. Bana kalsa çalışma tümüyle iptal :) Nihayetinde illüstrasyon çizimlerinin bana ait olduğu, grafik tasarım ve düzenlemeyi Siraceddin El ' in gerçekleştirdiği İnsan ve Hayat dergisinin bu ayki sayının kapağı ortaya çıktı.Umarım begenilir ve diğer sayıların kapağı çok çok daha iyi olur. Bu arada çizim için kullandığım program Photoshop CS3 + UC Logic A5 grafik tablet ile... (DeviantART galerimden çalışmaları daha büyük boyutlu inceleyebilirsiniz)

 Dergiyi online okuyabilirsiniz; TIKLAYIN!
Bookmark and Share

11 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

güzel olmuş gayet eline sağlık demek düşer bize..

Dijital Günlük dedi ki...

Teşekkür ederim Göktuğ :)

Nihan dedi ki...

ellerine sağlık,çizmeye devam.

Dijital Günlük dedi ki...

Teşekkür ederim Nihan Hanım... Durmak yok, devam :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

ellerinize saglık efenimm

Dijital Günlük dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Duygu Fedakar dedi ki...

çokta güzel olmuş hiç hevesini kırma çok başarılı

ÖZGE ŞAT dedi ki...

oo yaşasın blogda çizim yapmayı seven birilerini daha buldum :)))

Dijital Günlük dedi ki...

Ne güzel ne güzel :) Hoşgeldiniz sizde, iyi çizimler....

İbrahim Ergüden dedi ki...

İnceleyin lütfen:

http://www.ibrahimerguden.com/?p=589
(Firefox Veya Google Chorome'da deneyiniz)

Unknown dedi ki...

Gerçekten güzel çalışmalar, kısa zamanda anlamlı. Tebrik ederim. Siraceddin EL'i takip ediyorum, idealim web tasarım ve programlama yanında da grafik işleri var tabiki. İlerlemek için neler yapabilirim ??

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails