26 Mayıs 2011 Perşembe

Renkler herkes içindir!

Görme engelli kardeşlerimize destek için hazırlanan bu videoyu paylaşarak onların hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulama için destek olalım. Belki birçok görme engelli kardeşimiz kameralı bir telefona sahip değil ama belki ilerde de her birinin sahip olma imkanını düşünerek ve onlarında hayatlarını bir nebze olsun renklendirmek için destek olalım.
'Renkler herkes içindir' sitesinden videoyu facebook ya da twitter gibi sosyal ağlarda paylaşarak birçok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız paylaşmak ve destek olmak!

Bookmark and Share

1 Mayıs 2011 Pazar

Lublin(Lubelska) / 2016 Avrupa Kültür Başkenti Adayı

Lublin, Polonya'nın doğusunda yer alan bir şehir. Erasmus öğrenci olmanın bir güzel yani eğer bulunduğunuz ülkede diğer erasmus öğrencileriyle iletişimdeyseniz bu şehirleri gezmek ve konaklamak daha kolay olur. Bizde erasmus vasıtasıyla tanıştığımız biz arkadaşımızı ziyaret etmek hem de Lublin'i görmek için bir Cumartesi akşamı yola çıkıyoruz. Yaklaşık 4 saat bir tren yolculuğundan sonra Lublin'deyiz.
Lublin Rzeszow'a göre daha büyük ve gelişmiş. Polonya'daki şehirlerin hemen hemen bir çoğu birbirine benzer. Aynı tarz kiliseler, aynı alışveriş merkezleri, aynı ev mimarileri... Pek farklılık göstermez. Lublin'de bize çok yabancı gelmiyor bu yüzden. Lublin'de bir gün geçiriyoruz.
Ve o günde Lublin Kalesi'nden gezimize başlıyoruz. Hemen kalenin karşısında aynı mimaride yapılmış bir grup ev yer alıyor.Lublin fotoğraflarında sıklıkla karşımıza çıkan alandır.Bir hikayesi de vardır da o hikayeyi tam olarak bilmediğimden bahsedemiyorum şu an :)
Lublin Kalesi'ni Old Town'a bağlayan köprüden geçiyoruz ve karşımıza bir alan boyu antika kitap, şamdan,dantel, para her türlü eşya satan seyyar antikacılar çıkıyor.
Dikkat çekici diğer şey ise evler. Her evin üzeri farklı renk ve resimlerle süslenmiş.
Bu alanda dolandıktan sonra Lublin Krakow Kapısı'ndan Lublin'in diğer sokaklarına geçiyoruz.
Lublin 2016 Avrupa Kültür Başkenti adayı ve Lublin'in birçok yerinde bununla ilgili afişler ve görseller görmek mümkün.
İstanbul'u düşünüyoruz, Lublin ile kıyaslanamayacak bir yer ve Lublin gibi bir şehrin bu ünvanı hak edip etmediğini tartışıyoruz.
Daha sonra üç papazın peşine takılıp bir mezarlığa giriyoruz. Mezarlıktan çıkarken elime aldığım kırmızı gül ve kızların kırmızı mezarlık gülü üzerine yaptığı kehanetlerden sonra, mezarlığa geri dönüp gülü bir mezarın üzerine bırakıp geri dönüyorum.
Lublin'i bir pazar günü çok fazla keşfedemesekte, büyük çoğunluğunu görüp, otobüsle Rzeszow'a yol alıyoruz sallana sallana... Malesef daha çok tren kullanıldığından  otobüsler ve yollar çok gelişmiş değil.

Lublin'e gidecek erasmus öğrencileri için yurtlar konusunda küçük bir not;
Biz Lublin'e gittiğimizde Lublin University of Technology(Politechnika Lubelska) 'nin yurtlarında kaldık.Yurt odaları 3 kişilik ve küçük bir lavabo odalarda bulunmaktadır. Fakat tuvalet ve banyolar koridor ikişerli üçerli yer almakta, kısacası tüm koridordakilerle ortak kullanım ve ortak bir mutfakta bulunmaktadır. Yurtlar karmadır, kız erkek karışık.Yurtlar hemen üniversitenin yanında yer almaktadır.
Related Posts with Thumbnails