6 Haziran 2010 Pazar

Erasmus koşuşturmaları

Bu haftam sabah akşam koşuşturmalarla geçti. Erasmus işlemlerinin beni bu kadar yoracağını ve uğraştıracağını düşünmedim. Karşı üniversiteye başvuru için evrakların hazırlanması, imzalar, ders seçimleri, yabancı dil belgesi bayağı uğraştırdı. Koşuşturmanın diğer sebebi azalan başvuru süresi. Açıkca gözden kaçırdığım son başvuru tarihi oldu. Yoksa daha erken bu işlemleri halletmeliydim. O yüzden Erasmus' u kazanıp gidecek öğrenciler işlerini ne kadar erken yaparsalar çok iyi olur. O kadar aksilikler çıkıyor ki. Kaç kere başvuru formunu doldurup çıktısını aldığımı hatırlamıyorum bile. Dün akşam masamın üstünü düzeltirken aldığımız çıktılara bakıyorum 100' e yakın sanırım. Aslında bölümüm ana kampüste olmaması ve dış ilişkiler ofisinin ana kampüste olması, iki yer arasında git gel işlemleri zamanı bayağı aldı. Aksilik ve hatalar oluyor ki, artık belgeyi hazırlarken bile şüpheci yaklaşıyorsunuz. Ya yanlışsa? Bu koşuşturmalar arasında aklınıza yemek yemek bile gelmiyor + vakitte olmuyor. Zaman az, rektör danışmanı bir hafta olamayacak ve imza lazım.... Resmi işleri bilirsiniz, çok hızlı ilerlemez ya da sizi bir yerlere yönlendirirler, imza atacak kişiyi bulamazsınız ya da :) Bölüm koordinatörümüz deneyimliydi ve bu konuda çok yardımcı oldu. Açıkcası başından savmayıp, yardımlarını eksik etmeyen çok tatlı bölüm kordinatörümüz Zuhal hocama çok teşekkür ederim. Polonya' ya varmadan ne yapacağımız konusunda da yardımlarını eksik etmeyeceği için çok minnettarım. [Ayrıca 'Zümrütcüğüm'e de    teşekkür ediyorum yanımda olduğu için :) ] Cuma günü evraklarımızı postaladık. İnşallah karşı taraftan bir aksilik çıkmadan güzel bir cevap gelir. Pasaport ve vize işlemleri de tümüyle tamamlanıdıktan sonra rahat edecem ama başka bir heyecan başlayacağı kesin :) Mümkün olduğunca, Erasmus programıyla gidenlerle iletişimde olmaya çalışıyorum. Deneyimli birileri şart, mutlaka!

Erasmus' u kazanan arkadaşlar, son başvuru tarihlerine dikkat edin. Gideceğiniz ülkedeki bölüm ve Erasmus koordinatörünüzle iletişim de olun. Ders seçimlerinize dikkat edin. Evrak düzenlerken ince ayrıntılara dikkat ayrıca ingilizceye de! İşlemlerinizi yaparken planınızı iyi yapın, zamanınıza dikkat edin. Dış ilişkiler ofisindeki koordinatörünüzle iletişimde olun, çekinmeyin sorun çünkü ordan başka bu konuda bilgili kişiler bulmak zordur.
Bookmark and Share

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Kuzucum çok yoruldu koşturmaktan.Ama inşallah bütün bu zorlukları atlatacak ve tatlı bir rahatlıkla polonyaya gidecek..Allah yardımcın olsun.

Dijital Günlük dedi ki...

Amin.İnşallah canım benim...

Nihan dedi ki...

iyi şanslar dilerim.çalışmaların harika,algıların açık,kendin için ne kadar güzel şeyler yapıyorsun,benim gençliğime benziyorsun:)),polonya günlerini,ilerideki başarılarını buradan mutlulukla ve heyecanla takip edeceğim.bunun için çok seviniyorum.sevgiler.

Dijital Günlük dedi ki...

Nihan Hanım çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum inanın. Kısıtlı şartlarda birşeyler yapmak için uğraşıyoruz, inşallah sonuçları da güzel olur.Ve unutmadan, siz hala 'gençsiniz' :)
Sevgilerimle...

francesca mckennitt dedi ki...

ben de erasmusa başvurmak istiyorum seneye, artık senin blogdan okuya okuya bir fikir sahibi olurum herhalde :)

Dijital Günlük dedi ki...

Yaşadıklarımı paylaşacağım mutlaka :) Ufak tefek sorunlar zorluklar da yaşansa iyi bir deneyim olacaktır diye düşünüyorum :) Fırsatı değerlendir mutlaka...

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails