7 Haziran 2010 Pazartesi

4 Haziran

4 Haziran, önemli bir gün değil arkadaşlar... O günü not almak istedim. Bazen neden blog yazdığımı düşünüyorum sanırım biraz geçmişi kaydetmek var bunun içinde biraz da bilgileri olayları depolamak. 4 Haziran evraklarımı postaladıktan sonra Trabzon  Zağnos Vadisi' nde bu yılki sınıf arkadaşlarımla toplandık. Yemek, tabu ve muhabbet... Güzel bir gündü ve görüşeceğimiz son gündü ( herkes memlekete dönüyor malum). Bu yıl ilk kez karma bir sınıftaydım. Lisans döneminde 47 kişilik sınıfta 40 aynı memlekettendik. Ama bu yıl Yabancı Diller Bölümü' nde sınıfım tümüyle karmaydı hem memleket hem de alan olarak. Kimya, biyoloji, inşaat ve harita mühendisliği, işletme, ekonomi, Türkçe, matematik, orman mühendisliği... kısaca karma bir YL sınıfıydı.İlk başlarda biraz garipsedim, diyalog yok gibiydi ama sonra olay değişti. Tüm sınıf (4-5 kişi hariç) bayağı kaynaştık, gırgır, şamata eğlence...Ama ders ihmali yoktu. Şöyle bir sınıf düşünün ( o düşüneceğiniz bizim sınıf olacak tabi) 80 gibi bir not aldığınızda bu sizin çalışmadığınızı gösterir  ama bizim sınıfta :) 70 alan üzülür. Çalışkan bir sınıf ama hayattan kopuk değil. Bende ilk kez böyle bir sınıftayım ama çok iyi arkadaşlıklar kurdum. Hepsi düşünceli ve belli bir olgunlukta insanlar. Aralarında çalışan, Meb' de ve üniversitede öğretmen olanlardı vardı fakat o sıralarda herkes öğrenci modundadır. Hepsini de iyi ki tanımışım diyorum. İkinci dönem ufak ufak toplantılarla dönemi güzel tamamlamaya çalıştık. Malum seneye herkes kendi bölümde yüksek lisansına devam edecek ( aksilik çıkmazsa). İyi bir sınıftı, hocalarımızda iyiydi. Burdan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah bir araya gelmek  ve her birini güzel mevkilerde görmek kısmet olur.
Cuma günü son görüşmeler, muhabbetlerden sonra ben Akçaabat' ta Mevlüt Selami Yardım adına bir ödül törenine gittim. Kendisinin bir hafta önce pastel boyayla bir portresini yapmıştım. Bu arada Mevlüt Selami Yardım kim diye  sorarsanız; eğitime gönül vermiş, özellikle Akçaabt halkı tarafından sevilen ve önemli isimlerinden biri olan değerli bir insan. Ayrıca Akçaabat Sebatspor' un onursal başkanıydı. Kendisi birkaç ay önce vefat etti. Allahtan rahmet dilerim kendisine. Onun adına bir ödül töreni düzenlediler. Trabzon' da  spor, kültür ve sanat alanında başarı göstermiş öğrencileri ödüllendirmek. O gece beni şaşırtan, yaptığım çalışmayı oğluna hediye ederlerken sahneye beni çağırmaları oldu. O kalabalığı yararak o sahneye nasıl çıktım bilmiyorum. Sayın milletvekili karşıladı, çok kısa duygu düşüncelerimi belirtmemi istedi ama ben o an hala şaşkınlık içindeydi. Birkaç kelime söyledim, hazırlıksız durumumu düşününce :) Onun öncesinde biri kız biri erkek iki sevimli miniğin sahnede bana verdiği karanfiller beni daha da mutlu etti. Çok garip bir duyguydu gerçekten. Kendimi tuhaf hissettim ama güzel bir heyecandı. (Şaşkınlığım çok belli olmamıştır umarım ) . Sanırım o günü unutmayacağım. Bir haftalık erasmus işlemleri koşuşturmalarımdan sonra hafta içini bu şekilde sonlandırmak güzeldi, hatta benim için tahmin edilemezdi. İnşallah Mevlüt Selami Yardım adına düzenlenen bu ödül törenleri kalıcı ve daha iyi düzenlenmiş şekilde olur ve çocuklarımızı bu alanlarda daha da yüreklendirir. Bunları yaşamama vesile olan Mümin hocama ve orda beni yalnız bırakmayan Trabzon AGSL ' nin resim hocalarına çok teşekkür ederim. 

6 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrikler zeynep. çalışmalarının beğenildiğini görmek, karşılık bulmak çok güzel bir duygudur. başarılarının devamını dilerim. :)

Dijital Günlük dedi ki...

Evet gerçekten öyle.
Bu iş için söylemiyorum sadece, çizimlerde de öyle uğraşıyorsun,sıkılıyorsun bazen ama ürün eline gelince o sıkıntıları unutuyorsun.
İnşallah daha güzel işler ve başarılara imza atarız.Çok teşekkür ederim Adam :)

Berra Bayka dedi ki...

tebrik ederim cnm .. hem biz seni ilerde inş daha çooookk ödüller alırken görücez ..iyi işler yapıcaksın sen ben biliyorum ve nice ödüller alıcaksın .. emeğin karşılıgını bulması kadar insanı mutlu eden bir şey yoktur heralde ..orada ki minik kızların sana çiçek vermeleri bile yetmiştir eminim..hayallerin bir bir gerçek olsun cnm gelecek sana güzel günler getirsin..güzel şeylere vesile olmanı diliyorum..

Dijital Günlük dedi ki...

Düşüncelerin için çooook teşekkür ederim Berracığım. Orda ödül değilde yapılan işten dolayı bir tebrikti ama güzel bir heyecandı benim için. İnşallah her birimiz birçok alanda farklı işler yapıp, güzel sonuçlar alacağız. Hayırlısı :)

Erdem GÖK dedi ki...

Yazını sonuna kadar okudum noktasını ,virgülünü atlamadan ve her kelimesi birbirinden değerli:) Okurken bir yandan da diyorum ki "İyi Ki" senin gibi bir arkadaş,bir "Dost" edinmişim..Yazının içeriğinden çok senin ne kadar değerli bir insan olduğunu belirtmek istiyorum. Çok kıymetli görüşlerin ve fikirlerin var bana göre ve her kesimden insana hitap edebilecek bilgi birikimin..Çoğu zaman fikirlerimde yardımcımcı oluyosun ve olmaya da devam edeceksin umarım :):) Aklıma bir sürü şey geliyor ama inan kelimelere dökmek harbi zor işmiş :) Bu kadar aklıma bişeyler gelmiyor daha :)

Dijital Günlük dedi ki...

Erdemciğim çooook çok mutlu oldum bu yorumuna.Biliyorsun orda yazdıkların senin çinde geçerli kanka :)Sende iyi ki varsın, iyi ki varsınız hatta, iyi ki tanımışım :) Yabancı Diller Yüksek Okulu' nun ingilizceden çok yeni güzel insanlar tanımama vesile oldu :)Sana hem iş hem de yüksek lisans hayatında başarılar dilerim. Hakettiğin yerde olursunuz inşallah ve iyi bir yerde olacağına inanıyorum, hakediyorsun :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails