31 Ekim 2009 Cumartesi

Ölü Gelin / Corpse Bride

Tim Burton'ın sevdiğim filmlerinden biri daha... Aslında animasyon filmler için de karakterlerini en çok beğendiğim diyebilirim. Her bir karakter birbirinden farklı ve iyi analiz edilmişler. İnsanlardan, ölülere, iskeletlere, örümceğe, tırtıla kadar her biri farklı bir tipleme, farklı bir dünya. Daha öncede dediğim gibi Tim Burton tiplemelerinde belli ortak yönler var. Filmlerine dikkat etmişseniz, baş karakterler, film ortamı, havası birbirine yakındır. Esrarengiz, karanlık ve genel tabirle gotik bir hava içindedir. Bir çoğunda stop motion tekniği kullanılmıştır. Bu film öncesi, bu havayı andıran Noel Gece Kabusu hatırlarsınız. Özellikle Tim Burton filmlerinde baş karakterlerde genelde Jonny Deep vardır; Makas Eller, Sweeney Todd gibi... Tim Burton'ın her bir filmi özeldir, güzeldir :)
Ölü Gelin, 2005 yapımı bir film ve her ne kadar animasyon olmasına rağmen baş karakterin seslendirmesini Joony Deep yapmıştır.
Film hakkında kısaca; "Victor Van Dort kısa süre sonra güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür. Ölüler Diyarı'ndaki hayat Yaşayanların Dünyası'nın sıkıcılığından uzak ve çok daha eğlenceli bir yerdir. Yine de hiçbir şey Victor'un Victoria'ya kavuşmasına engel olamayacaktır ve öyle kalacaktır.(alıntıdır) "
Film seyrederken aklınızda kalacak diğer bir şey de gelinin söylediği 'Tears to Shed' şarkısıdır. Benim aklımda kalan kısmıyla (Türkçe) "kalbi duran birinin kalbi sızlayabilir mi?, ölü bir kalp hala kırılabilir mi?"




Ölü Gelin

Bookmark and Share

30 Ekim 2009 Cuma

Radikal Tasarım Gazetesi

Radikal Gazetesinin, " Radikal Tasarım Gazetesi " varmış da ben bunu yeni duyuyorum. Şaşırdım! Hatta 10.sayısı çıkmış ! Kale Tasarım Merkezinin sitesinde gazeteyle ilgili açıklama şöyle;
"Kale Tasarım Merkezi’nin Radikal Gazetesi işbirliğinde çıkardığı Tasarım Gazetesi, tıpkı platformun kendisi gibi, tüm yaratıcı disiplinlere açık bir yayıncılık anlayışına sahiptir. Hayatın her alanını tasarım perspektifinden sorgulayan gazete, güncel, eleştirel ve yenilikçi bir dili benimsemektedir.
Tasarımın farklı alanlarında faaliyet göstermekte olan profesyonellerin katkılarıyla hazırlanan gazete, ürün tasarımından mimariye, modadan web tasarımına pek çok konudaki son gelişmeleri masaya yatırır.
Radikal Tasarım Gazetesi aylık olarak yayımlanır."
Bu haberi geç duyduğuma hatta geçmiş sayılarını kaçırdığımı düşündüğüm sırada sitede gazete arşivini gördüm :) Eğer sizde bu dergiyi merak ediyorsanız, bu arşivi pdf olarak indirip inceleyebilirsiniz. Kale Tasarım Merkezi / Radikal Tasarım Dergisi

Bookmark and Share

I Like to Move It / Hareketi Severim :)



Son zamanlarda dilime takılan bir şarkı, herhalde en yakınımda bulunanlardan arkadaşım Zümrüt bu şarkıyı az çok ezberlemiştir :) Herneyse... Bir çoğu bu şarkıyı Reel 2 Real ' dan hatırlıyorlardır ya da son dönemlerde Madagaskar animasyon filminden Kral Julien'den duymuşlardır. Ben de müzik listemde bu şarkıya rastlayınca tekrar, sözlerini araştırayım derken Reel 2 Real' e Madagaskar' a kadar uzandım. Sizde bu sıralar biraz durgun, birşeyler yapmak içinizden gelmiyorsa bir bakıverin, belki hareketlendirir sizi...
İyi seyirler, iyi dinlemeler...
Madagaskar'dan Türkçe Versiyon


Madagaskar'dan İngilizce Versiyon

Madagaskar - I Like To Move It - The funniest videos clips are here

Reel 2 Real

Reel 2 Real - I like to move it
Yükleyen djoik. - Video klipler, sanatçı röportajları, konserler ve çok daha fazlası.

Şarkı Sözlerini BURDAN İNDİREBİLİRSİNİZ!
Bookmark and Share

26 Ekim 2009 Pazartesi

İşte Budur! (This Is It) - Michael Jackson


Micheal Jackson'ı duymayan yoktur sanırım. Hayat hikayesinden bahsetmeyecem ama hemen hemen herkes onun hakkında birşeyler bilir. Ölümüyle, yaptıklarıyla devamlı gündem de olan Popun Kralı'nın, Türkiye'de 29 Ekim' de girecek olan filmi "İşte Budur" da Michael Jackson'ın Temmuz ayında Londra'da, " This Is It " adı altında başlayacak olan konserlerinin Staples Center' da yapılan provalarının görüntüleri seyirciye sunulacak. Şu sıralar Murat' tan sık sık duyduğum bir filmdi, hatta nerdeyse tüm MJ haberlerini Murat' tan aldığım söylenebilir, bu film hakkında da bir çok ayrıntıyı ondan öğrendim. Bu ayrıntılardan bazıları; filmin biletleri Amerika'da tükenmiş, Japonya da ilk hafta bir günde 1 milyon bilet satılmış. Londra da ön gişe ise 300 bin bilet satışı olmuş. Böylelikle film gelmiş geçmiş en çok bilet satışı yapan film olmuş. Sony 100 saatlik bravo gösterilerini 50 milyon dolara almış. Kısacası yaşadığında da rekorlar kıran gündem de olan sanatçı ölümü ve ölümünden sonra da bu durumu devam ediyor. Türkiye' deki hayranları sabırsızlıkla bekliyorlar, süper gösteriler sunacağını umdukları bu film için. Bakalım nasıl bir keyif verecek? Ayrıca film afişi de dikkat çekici ve iyi bir çalışma, değil mi? :)

Bookmark and Share

25 Ekim 2009 Pazar

İmagineFX

Digital Paintingle ilgilenen arkadaşların bir kısmı bu dergiyi bilir. Bu konuda güzel bir dergi. Güzel çalışmalar ve konuyla ilgili dersler yer almaktadır. Ücretli bir dergi olduğundan bir kısmı soğuk bakabilir bu işe ama Workshops bölümünde dergide yer alan bazı çalışmalar ve derslerle ilgili PDF dökümanları inderebilir ve ücretsiz incelebilirsiniz. Ama bu dergi ingilizce derseniz bu konuda birşey diyemeyeceğim malesef :) Ama en azından gidişatlardan faydalanabilirsiniz,tekniği kapabilirsiniz. Örnek bir kaç çalışma ders adresi vereceğim fakat tüm dökümanlara ulaşmak için bu adresten hepsini inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

http://www.imaginefx.com/02287754333212466539/tutorial.pdf

100'den fazla dijital boyamayla ilgili dersler, yazılar yer almaktadır. Size tavsiye siteyi tümüyle incelemeniz, faydalı olacaktır.


Bookmark and Share

Aklım havada...Ne işim var yerde!

Üniversiteye giderken, taksinin içinden bakarken dikkatimi çekmişti bu reklam. İçeriğini bilmiyorum. Sadece aklımda kalan " Aklım havada... Ne işim var yerde! " Dikkat çekici ve iyi bir slogan + reklam çizimi de hoş, doğal. Reklam içeriğini öğrenince tam isabet olmuş diye düşündüm, hangi öğrencinin dikkati çekmez ki, özellikle slogan. Bu arada Anadolujet' in reklamını yapmıyorum, ne de onlarla ilgili bir sözleşmem var bu konuda, haha... iyi bir slogan, dikkat çekici. Netten reklamın tam resmini aradım ama bulamadım, bulduğum kadarıyla buraya koyuyorum.Artık sizde üniversiteye giderken yada çevrenizde bu reklama rastlarsanız dikkatinizi çekecebilir. Ama bu kampanya hakkında bilgi edinmek isterseniz, bu linkten bakabilirsiniz.

" AKLIM HAVADA... NE İŞİM VAR YERDE! "

Bookmark and Share

24 Ekim 2009 Cumartesi

İki Kısa Animasyon Film / Salam Al-Hassan

Güzel kısa animasyon filmler.Birinci videoda şehrin, mekanın havası, buluğundu koşullar, etkiler iyi verilmiş. İkinci video da küçük bir çocuğun hayali ve hayalini parçalamak isteyenlere karşı gösterdiği küçük tepki iyi bir anlatım olmuş hayaller konusunda. Bir kültür organizasyonu için yapılmış bu iki çalışma. Nette animasyon ve çizimle ilgili sitelere bakarken şans eseri bu blogta gördüğüm Çalışmalardı. Çok beğendim,umarım sizinde hoşunuza gider.
İyi izlemeler!


1:30 PM Damascus Time By Salam Al-Hassan
Yükleyen Bet7at. - Özgün ve yaratıcı web videolarını izle.

Short Dream By Salam Al-Hassan
Yükleyen Bet7at. - Sanat ve animasyon videoları.
Bookmark and Share

Photoshop Fırça Siteleri

Bir photoshop sever olarak, photoshopta fırça arayanlar için bir grup fırça sitesi ismi veriyorum. Umarım arayanlara faydalı olur.

http://qbrushes.com/
http://getbrushes.com/
http://www.psbrushes.net/
http://www.brushking.eu/Category/Miscellaneous.html
http://missm.paperlilies.com/01_brushes.html
http://inobscuro.com/brushes
http://www.bittbox.com/tag/photoshop-brushes/
http://www.brusheezy.com/brushes
http://myphotoshopbrushes.com/brushes
http://abduzeedo.com/1000-great-ps-free-brushes-paulw
http://www.photoshop-free-brushes.com/
http://www.falln-brushes.deviantart.com/gallery/
http://www.webresourcesdepot.com/64-beautiful-and-free-nature-brush-sets-and-vectors-giant-design-pack/
http://www.chezplumeau.com/php/main.php/EN/
http://www.brownbaron.com/blog/2007/10/04/375-free-photoshop-brushes/
http://search.deviantart.com/?section=browse&qh=boost%3Apopular+age_sigma%3A24h+age_scale%3A5&q=brushes
http://www.haberteknoloji.net/photoshop/dev-brushes-arsivimonizlemeliguncellendi.html
Bookmark and Share

Kedicikler

Gece seslerini duydum, gündüz de meraktan gidip baktım. Her biri bahçenin başka köşesine dağılmış yeni doğmuş kedicikler. Üçü sarı-turuncu bir tanesi gri tonda. Anneleri bizim bahçeye terketmiş gitmiş. Gözleri bile açık değil, kendileri de oldukları yerde hareket edip, bağırıyorlar. Bir bakıyorsunuz her biri bir ot parçasının dibinde, otlara sarılmış. Bir kısmı toprak, çamur olmuş. Hepsini bir araya topladım. Ama başlarında onlara süt verecek annleri olmadıkça ne kadar yaşabilirler.

Bookmark and Share

Tavsiye edebileceğim kitaplar

Her ne kadar iyi kitapları sıralamak zor olsa da parça parça bu konuya eklemeyi düşünüyorum. Özellikle okumak için kitap arayanlara! Klasikler es geçilmemesi gerekir, yabancı ve yerli klasikleri tavsiye ederim öncelikle.Tabi sizde bana kitap tavsiyesinden bulunabilirsiniz. Ayrıca burda yazılanların hariçin de birçok yazarın diğer eselerini de mutlaka gözgezdirmek gerekiyor. Pek bir düzen içinde vermiyorum bu listeyi, içinde klasikte var modernde, felsefede var fantastik, gerilim de. {Kitabın faydalarından bahsetmeyecem, çoğumuz bu gerçeği biliyordur ama gene de okumuyordur :) }

23 Ekim 2009 Cuma

EYOF 2011 Maskot ve Logo Yarışması

Avrupa Gençlik Oyunları Trabzon 2011 & Logo ve Maskot Yarışması
Yarışmanın konusu, Avrupa Gençlik Oyunları Trabzon 2011’e ait ve sadece bu organizasyon için kullanılacak logo ve maskot’tur. Bu yarışmayla elde edilmek istenen amaç, Karadeniz bölgesinin ve Trabzon ilinin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerini, spor ve gençlik temasıyla özdeşleştirebilen bir logo ve maskotun oluşturulabilmesidir. Bu yarışma sonunda kazanan logo ve maskot organizasyonun tüm kurumsal kimlik çalışmalarında, her türlü görsel, basılı ve elektronik ortamda kullanılacaktır.
Katılım şartnameleri için TIKLA!
Başvuru formu için TIKLA!
Yarışma Takvimi:
Yarışmanın İlanı: 25 Eylül 2009
Başvuru Son Tarihi: 28 Ekim 2009
Kazananların Açıklanması: 02 Kasım 2009
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 21 Kasım 2009

Bookmark and Share

21 Ekim 2009 Çarşamba

Grafik Tasarım Ne İçindir?


" Grafik tasarım başarı içindir. Grafik tasarım terapi içindir. Grafik tasarım satış içindir. Grafik tasarım sanat ve bilim içindir. Grafik tasarım düşünürler için değil, sanatçılar içindir. Grafik tasarım enerjiyi yönlendirmek içindir. Grafik tasarım zenginler içindir. Grafik tasarım resim çizemeyen çocuklar içindir. Grafik tasarım karmaşık sorunları çözmek içindir. Grafik tasarım kendini adamışlar içindir. Grafik tasarım yalnızca ana sayfa içindir. Grafik tasarım detaylarda yönlendirme içindir. Grafik tasarım tüm bir ömür içindir. Grafik tasarım boşluk doldurmak içindir. Grafik tasarım izleyiciyi iletişim sürecine dahil etmek içindir. Grafik tasarım kullanıcılar içindir. Grafik tasarım sadece referans içindir. Grafik tasarım,yaşamın güzelliği içindir.Grafik tasarım fikrinize hizmet etmek içindir.Grafik tasarım teşhis etmek, bildirmek, sunmak ve tanıtmak içindir. Grafik tasarım tutunamayanlar içindir. Grafik tasarım müşteri içindir. Grafik tasarım sadece kadınlar içindir. Grafik tasarım terbiyesizlik içindir. Grafik tasarım kurumsal salaklar içindir. Grafik tasarım yogiler içindir. Grafik tasarım pazarlama içindir. Grafik tasarım tasarımcılar içindir. Grafik tasarım sadece sunum yapmak içindir. Grafik tasarım hanım evlatları içindir. Grafik tasarım devrim içindir. Grafik tasarım aşk+$ içindir. Grafik tasarım herkesin rahatı içindir. Grafik tasarım bilgiyi, fikirleri ve duyguları somutlaştırmak içindir. Grafik tasarım her şeyin nasıl çalıştığını bilmeyi sevenler içindir. Grafik tasarım solaklar içindir. Grafik tasarım mutlu hizmetkârlar içindir. Grafik tasarım benim içindir. Grafik tasarım herkes içindir. Grafik tasarım kayda geçmesi içindir. Grafik tasarım gerçektir. (s.1) "

2 Ekim 2009 Cuma

Beter Böcek / Beetle Juice

Çocukluğumun unutulmaz filmlerinden! Bu filmi bilmeyenler var mıdır acaba yeni kuşak hariç? Bir yan komedi bir yan korku... KORKULU KOMEDİ ... İlginç senorya, ilginç tiplemeler, karakterler... Tim Burton'ın beğendiğim ve film arşivimde olan bir filmdir Beter Böcek/Beetle Juice.

Film hakkında kısaca;
1988 ABD yapımı fantastik bir kara komedi filmidir.Senaryo; Michael McDowell , Yönetmen; Tim Burton, Oyuncular; Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Winona Ryder, Jeffrey Jones ve Catherine O'Hara.
Konusu ; "Bir trafik kazası geçiren evli genç çiftin evlerine döndüklerinde aslında ölmüş olduklarını ve "öteki tarafa" kabul edilinceye kadar kendi evlerinde bir hayalet olarak kalmaları gerektiğini anlamaları uzun sürmez. Ama evlerini emlakçıdan satın alan züppe şehirli aile eve yerleşince huzurları kaçar ve yeni işgalcileri defetmek için Beterböcek adlı başka bir hortlaktan yardım istemek zorunda kalırlar."
Video Google 'dan filmin tümü(Google videoda filmin tümü yayınlanmaktadır) ;

Lâ: Sonsuzluk Hecesi

"Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, Âdem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.
Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım
Ne zaman ki, kalmaiçin değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.
Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ.
İLLÂ
, dedim.
Bir ömür boyu aradığım hece harfinin olduğunu bildim."

1 Ekim 2009 Perşembe

Pazarlama Dersleri

Bir profesör, yüksek lisans öğrencilerine pazarlama kavramlarını anlatıyordu:

1.Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına giderek 'Çok zenginim. Evlen benimle!' dediniz.

Bu, dogrudan pazarlamadır.

2. Bir grup arkadaşınızla katıldığınız partide büyüleyici bir kız
gördünüz. Arkadaslarınızdan biri kızın yanına gitti ve sizi işaret ederek kıza 'O cok zengin. Evlen onunla!' dedi.

Bu, reklamdır.

Zeki Kadınlara Saygılarımla...

KARI & KOCA
Bir çift hiç konuşmadan arabayla yolda gitmekteydi. Daha önceki bir tartışma münakaşaya dönüşmüştü ve hiçbiri teslim olmak istemiyordu. Keçi, katır ve domuzlarla dolu bir çiftliğin yanından geçerken koca, alaycı bir biçimde sorar: 'Akrabaların mı?'
Karısı 'Evet' diye cevap verir ve ekler, 'Senin taraftan akrabalarım'

KELİMELER
Kocası karısına kadınların bir günde kaç kelime kullandığına dair bir makale okuyordu... 'Erkeklerin 15,000 kelimesine karşılık 30,000 kelime'
Karısı yanıtladı: 'Sebebi erkeklere her şeyi tekrar etmek zorunda olmamızdır.'
Kocası karısına döndü ve sordu: 'Efendim?'

YARADILIŞ
Bir gün bir adam karısına sordu: 'Aynı zamanda nasıl hem bu kadar salak, hem de bu kadar güzel olabildiğini anlamıyorum.'
Karısı yanıtladı: Allah beni sen çekici bul diye çok güzel yarattı; Allah beni seni çekici bulayım diye çok salak yarattı!'

KONUŞMAMA CEZASI
Bir karı koca evde problemler yaşamaktaydı ve birbirlerine konuşmama cezası uygulamaktaydı. Aniden adam ertesi gün karısının kendisini sabah 5:00 da iş için bir uçuşu olduğundan uyandırması gerektiğini hatırladı. Sessizliği ilk bozan ve kaybeden kendisi olmamak için, bir kağıdın üzerine 'Lütfen beni sabah 5:00 da uyandır.' yazdı ve notu karısının bulabileceği bir yere bıraktı. Ertesi sabah, adam uyandı ancak saatin 9:00 olduğunu ve uçuşu kaçırdığını fark etti. Çok kızdı, tam karısının onu neden uyandırmadığını soracakken yatağın yanında bir parça kağıt buldu. Kağıtta 'Saat 5:00 uyan' yazmaktaydı.

Erkekler bu tip yarışmalar için yeterli donanıma sahip değiller (İstisnalar Hariç) Allah erkeği kadından önce yaratmış olabilir, ancak şaheserden önce her zaman bir kabataslak vardır.

Bookmark and Share

Barış Manço'nun Küstah Fransız Spikere Verdiği Ders

Barış Manço Fransa'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuktur. Küstah bir spiker vardır ve Barış Manço ile dalga geçmektedir. Sürekli, 'İşte Türk, yani barbar, vahşi vs... demektedir. Barış Manço daha fazla dayanamaz ve spikere 'Yanınızda kâğıtpara var mı?' diye sorar! Bu soruya spiker şaşırır ve 'Evet var ama n'olacak' der. Barış Manço ısrar edince spiker cebindeki kâğıt paraları çıkartır. Bu olaydan az önce Barış Manço canlı yayında 'Anahtar' adlı şarkısını söylemiştir. Bu şarkının bir bölümü şöyledir: 'Beş Akif- bir Saat Kulesi, iki Kule-bir Fatih, beş Fatih-bir Mevlana,İki Mevlana-bir Sinan'... (Barış Manço / Anahtar şarkısı / Darısı Başınıza Albümü / 1992) Bu şarkı bir matematik sorusudur ve şarkıda adı geçen kişiler o dönemdeki Türk parası olan banknotların arkasında fotoğrafı olan kişilerdir.

Çare Sizsiniz!

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir...Çünkü kimin kimi yiyeceğine... "Suyun akışı" karar verir...
Bir Afrika Atasözü düşün... Gidene kal demeyeceksin... Gidene kal demek zavallılara, Kalana git demek terbiyesizlere, Dönmeyene dön demek acizlere, Hak edene git demek asillere yakışır.
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme, yoksa değersiz olan hep sen olursun...
Düşün...
Kim üzebilir seni senden başka?
Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?
Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?
Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Her şey sende başlar, sende biter...
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, Tükettirme içindeki yaşama sevgisini...
Hep hatırla: "Çaresizseniz, Çare "SİZSİNİZ "

Bookmark and Share

Babanız Yaşıyorsa...

Babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur. Bu harika. İnsan babası ölünce büyüyor çünkü. Yalnız başına kalıyorsunuz o zaman artık. Çocukken her şeyi bilen, herkesten güçlü olan babamız biz büyüdükçe küçülüyor. Zamanını tamamlamış ve geçmişte kalmış bir yaşlı olarak kendi köşesinden bize bakıyor. Uzakta olsa da, bize dokunamasa da...
Usandıracak kadar ayrıntılı sorularla hayatı öğrendiğimiz, her şeyi bilen babamızın sorularıysa biz büyüdükçe artık bize sıkıcı gelmeye başlıyor. Müdahale etmese, soru sormasa ne iyi olur dediğimiz zamanlar çok oluyor artık. Biz ondan daha iyi biliyoruz ya her şeyi. Zaman artık onun zamanı değil ya... Teknoloji gelişti ya... Her şey değişti ya... Oysa ne zaman ki babanızı kaybediyorsunuz, işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz. Çünkü çınarın gölgesi yok artık üzerinizde. Sizi fark etmediğiniz halde yağmurdan, güneşten koruyormuş meğer o gölge. Siz de aile kuruyorsunuz, baba oluyorsunuz, sizinde gölge yaptığınız ve koruduğunuz birileri oluyor ama o gölgeyi çok arıyorsunuz.
Babanız öldüğünde büyüyorsunuz. Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız, takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz, korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz. Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık... Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen, sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık... Büyüyorsunuz o zaman işte. Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak.

Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur.


Alev adlı arkadaşımdan gelen güzel bir e-mailden...
Bookmark and Share

3D-360 Derece Mekanlar

Çok güzel, mutluluk verici çalışmalar... Gidemediğiniz yerleri böyle görmek bile bir başka. Tek bir fotoğraf yeterli olmaz tümüyle incelemeye belki ama bu tür 360 derece çalışmalar bu konuda çok iyi. Yakınlaş, çevir, dön ve gez! Ayrıca bu 3d mekanları indirip, bilgisayarınızda arşiv yapıp, elinizde bulundurabilirsiniz! Bu konuda tavsiye edebileceğim iki site şunlar;
Bookmark and Share

Tıklayın Çiçekler Açsın!

Bu site kimilerine göre gereksiz, kimilerine göre eğlenceli!
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails