28 Ocak 2011 Cuma

İtalya'da ilk durak 'MİLANO'

Katowice'teki rotarlı kalkışımızdan sonra saat 9:00' da Milan-Bergamo havaalanına vardık. Havalanından şehir merkezine gitmek için 1 saatlik otobüs yolculuğu yapıyoruz. Otobüs fiyatı kişi başı yaklaşık 8 Euro. Tren istasyonun önünde otobüsten iniyoruz. Artık duyduğumuz yeni dil İtalyanca :) Si Si siii :)
Otobüsten inince Türkçe konuşan bir seyyar satıcıyla karşılaşıyoruz ve saat satmaya çalışıyor, derken Romanya' dan gelen dilenciler toplanıyor.Neyse fazla uzatmadan uzaklaşmaya çalışıyoruz. Çok tekin bir ortam değil malum, dikkatli olmak şart. İnternet üzerinden baktığım tren istasyonuna 5 dklık bir yerde bulunan üç yıldızlı Hotel Best' i buluyoruz.
Altı kişilik bir oda ayarlıyorlar ve kahvaltı dahil kişi başı 15 Euro' ya kalıyoruz. Birkaç saat dinlendikten sonra artık Milano sokaklarında turlamaya başlıyoruz. Öncelikle tren istasyonuna gidiyoruz. Tren istasyonu tarihi bir yapı içinde ve yapının 3 katında yer alıyor .Binanın içinde boy boy moda markaların renklamları ayrıca bir çok alışveriş mağazaları yer alıyor. la Feltrinelli denen bir kitapçıya giriyoruz. Sanatla, tasarımla ilgili çok kitap var. Hepsinin benim olmasını isterdim. Fiyatları da gayet uygundu ama daha gezecek 4 İtalyan şehri vardı ve bagaj+para sorunu derken, küçük boyutlu bir Da Vinci kitabı aldım. Olur ya tekrar yolum Milano'ya düşer, bavul kitaplarla Türkiye'ye dönmek isterim :)
Tren istasyonundan çıkıyoruz, hotelden aldığımız Milano haritasına göre Duomo'yu aramaya başlıyoruz. Yürüdüğümüz süre zarfında Milano' daki vitrinlerdaki tasarımlar, sokaklar, binalar dikkatimizi çekiyor.


Gerçekten de tasarım şehri Milano :) Yol üstünde bir sanat galerisine rastlıyoruz, elimizde broşürler ve sergi katoloğuyla Duomo'yu aramaya devam ediyoruz. Haritaya göre yaklaşmışız derken karşımıza Da Vinci heykeli çıkıyor.  
Ve hemen arkasında Galleria Vittorio Emanuele II binasını görüyoruz. Işıl ışıl kendini belli ediyor :)
Çok güzel bir yapı, cıvıl cıvıl capcanlı... İçinde mağazalar ve resaturantlar var. Özelllikle gece görüntüsü çok hoş! Haç şeklinde bir yapı ve 4 kapısı var. Kubbenin bulunduğu alanda freskolar bulunmakta. Tam bu anıttan çıkmak üzereyken karşımıza 'Duomo' çıkıyor ...
Gerçekte görkemli bir katedral, ön kısım ve kapılar her yer heykellerle dolu... Etkileyici! Akşamda olsa giriş çıkışlar serbest. İçine giriyoruz ve bir ayine rastlıyoruz. İçi de dışı gibi görkemli bir yapı, ayin sesleri ve mum yakanlarla gerçekten farklı bir etki uyandırıyor...

Duoma' da uzun bir süre kaldıktan sonra, tekrar dışarı çıkıyoruz. Geldiğimiz gibi tren istasyonuna geri dönüyoruz. Malum sonraki durağımız Venedik için tren biletlerini almamız lazım. Ama yol üstünde bir süre çizim yapan bir ressamı seyrediyoruz.
Tren istasyonuna varmadan karnımız zil çalmaya başlamıştı. İtalya' da yenecek en iyi şey pizza olduğundan bir restaurantta birer İtalyan pizzayı midemize indiriyoruz. Hava iyice kararınca tren istasyonuna vardık, Venedik tren biletlerimizi alıp otelin yolunu tuttuk.
Sabah olup, çantalarımızı sırtlanıp  otelden çıkarken ordan geçen bir arabın ' Selamun aleyküm Türkler' demesiyle bir duruyoruz, selam verip ve gülerek tren istasyona gidiyoruz.
Saat 07:25, Venedik'e yol almaya başlıyoruz... Elveda Milano !
Bookmark and Share

6 yorum:

A-H dedi ki...

gezemedigim icimde kalmis sehirlerden biri Milano :( cok guzel gorunuyor, fotograflar da cok guzel ;)

Berra Bayka dedi ki...

cnm benim avrupanın tozunu attırdın :) bayıldım fotoğraflarına eline sağlık..gitmesekte en azından hem fotograflar hem kısa özetlerinle görmüş kadar oldum..gerçekten harika bir şehir ama ben en çok venediğe hasta oldum yaa :( nasıl güzel bir yer orası öyle off dedim resmen ..

Aydedeye havlayan dedi ki...

çok güzeeeel! Ben de 4 sene önce gitmiştim interraille altını üstüne getirmiştim italyanın :)) maziye döndüm birden.. venedik'in ayrı bi yeri vardır kalbimde.. çok seveceğine eminim.. Pisa da pizza yemeden eve dönmek olmaz bu arada! :)

Dijital Günlük dedi ki...

Göktuğ, aslında geziyii yapalı çok zaman oldu ancak yazma fırsatı buldum :) İtalya'da en beğendiğim iki şehir Venedik ve Roma oldu. Venedik zaten bambaşka bir yer :) Pisa'da da pizzayı yedik :) İtalya'yı çok sevdim, tam benlik :)

Berracığım inşallah sende gidersin, fırsat bulursan sakın kaçırma... Venedik her zaman gitmek isteyeceğin yer olacaktır :)

A-H, uzak doğudan sonra artık yönünü Avrupa'ya çevirirsin belki :)))

Adsız dedi ki...

2 Sene evvel Roma ve Floransaya gitmiştim. Hep istediğim bir şeydi zaten İtalyayı görmek. 15 gün sonra Milano-Venedik ve Cenovaya gidiyorum. Bir hafta boyunca geörebileceğim her yeri görmek istiyorum.

Dijital Günlük dedi ki...

Ne güzel, inşallah bende tekrar İtalya'yı görürüm. Özellikle Venedik'in tadını çıkartmaya bakın :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails