31 Ocak 2010 Pazar

Kitaplık (Facebook Uygulaması)

Kitapseverler için Facebook' ta güzel bir uygulama var. Uygulamayı düzenleyen İdefix online kitap satışı yapan bir sitedir. Nedir bu uygulama derseniz, okuduğunuz ya da okumayı düşündüğünüz kitapları online listeleyebilir, arşivleyebiliyorsunuz. Şöyle ki; uygulama 3 bölümden oluşuyor, "Okudum, Okuyacağım, Okuyorum". Siz "Yeni Kitap Ekle" den kısmından bu 3 bölümde yer almasını istediğiniz kitapların isimleri arayıp, kitaplığınıza ekliyorsunuz. Kitabınızı  bulduğunuzda, karşınıza "Okudum, Okuyacağım, Okuyorum" butonları çıkacak, yer almasını istediğiniz bölümü seçeceksiniz. İsterseniz, bu uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarınızın kitaplığına da bakabilirsiniz. Uygulamaya gitmek için TIKLAYINIZ!

Faydalı olması dileğiyle!
Bookmark and Share

30 Ocak 2010 Cumartesi

Yok böyle bir öğrenci!

Facebook'ta 2-3 gündür herkesin paylaştığı bir video vardı, iki kız öğrenci (biri başkan biri başkan yardımcısı) onları dinlemeyen sınıf arkadaşlarına veryans yapmışlar. Alttaki video da seyredeceksinizdir. Bu gece Beyaz' ın programına konuk olmuşlar. O küçük nasıl bir öğrenci öyle, aman Allahım... Videoyu seyrettiğim de küçük kızın durumuna üzüldüm, insanın içi çızlıyor. Beyaz Show' da da durumundan bahsetti, sonra öğretmeninin programa çıkmasına izin vermediklerini söyledi. Kızın tepki aynı şu şekil; " Valililer öğretmenimin çıkmasına izin vermemişler. Onların kalıplarına tüküreyim, orda oturuyorlar sıcak yerde. Benim öğretmenimden ne istediler" ve Beyazıt' ta neye uğradığı şaşırdı, kızın ağzını eliyle kapatmaya çalıştı. Ama olan oldu. Gülme krizine girdik resmen. Amanın nasıl bir öğrenci o öyle... Gizli saklı yok, herşeyi dobra dobra söylüyor. Beyaz bile tırstı :))) Beyaz Show'daki bu olay yarın ya da birkaç saat sonra nete düşer , düşerse buraya da koyacağım kesin( Düştü, en alttaki videodan izleyebilirsiniz). Çok şaşırdım, herkes de şaşırdı. Kıza baksananıza, afacan :)

29 Ocak 2010 Cuma

Ömer Uluç

Türk sanatının önemli isimlerinden biri olan 79 yaşındaki sanatçı Ömer Uluç, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri tedavisi görmekteydi. Kalp yetmezliği ve nefes darlığı şikayetiyle 5 gün önce İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde tedavi altına alınan sanatçı vefat etti. 30 Ocak Cumartesi günü Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Bu haberi bugün Facebook'ta bir arkadaşım profilinde gördüm. Kendine has tarzıyla Türk sanatı için önemli isimlerden biriydi. Kendisine Allah' tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Akira Kurosawa

Kurosawa' yı ilk kez üniversite 1. sınıfta Türkçe hocam bahsettiğinde öğrenmiştim. Büyük bir sinema yönetmeni olduğu ve filmlerinden bahsetmişti. Film çekimi yapmadan önce evine kapanıp, sahneyi hangi açılardan çekeceğini hesabını çizimlerle yapıyormuş yani önceden sahneyi çizip, renklendiriyormuş. Geçenlerde aklıma geldi, kimdir bu Kurosowa? Tek bildiğim hocanın anlattıkları, acaba filmlerini seyretmiş miydim?

28 Ocak 2010 Perşembe

Yem Kitabevi

Yem Kitabevi reklamı gibi olacak belki ama bünyesinde tasarım, sanat, mimarlık, tarih konularıyla ilgili bir çok kaynak barındıran bir yayınevi. Sanat, tasarım ve benzeri alanlarda kaynak sıkıntısı çok yaşanabiliyor fakat Yem Kitabevi bu konularla ilgili güzel kitaplara sahip, birçoğu yabancı olmasına karşın almayı düşüneceksinizdir. Fiyat konusuna gelince, bu konuda yardımcı olamayacağım. Sanat  ve tasarımla ilgili kitaplar pahalıdır, özellikle öğrenciler için. Yem yayınlarından birkaç kitap tavsiyem olacak, sanat ve tasarım alanıyla ilgili kişisel kütüphane oluşturmak isteyenler için. Yalnız çok güzel kitaplar var, seçmek zor ama birkaç tavsiye de bulunmak isterim. Asıl tavsiyem, alanınızla ilgili kategorilerdeki kitapları iyice incelemeniz, hem alanınız tarihiyle ilgili hemde sanatçı ve tasarımcılarıyla ilgili biyografi kitapları da bulacaksınızdır.

Kültürümüz ve Nasreddin Hocamız

Bizi biz yapan, diğer medeniyetlerden ayıran ve öne çıkartan kültürümüzdür. Geçmişimizle çok övünürüz çünkü sağlam bir kültür ve medeniyete sahiptik. Birçok mücadeleler dahi verdik. Ama günümüzde kültürümüze ne kadar yakınız, geleceğe ne kadar aktarıyoruz bilmiyorum. Zamanla dilimiz bile bozuldu, Türkçe' yi düzgün kullanmak bir yana onu yabancı kelimelerden arındırmaya çalışıyoruz. Ne kadar başarılıyız?Biz batı gelişmişliğinden yararlanmayı planlarken zamanla onlara benzedik, değil mi? Almamız gerekenler yerine örnek alamamız gerekenleri aldık. Bu ruhumuzda var sanırım... Artık inanış ve kültür olarak topraklarımızdakilerden uzaklaşmaya başladık. Tıpkı Noel Baba' yı sahiplenerek. Dünyada yeni yılın simgesi olması bir yana, bu durumu çok farklı boyutlara taşıyanlarda var malesef! Gerçek şu ki bizim kültürümüz ve inanışlarımızla bağdaşmayan bir unsur fakat genel bir simge olduğundan birçok yerde kullanıyoruz. Herkesin kültürüne, inanışına saygımız sonsuz.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Kardan Adamım

Türkiye' nin birçok yerine  kar yağdığı gibi benim memlekete de yağdı. Nihayet yağdı. Çünkü bir süredir kar yağmasını bekleyenlerden biriydim. Bizim ufaklıklarla bahçede kardan adam yapmayı ihmal etmedik. Nasıl olmuş kardan adamım?

26 Ocak 2010 Salı

Singapur Sanat Okulu



Kitaplık Tasarımları

Kitapsever biriyseniz, ilginç kitaplıklar, raflar da dikkatinizi çekiyordur mutlaka. Yakın zamanda karıştırdığım bir dekorasyon dergisindeki ( In Style Home)  bu raf ya da kitaplık tasarımı çok hoşuma gitti. Duvara verdiği hareketlilik çok iyi ayrıca modern, sanatsal bir etkisi var. Bir gün bir evim olursa, böyle bir şey kesinlikle tercihim olur.


25 Ocak 2010 Pazartesi

The Imaginarium Of Doctor Parnassus

Şu sıralar tümüyle fantastik dünyaya sızdım sanırım, mağaramdan da çıktığım pek yok. Film , dizi ve kitap olarak fantastik seriler elimde şu an. Birkaç gün önce bir Rus kanalında rastladığım  filmden bahsedeceğim. Bu arada rusça bilmiyorum, kanallar arası zap zup yaparken  fragmanına rastladığım bir film, sanırım fantastik olması ve oyuncu kadrosundan dolayı ilgimi çekti. Filmin adı, başlıkta da gördüğünüz gibi The Imaginarium Of Doctor Parnassus. Film yönetmeni; Terry Gilliam ve Oyuncular ise; Johnny Depp, Jude Law, Heath Ledger, Coin Farrell, Christopher Plummer, Tom Waits. Dikkat etmişseniz, 2008 yılında hayatını kaybeden özellikle son dönemlerde Joker rolüyle tanıdığımız Heath Ledger' da filmde yer almaktadır.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Masumca bir ' Seni seviyorum' yazısı...

Bir süredir sessiz sakin duruyorum. Sanırım ara tatil ile birlikte, tatil moduna girip pek birşey yazıp çizemedim. Ama bugün üzüldüğüm, dile getirmek istediğim bir konu var. 12 yaşındaki küçük bir kız töre korkusundan kendini öldürdü. Belki birçoğunuz haberlerde görmüştür. Belki de, o bölgede töre korkusundan gerçekleşen kaçınca intihar? Daha 12 yaşında küçük bir çocuk, masum bir seni seviyorum yazısı yüzünden canına kıydı. Öncelikle sorulacak çok soru var sanırım. Öğretmeni nasıl böyle bir hata yapabilir, hiç mi düşünmemiş bulunduğu bölgenin DA bölgesi olduğunu ve bir kızın bir erkeğin yanında görülmesi bile cinayete sebep olabileceğini... Küçücük bir kızın arkadaşına 'Seni seviyorum' yazısını nasıl gidip babasına verebilir. Küçük kız bunun korkusundan kendini öldürmüş ya, düşündükçe tuhaf oluyor insan. Bir yazı için bu kadar abartmaya gerek var mıydı? Ve o babasının yüzünde hiçbir üzülme ifadesi yok gibiydi. Ne kadar değeri var acaba çocuklarının, özellikle kız çocuklarının gözlerinde değeri merak ediyorum. İster milenyum ister uzay çağı olsun, şu bir gerçek ki bu töre zihniyetini değiştirmek çok zor. Bugün bu haberin yanısıra, berdel ve başlık parası konusunda GDA bölgesindekilere sorulan sorular, bazı şeylerin açık ifadesi, tıpkı bir amcanın dediği gibi 'Bedavaya olur mu hiç?'  Acaba ne satıyorlar... Değeri parayla mı ölçüyoruz? Ölçüyoruz artık, başlık parası olmasa da günümüzde artık bazı şeyleri parayla ölçüyoruz...
Bookmark and Share

14 Ocak 2010 Perşembe

Dilenci Toplama Aracı

Biraz önce haberlerde gördüm, "Dilenci Toplama Aracı" varmış. Çok zamandan beri var mı bilmiyorum, yaşadığım şehirde rastlamadığımdan haberlerde görünce şaşırdım hatta güldüm :) Birçok araba gördük, cenaze arabası, cezaevi arabası ama dilenci toplama aracı nedense garibime gitti. İlginç!
Bookmark and Share

11 Ocak 2010 Pazartesi

Alice Harikalar Diyarında!

Tim Burton' dan gene güzel bir film. Tim Burton' ın her filmi ve her film karakteri ilginçtir. Özellikle bu yüzden dikkat çekici. Şahsen, özellikle karakterlerine ve karakterlerinin makyajlarına bayılıyorum. Tim Burton' ı çok seviyoruz :) Bugün Twitter' ı Tim Burton sayfasına bakmak için karıştırdım, sayfasının arka kısmında Alice in Wonderland filminden bir karakter vardı. Çok dikkat çekiciydi. Tabi ki bu karakter her zaman ki gibi Johnny Depp ' ti. Uzun süredir filmleri incelemiyordum. Alice Harikalar Diyarı' nda filminin çıkacağını biliyordum ama oyuncuları, yönetmeni kim bilmiyordum. Bugün öğrenmiş oldum geçte olsa. Özellikle Johnny Depp'li film afişi dikkat çekici. Emin ki diğer karakterlerde onun kadar ilginç ve dikkat çekici olacaktır.  Film henüz vizyona girmemiş ama sabırsızlıkla bekliyorum.

10 Ocak 2010 Pazar

İstanbul Modern Sanat Müzesi


İstanbul Modern nedir?

"İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmayı ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmayı amaçlayarak, disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir. Türkiye’de modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müze olarak, 2004 yılında, İstanbul Boğazı’nın kıyısında, 8.000 metrekarelik bir alanda kurulmuştur."

İngilizce konusunda faydalı olabilecek kaynaklar

Daha önce "İngilizce" başlığı adı altında birkaç ingilizce site adresleri vermiştim. Bazıları özellikle yeni başlayanlar içindi. Şu an tavsiye edeceklerim ÜDS, KPDS ve TOEFL sınavlarına hazırlananlara yönelik site ve kitaplar olacak. Birçoğu ingilizce hocalarımızın tavsiyesidir. Özellikle bu sınavlara çalışan arkadaşlara tavsiye ederim. Diğer bir tavsiyemde Delta Yayınları'nın bu sınavlara yönelik ingilizce eşanlamlı sözcük kartları, her gittikleri yere kolaylıkla taşıyıp kelime dağırcıklarını geliştirebilirler. Özellikle bu sınavlarda en çok ihtiyaçınız olacak şey kelimeler ve eşanlamlıları belki de?

Gölge E-Dergi

Gölge E-Dergi, çizgiroman kültürü adına güzel ücretsiz bir yayın. Şu ana kadar 28 sayısı çıkmış. En son sayısı da yeniyıl ile birlikte yayınlanmış. Özellikle illüstrasyon çizimleriyle ilgileniyorsanız dikkatinizi çekecektir ya da çoktan çekmiş olmalı. Hikayeler ve resimlenmesiyle kısaca çizgiroman okumaya buyrun! Dergi arşivine burdan ulaşabilirsiniz. Takibe almak isterseniz, blogspot adreslerinden izleyeci olarak katılabilir, facebook ya da twitterdan da takip edebilirsiniz.
Dergiyi flash olarak okumak için TIKLAYIN!


Bookmark and Share

9 Ocak 2010 Cumartesi

Güneş Işığı Ödülü

Bloglar arası bir ödül. Bugün, Google Reader'da birkaç blogcu arkadaşımın profilinde gördüm, temel çıkış noktasını bilmiyorum ama bu ödülü alan blog, bu ödülü alan arkadaşlar hariçinde başka 12 blogada bu ödülü vermek zorundaymış. Blogumu bu ödüle layık gören ve güzel düşünceleri için "Çiçeklerin Dansı" bloguna çok teşekkür ederim. Her ne kadar takip ettiğim birçok güzel blog var ama burda 12 tanesini belirteyim, lütfen diğer arkadaşlar alınmasınlar, simgesel sadece...

8 Ocak 2010 Cuma

Sergi tarihi yaklaşırken...

Arkadaşlarla ortak bir sergi çalışmamız olacak inşallah Nisan-Mayıs aylarında fakat biz önceden kültür merkezinin sergi salonu için yer ayırmaya gittik ( Gidiş tarihimiz: Eylül). Bize 2010 için sergi salonu ayarlamaları yeni yıldan sonra olacak dediler, her ne kadar ısrar ettiysekte olmadı, 2010 ilk günleri tekrar gitmeye karar kıldık. Yönetmelik böyleymiş. 2010 ile birlikte tekrar görüşülmeye gidildi, bütün yerler doluymuş.

5 Ocak 2010 Salı

Vah ki vah!

Bu sıralar, alanımla ilgili konulara yer veremiyorum bir türlü vakitsizlikten ama çevremde de gördüğüm bazı şeyleri gözden kaçırmak istemiyorum. Takip ettiğim bloglardan birinde (Kralın Soytarısı) oyunu kazanmak için çıldıran küçük bir kızın videosuna rastladım. Çocukların eğitimi, geleceği çok önemli bizler için ama bir anne bu yaşta kızını bilgisayar başına oturtup, bilgisayar oyunu oynamasına izin verip hatta bağımlılık derecesine gelene kadar sesini çıkartmayıp, birde üstüne üstelik videosunu çekip internete vermesi çok kötü durum bence. Bu yaşlarlarda bilgisayara bağımlı edip, gelecekte de bu çocuklardan hayır gelmesini nasıl bekleyebiliriz?


Kaynak Yazı


Bookmark and Share

3 Ocak 2010 Pazar

Gribe karşı önlemleri bu küçük hanımdan dinleyin!

Video sitelerine gerek kalmıyor facebook varken. Bu videoyu bir arkadaşımın profilinde gördüm, sizinde beğeneceğinize eminim. Domuz gribi önlemlerini bir de bu küçük hanımdan dinleyin bakalım :)

İyi Seyirler!


Bookmark and Share

1 Ocak 2010 Cuma

Sanalkurs E-Dergi 11.Sayısı Çıktı!

Yeni yılla birlikte birçok dergi yeni sayısını çıkardı. Bunlardan biri Sanalkurs E-Dergi!
Derginin İçeriği ;
- Teknoloji - Bizden Haberler
- Photoshop: Nakış Nakış Yazılar - Ziya Kahraman
- Illustrator: Patlayan Yıldız Işığı - Siraceddin El
- Photoshop: Manipülasyon Yapalım - Özcan Güler
- Flash / AS 3.0: Veri Tipleri - Yalçın Yaman
- Corel Draw: Otomasyon (VBA) - Tunç Y. Olcay
- Röportaj: Hakan Çamoğlu
- 3Ds Max: Gökyüzünde Yıldızlar - Mehmet Akça
- Programlama: C++ Diline Giriş - İlknur Akpınar
- İlk Bilgisayardan Bugüne - Bilal Özdemir
- Virüsler - Gökhan Halimoğlu
- Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmeli? - Okan Oktay Yurdakadim
- İnternetin Yeni Gözdesi: Sosyal Medya - Mustafa Özkan
- Tarihten Günümüze Fotoğraf (3) - Coşkun Pınarbaşı
ÇALIŞMALAR / FOTOĞRAFLAR: Ahmet Apaydın, Ahmet Tanyıldızı, Aslı Karabudak, Coşkun Pınarbaşı, Emre Şekeroğlu, Ercan Sarı, Hakan Çamoğlu, Harun Özdemir, Mehmet Akça, Nuh Akkuş, Okan Oktay Yurdakadim, Ömer Ayar, Soner Demirsoy, Şahap Kurtaran, Tuğçe Denizli, Ufuk Yıldırım, Vejdi Subari
Dergiyi İndirmek İçin TIKLAYIN!

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails