3 Mart 2012 Cumartesi

'Sevgi Perdesi'ne Bir Parça da Benden :)

Sevgili Elif Hanım yani nam-ı diğer Mahmur Prenses  ocak ayında güzel bir proje başlattı 'SEVGİ PERDESİ PROJESİ' ve bu projeye bende bir katkı yapmak istedim ve her zamanki gibi yoğunluktan biraz geçiktim ve şubat bitmeden bir akşam elime 23x23 cm boyutunda siyah kumaşımı aldım ve çalışma masamı hazırladım. Kumaşı düzgün boyamam için, kumaşı masaya kağıt bantla yapıştırdım. Tabi bunları yaparken sevgili anneciğim de bana bakıyordu, acaba bizim kız gene ne yapacak, normal bir kıza sahip olmadığını biliyor haliyle... :D

Kumaşı masaya yapıştırdıktan sonra, akrilik boyalarımı, fırçalarımı, su kabımı ve temizlemediğim küçük paletimi hazırladım.Çocukluğumda kumaşla ilgilenenlerden gördüğüm kadarıyla, beyaz kalıp sabundan bir parça kestim. Elimdeki bir parça sabunla kumaşın üstüne çizimimi yaptım. Kimi çizdim? Bu küçük hanımın adı Gabriela, geçen yıl Rzeszow'dan Varşova'ya giderken trende tanışmıştım.Çizdiğimden de daha sevimi bir Polonyalı kızdır kendisi :)
Kumaşın üstüne ilk kez akrilik tekniğini deneyecektim. Çıkacak sonucu bende merak ediyordum. Öncelikle astar olarak nitelendirebileceğimiz şekilde boyayı yavaşça kumaşa yedirmeye çalıştım. Boyadıkça aslında akrilik için uygun bir kumaş olmadığının farkına vardım.
Şunu demek lazım bana; kumaş hiç akrilikle boyanır mı Zeynep? Kumaş boyaları ne işe yarıyor o zaman ama bende kumaş boyası yok ki ne yapayım :)  Velhasıl ben çalışmama devam ettim. Akrilik boya tercih etmemin nedeni hem hızlı kuruması hemde su bazlı olmasından dolayıdır, ayrıca sevdiğim bir boya türüdür :)
 
 Aşamalarda da gördüğünüz gibi kumaşın üstüne akrilik böyle yapılıyor işte :) Kim demiş kumaş akrilikle boyanmaz :D Aslında boyanmaz (boyanır boyanır), siz şimdi bunu yıkadığınızı ve ütülediğinizi düşünün, aman Yarabbim ben düşünmek istemiyorum :D
Kumaş istediğim etkiyi vermekte beni zorlasa da nihayet çalışmamı sonlandırıyorum. 
Ortaya böyle birşey çıktı sonunda :) Nasıl olmuş?
Keyifle yaptığım çalışmalardan biri. Sevgi Perdesi'nde yer almasından ayrıca mutluluk duyacağım.
Belki de karşılıksız sevgi ve gülümseme çocuklara özgü olsa gerek :)

Sizden küçük birşey rica ediyorum, çalışmam size bir parça ilham vermişse sizde bu projeye katılın :) Sadece 23x23 cm kumaşa birşeyler işleyebilir, dikebilir, boyuyabilir, yazabilirsiniz. Yeterki sizden bir parça olsun ve kocaman bir perde olsun. Benim çalışmamla birlikte Elif hanımın elinde 60 parça olacak sanırım ve projeyi 1 Nisan'a kadar devam ettirecek. Parça gönderemezseniz bile, perdeyle ilgili düşüncelerinizi onunla paylaşabilirsiniz ( eatalay@sisecam.com ) ya da  bu perdeyle önemli bir soruna dikkat çekebilir, yada bir kampanya veyahut da bir kuruma anlamlı bir bağış düşünülebilir. Bunları yapamazsanız bile, blogunuzda bu projeden bahsedebilirsiniz.

Sevgilerle....

20 yorum:

mahmur prenses dedi ki...

dijital günlük sevgi perdemizin en sevimli parçası oldu Gabriale . çok emek vermişsin ellerine saglık yuregine saglık canım. sevgilerimle

Dijital Günlük dedi ki...

Çok teşekkür ederim Mahmur Prenses'ciğim :) Projenin sonunda oluşacak perdeyi merakla bekliyorum, koskocaman ve güzel bir perde olacağına inanıyorum. Sevgilerle...

necla dedi ki...

anlattığın teknikler ve boyalar hakkında hiçbir bilgim yok ama..
ortaya harika bir çalışma çıkmış çok beğendim ellerine sağlık

Bir Korecanın Günlüğü ^^ dedi ki...

mutlaka bende denemek isterim.
Ayrıca banada beklerim çok yeniyim de :)

Adsız dedi ki...

Zeynep, senin bu çalışmandan sonra biz ne göndersek boş yani! :)

Şaka bir yana, çok tatlı olmuş. Eline sağlık. Taaa ortaokulda bir ara makerem yapmıştık ama uzun zaman oldu, unuttum ben onları. Umarım bir şeyler çıkarabilirim de benim de katkım olur. Paylaşım için sağol.

Özer TEKEŞ dedi ki...

Yine çok hoş ve anlamlı bir çalışma. Ellerine sağlık Zeynep. :)

Dijital Günlük dedi ki...

Necla Hanım çok teşekkür ederim :)

Beste'ciğim hoşgeldin blog dünyasına :)

Erhan, teveccühünüz efenim :) hehe...
Ya makremeler çok popülerdi önceden, hala ortaokuldan hatırlayıp yapabiliyorsan seni tebrik ediyorum :) Kolay gelsin şimdiden,bende merak ettim eğer yaparsan görürüz tabi fotoğraf çekmekten fırsat bulursan :)

Özer sağolasın, çok teşekkür ettim :))

balböcükleri dedi ki...

ay ama bu şahane ötesi bişi olmuş.ben beceremem bea:(

Dijital Günlük dedi ki...

:D Çok teşekkür ederim :)
Yeteneğe bağlı tabi ama sizinde iyi olduğunuz bir alan vardır mutlaka 'YEMEK' :D

Ponti dedi ki...

İnanılmaz güzel olmuş, bu emek nasıl özenle saklanır kim bilir, elinize sağlık :)

Dijital Günlük dedi ki...

Ponticiğim çok teşekkür ederim canım :)

Adsız dedi ki...

merhaba dijital günlük,
Emek veren elleriniz,kollarınız,beyniniz... sağlıklı yaşasın.sanata harcanan çaba karşısında yürekten,samimi teşekkürler etmek gerek.emeğini veren kimse için,milyonlarca verilen paradan daha kıymetlidir bu.bilmem yanılıyor muyum?
Yıllar öncesi makremadan bahsetmişsiniz.bildiğim kadarıyle makrema ve etamin farklı çalışmalardır.ben ortaokul çağlarımda her ikisinden de yaptım.Makremadan ipiyle kasnaklara çok güzel bir çiçek yapmıştım.Etaminden ise ayakta yan duran ve elinde 1-2 tane papatya çiçeği olan küçük kız işlemiştim.ve hala evimizin duvarında elinde papatyası olan o küçük kız asılı durur.
bu yaptığınız isminizde de olduğu gibi teknolojik bir çalışma.çok güzel olduğu da gözle görülmekte.
Ancak;sanki bizim zamanımızda işlediğimiz etaminler,makremalar daha mı güzeldi ne?

Sevgilerimle

Dijital Günlük dedi ki...

Sevgili 'papatya çiçeği' düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Ama şunu belirtmek isterim öncelikle bu dijital bir çalışma değil, kumaş üzerine boyama yaptım, fotolarda da açık ve net görülüyor, ne dijital bir baskı ne de pc de yapılan bir çizim değil. Ben içinde hayal gücü, alınteri, yaratıcılık, el emeği göz nuru olan işlere saygı duyarım ister dijital ister geleneksel.Belki şimdilerde makremeler,etaminler pek olmadığından şimdiki işleri kötü olarak nitelendiremeyiz. Her çalışmanın her işin ayrı bir güzelliği vardır.İnsanlar o kadar farklı şeyler düşünüyor ki her malzeme onlar için yeniden bir üretimi,yeni bir tasarı, yeni bir fikir aktarımı :)
Sanırım papatyaya derin bir sevgin var, yaptığın çalışmadan da anlaşılıyor :)

Sevgilerle...

nazli dedi ki...

Çok ilham veren bir yazı ve çizim olmuş, ben de destek vermek istiyorum sayenizde :)

Adsız dedi ki...

yav mematiiii
akrilik "özellikle resim yapımında kullanılan ince, saydam ve sentetik bir boya" demekmıs inan sırf bu yazıdan dolayı akrlıgın tam analamı ogrenmek ıstedım, acıklaması bukadar uzun oldugauna gore akrilik denmesı mantıklı geldı emii...

Dijital Günlük dedi ki...

Teşekkür ederim Nazlı Hanım. Paylaşımlarla çok güzel bir perde olacağı kesin :)

Sevgili adını bildiğim adsız :) Usta, bana sorsaydın ben açıklardım sana :D ama olsun biraz araştırma yapmış oldun :)))

Adsız dedi ki...

tebrik ederim çok başarılı bir hareket.
:)

Adsız dedi ki...

yorumumla sizi üzdüysem özür dilerim.zaten ben dijital baskı olmadığını ve kumaş üzerine bayama olduğunu fark ettim.sadece,ne kadar teknolojiye ayak uydursak da bazen"eski zamanlar da"dediğimiz şeyler olduğunu belirmek istemiştim.
papatyaya olan sevgim ise;çok sevdiğim bir çiçek olduğundan.bana saflığı,temizliği,güzelliği anımsatıyor ve bir de beyaz çok sevdiğim bir renk..
bu arada,sizin bloğunuza yapılan yorumlar benim mailime geliyor.neden?

Dijital Günlük dedi ki...

Papatya Çiçeği, üzülmedim canım, üzülecek birşey yok :) Sen duygularını aktarmışsın gayet normal, üzücü birşey yok :) Sanırım yorum gelince haber ver seçeneği seçmişsen yorumlama kısmından, ondan dolayı bu konuya yazılan yorumlar mailine gelebilir.

İlknur'cuğum teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

fazla detaycıyım galiba..

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails