24 Mayıs 2010 Pazartesi

İngilizce Hazırlık mı?

İngilizce hazırlık mı? Eksik kalsın!(diyenleri çok duydum)
Herkes bilir hatta bu hazırlık sınıflarından çok çeken vardır. Gerekli mi bunlar? Belki evet belki hayır. Ama belli bir süreden sonra bana oyalama geliyor bunlar. Yüksek lisans öğrencisiyim, beni bir yıl yabancı dillerde İngilizce için oyalatıyorlar. Ya ben kendi bölümümde olsam, kendi alanımla ilgilensem kaç adım ilerde olurdum. Notlarım yüksek ama kimse bana madalya takmıyor yabancı dilleri yüksek ortalamayla bitirdim diye değil mi? Adamlar alanımdaki ilerlemeye bakıyorlar. Bu yıl yabancı diller bölümündeydim, tamam İngilizceyi öğrendim, çok güzel arkadaşlıklar edindim. Zaten arkadaşlarım olmazsa bu bir yıl çekilmezdi (isteksiz başlamıştım, hala kafamda Kpss’yi düşünürken) Dersler bitti (Allah’a şükür). Son olarak İngilizce sunumu da yaptıktan sonra şunu düşündüm; ben bir yılımı burada harcadım, ne oldu? Bunca uğraşı kendi alanımda sürdürseydim daha mantıklı değil mi? Bizden istenilen ÜDS, KPDS gibi sınavların puanları ve aldığınız eğitim bunlara çok yönelik değil. Bir yılda halledilmiyor İngilizce tam anlamıyla. Daha farklı yöntemlerle bu sorunu çözemez miyiz? Sonuçta harç ödüyorum, kursa gitmemle gene aynı şey olacaktı. Tek fark tümüyle bir yıl ingilizceyle oyalanmayacaktım. Herneyse...En kötüsü de şu mantık, her şeyi aşarak yüksek lisansa başlayan insanları bir yıl bu İngilizce eğitimle sınıyorlar. Yani sen bu hazırlığı geçemedin mi, seni yüksek lisanstan atıyorlar. Bu nasıl mantık? Benim alanım İngilizce mi siz beni bununla kıyaslıyorsunuz? Düzgün bir sistem yok ki. Lisans eğitiminde sistemden yanarsın yükseğe gelirsin gene sistemden yanarsın. Akademik ilerlemen İngilizceye bağlı, yeteneksiz olsan da ‘İngilizce iyi mi , tamam sen yeterlisin’. Yazık öğrencilere yazık!

Yabancı dile karşı mıyım? Hayır ama bunu bir işkence haline çevirdiklerinde ‘Evet, karşıyım’. Merak ediyorum İngilizcenin anadil olduğu ülkelerde bizim kadar İngilizce dil bilgisi eğitimi alıyorlar mı?
Bookmark and Share

5 yorum:

Syhn dedi ki...

düzgün bir sistem yokki sözcüğünle herşeyi özetlemişsin aslında..

maalesef :(

Betty dedi ki...

such a cute blog!
I opened a new fashion blog too, I hope you'll be one of my followers!

KissKiss

www.bettytomris.blogspot.com

zümrüt şen dedi ki...

evet maalesef ki sistemi değiştirmek gibi bir lüksümüz yok ve ne demişler deği
ştiremezsen ayak uyduracaksın uydurulabiliyor mu hayır.aynı olayları yaşayarak sadece ingilizceyi tam anlamıyla çözemediğim için yüksek lisanstan atılma ile karşıkarşıyayım bu mantık nasıl bir mantık bence kimsenin çözemeyeceği ben bile bu mantık içerisinde şu an boğulanlardanım

Dijital Günlük dedi ki...

Biz hep eğitim sistemlerinden çektik zaten. Tam anlamıyla ne zaman oturur bu Türkiye'deki sistem bilmiyorum. Birine adapte olmaya çalışırken değişiveriyor :)
Zümrütcüm bu yazı özellikle senin içindi, bunu da atlatacaksın inşallah. Önündeki güzellikleri değerlendireceksin :)

Dijital Günlük dedi ki...

Betty, thanks for your comment :) I looked at your blog, I will follow you :)

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi bölümde yer alan seçeneklerden birine sahip değilseniz,ilk kez bir bloga yorum yazacaksanız;
Ad/URL seçip, adınızı ve facebook, twitter, blog ya da site adresini url kısmına yazıp, yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ya da anonimi seçip,isim belirtmeden de düşüncenizi belirtebilirsiniz.
Şimdiden YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

Related Posts with Thumbnails