31 Aralık 2010 Cuma

Herkese 'MUTLU YILLAR'

Geçen yıl yazığım yılbaşı iletime bakıyorum da 2010 yılına karamsar girmişim. Ama 2010 güzel bir yıl oldu benim için, birçok fırsatlar yakaladım hem eğitim hem de iş hayatımda :) Dilerim 2011 de daha da güzelliklerle devam eder....

Dilerim ki 2011 yılı ;
Dünyamız, ülkemiz ve bizler için yeni güzellikleri ve fırsatlarıyla gelir inşallah!!! Herkesin yeni yılını içtenlikle kutluyorum.
 'MUTLU YILLAR'

Netten bulduğum komik bir mesajla yazımı sonlandırıyorum;
'Yeni yılın kellere saç, hastasına ilaç,züğürde para,sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk,üşeyene gocuk,colaya buz, yemeğe tuz,nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca,dırdırcıya akıl, onu çekene sabır vermesini dilerim' :)
Seneye görüşürüz, iyi eğlenceler...

24 Aralık 2010 Cuma

İtalya' ya doğru yol alırken ilk durak 'KATOWİCE'

Erasmus programı demek birçok öğrenci için Avrupa kapılarının açılıp, shengen vizenizle Avrupa' daki birçok şehire ucuza gidebilmek  demektir :) Durum böyle olunca bizde bir grup arkadaşlarla bir gezi düşündük. İlk planımız İtalya (Milano, Venedik, Floransa,Pisa, Roma) > İspanya (Barcelona)>Fransa (Paris), 3 ülke 7şehir :) Ama ne kadar yorucu olacağını düşününce ilk olarak bir hafta İtalya gezisi yapmaya karar verdik. Avrupa' nın birçok yerine çok uyguna uçuşlar bulmak mümkün. Genelde gezi için baktığımız iki uçak firması var; Wizzair ve Ryanair.
Wizzair'den 29 Kasım 2010 tarihine 7 uçak bileti aldık :) Geri dönüş içinde 7 uçak bileti alınca, bilgisayar başında kendimi seyahat acentelerindeki görevliler gibi hissettim :) Uçak biletlerini ne kadara aldık, kişi başı gidiş dönüş 85 TL . Çok çok daha erken alındığında çok uygun uçuşlar bulmak kolay. İtalya için Katowice havalanından  Milan-Bergamo havalanına, dönüş içinde Roma-Fuimuci havalanından Poznan havalanına inmek. İtalya için belirlediğimiz zaman dilimi 29 Kasım sabahı Milano'da olmak ve 5 Aralık akşamı Roma' dan Polonya' ya dönmekti. Rotamız ilk olarak Milano(1gün)> Venedik (2gün) > Floransa (1 buçuk gün)> Pisa (yarım gün)>Roma (2gün).
Uçuş saatimiz sabahın 6:00 olduğundan bir gün önceden Katowice gidip geceyi havalanında geçirmeyi planladık. Hatta 28 Kasım' da bu bahaneyle Katowice  de turlarız dedik. Ta ki gitme vakti yaklaştı bir sabah uyanıp dışarıdan baktığımızda ne görelim 'KAR' :) Çok fazla etkilemeyeceğini düşüp Katowice için tren biletlerimizi erken aldık. 28 Aralık sabahı 7 Türk 1 Kazak yola çıktık. Rzeszow'dan trene bindik ve 4 saat sonra Katowice vardık.
 Tren istasyonun dışarı çıktık ki burası Rzeszow' dan daha soğuk ve giydiklerimiz bu soğuğa yeterli değilmiş.

23 Aralık 2010 Perşembe

İşte geldim burdayım, ben bu işte ustayım :)

Merhaba Arkadaşlar,
Çok zamandır blogumla ilgilenemedim. Polonya' da yaşadıklarımı pek paylaşamadım. Fakat yeni bir kültür, yeni bir ülke derken bizde arasında kaybolduk. Alışmak, gezmek ve öğrenmek!!! Bir haftalık İtalya gezisi, sonrasında okulda için biriken çalışmalar ve KAR!!! Polonya' ya kar yağalı 1 ay oldu ve sıcaklık -20 ve -8 arası değişiklik gösteriyordu son dönemler. Ben ki ılıman bir yerden gelmişim bu soğuğa alışmak biraz zor oldu mu desem o kadar kara rağmen çıkıp kar oynamayı bırak elimi kara bile sürmedim. Nasıl süreyim ki??? Bu soğukta 10 dk bile dışarda durman, ufff...Soğuktan dikenler batarmış gibi :) Tabi şöyle de bir durum söz konusu malum ya hastalanırsam? Bir arkadaşımız hastalanıp onu hastaneye götürüp derdimizi anlatana kadar yaşadıklarımızı düşününce, ne doktoru ne hemşiresi ingilizce bilmez!!! O yüzden mümkün olduğunca kardan uzak durmaya çalıştım desem yeridir. Polonya' dakiler için kar çok normal bir durum. Bu kadar kar Türkiye' de olsa kar tatili olur ama burda nerdee... Hiç kimse okulu aksatmıyor, malum ben de bu karda okulum uzak olsa da(okulumun bulunduğu yer daha soğuk) okula gittim geldim. Türkiye' de olsaydım zannetmiyorum okula giderdim ya ama burda paşa paşa gittim :)
 Şu an tatil var çünkü NOEL! Her yer kapalı gene, işte bu durumu sevmiyorum ya... NOEL de ne diyorsanız, bana kalsa noel 1 Ocak! Avrupa' nın büyük bir kısmı Katolik ve Polonya en katolik Avrupa ülkesi. Durum böyle olunca misyoneri de çok ve kapımızı birkaç kez çaldılar. Ben ne yaptım , sabır sabır dedim ve 3. gelişlerinde dayanamadım, tartıştım ve gitmek zorunda kaldırlar. Kapıdan din mi değiştirilir, salaklar ya!!! Dininize saygım var ama bu kadar da yüzsüz olunmaz ki! Her neyse Avrupa' dakiler noeli 23-26 aralık arası kutluyorlarmuş. Akşam yemeğinde 12 çeşit yemek yapıyorlarmış, Polonyalı bir arkadaşımın anlatmasına göre... Ortodoks bir Kazak arkadaşımın bilgilendirmesine göre de Slavlar noeli 27 Aralık'ta kutluyorlarmış. Noel için hazırlıklar çok önceden başladı. Her yer ayrı ayrı ışıklarla aydınlatıldı, çam ağaçları süslendi, marketlerde çeşit çeşit noel baba çikolataları :) Burdan Hiristiyan arkadaşlarımın Noel bayramı kutluyorum.

Ya ben bizim bayramları özledim. Kurban Bayramı' nı nasıl geçirdim burda bir bilseniz, herşeye rağmen bir grup Türk arkadaşla aramızda kutlama yaptık :) Türkiye' yi çok özledimmmmm... İsterse keyfiniz çok çok iyi olsun yabancı memleketlerde ama şu bir gerçek ki insanın köklerinin ait olduğu yerden uzak olunca hep bir tarafı eksik oluyor. Adım 'Yabancı' :) Gerçekten öyle, yaşıyor nefes alıyorsun ama kendi anadilinin ve kendi topraklarında olmayınca ' Yabancısın' . İnsanlar ister istemez bunu sana hissettiriyor da bakışlarıyla, yaşanılanlarla...

Şu da bir gerçek ki birçok yabancı yardımcı olmaya çalışıyor. Bazen  aynı din aynı ülkeden dediğiniz insanlardan da daha iyi olabiliyorlar ve yardımınıza koşabiliyorlar. Aslında din, ırk meselesi değil bunlar, İNSANLIK!
Related Posts with Thumbnails