25 Nisan 2010 Pazar

Sergimiz

 7 Nisan günü Trabzon Mimarlar Odası'nda Trabzon valisi, değerleri hocalarımız, sanatseverler, arkadaşlarımız ve akrabalarımızın da katılımıyla güzel bir sergi açılışı yaptık. Sergi açılışımızın bu kadar kalabalık ve dolu dolu olacağını tahmin etmemiştim. Çok güzel bir açılış oldu. Hepimizde ayrı bir heyecan vardı ve resimlerle ilgili her yorum güzel ve istek arttırıcydı. Bu bir başlangıç oldu karma sergilerimiz için. Umuyorum ki bu serginin de devamı gelecektir. Bu sergiyle birlikte birçok konuyu da düşünmeye başladım hatta sanat adına bazı ufak tartışmalar bile olabilir. İnsanların sanata bakış açılarını böyle sergilerde daha iyi anlıyorsunuz.Sergiye 3 suluboya çalışmamla katıldım. Aldığım yorumlar çok güzeldi. Sergimize gelene gelemeyen, manevi desteklerini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim (Sergiye katılan diğer 11 arkadaşım adına da)



İşte yetenek!

Bu ufaklık daha üç yaşında ama o parmacıklarıyla belki de birçok yetişkin insanın ya da lise, ilköğretim dönemi çocukların  yapamayacağı bir resim yapıyor. Çocuk resimleri genelde Cin Ali tarzı ve kendileri has ifadeleri bulunan lekesel boyamalar ya da düzensiz çiziktirmelerdir. Fakat bu ufaklık eline aldığı objeyi hem leke dağılımı hemde oran orantısına dikkat ederek resimliyor. Helal olsun! Eğer ailesi bu yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunursa ilerde bu alanda iyi bir yerde olacaktır. Çünkü çoğu yetenekli insanlar yeteneğinin farkına varmadan kaybolup gidiyor.
Yetenek doğuştan mıdır? Bu çocuk bu söze örnek olsa gerek!




Bookmark and Share

21 Nisan 2010 Çarşamba

Bir mail paylaşımı...

Yoğunluktan uzun süredir bloguma yazamıyorum ama azcık zaman bulup bana gelen bir maili burda paylaşmak istedim.
"Birçok mail gelir saçma sapan bilirsiniz, şu kadar kişiye yolla yok bunu yollamazsan şu vs. Böyle saçma mailleri yollamakla uğraşmak yerine daha faydalı olanları mutlaka paylaşmak lazım. Mail olayı iletişimde ve yayılmada iyi bir yöntem. "
Paylaşacam mail Danimarka' da yapılan bir etkinlikle ilgilidir, sizde mail olarak ya da blogunuzda paylaşabilirsiniz.

M e r h a b a . . .
Please keep the list going around the world . . .
Lütfen listenin (iletinin) dünyayı dolaşmasına katkıda bulunun…

Please sign and send on, this is serious.
Lütfen imzalayıp gönderin, bu önemlidir.
Denmark should be ashamed.

Danimarka utanmalıdır.
 The sea is stained in red and it's not because of the climate effects of nature. 
Denizdeki kırmızılık iklimsel bir olaydan kaynaklanmıyor.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Hasankeyf İçin Çarpıcı Reklam

Yasaklanmış bir reklam!
Bookmark and Share

3 Nisan 2010 Cumartesi

Sergimize Bekleriz!

Daha öncede sergi konusundan bahsetmiştim. Sergi yeri konusunda sorun olmuştu ama daha sonra bu sorunu halletmiştik. Nihayet sergi günü geldi çattı. Uzun zamandır fırçalarımla boyalarımla bu kadar haşır neşir olmamıştım. İş dolayısıyla daha çok bilgisayarda digital boyamalar ve çizimler yapıyordum. Bilgisayardaki çalışmaları da yaparken ayrı bir haz alıyorsunuz fakat elde yapılan işler gibi olmuyor. Direk boyalarla etkileşimde olmak, ellerinizin boyalara dokunması, attığınız fırça vuruşları, çizgilerin sizde bıraktığı etki bilgisayardakinden çok çok farklıdır. Sergimizi 12 kişilik bir kadroyla açıyoruz. Başlangıçta sayımız azdı zamanla bu sayıya ulaştı. Her bir arkadaşımın kendilerine özgü güzel çalışmaları olacağına inanıyorum. Henüz çalışmaları toplu görme imkanım olmadı ama güzel bir sergi olacağına inanıyorum. Sergimizin açılışı, 7 Nisan saat 18:00' de Trabzon Mimarlar Odası' nda olacaktır. Herkesi bekliyorum (diyorum) lakin Trabzon dışındaki arkadaşlar için kısmet olmayacaktır ama desteklerinizi beklerim yine de (diyorum) ve tüm Trabzon' daki sanatseverleri karma sergimize bekliyorum. Sizi orda görmek büyük mutluluk verecektir, bekliyoruz!
Related Posts with Thumbnails