27 Eylül 2009 Pazar

Özgürlüğün Resmi

Babası İspanya`nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi. Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı... Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da "üzülme kızım, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?" dedi. Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti.
Babası keyifle resme baktı ve sordu: "Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?"
Küçük kız babasına eğilerek, sessizce şöyle dedi :
"Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri...


"Belki de size gelen maillerin birinde bu hikayeye rastlamışsınızdır.Bana bir maille geldi bu hikaye.Bunun gibi nice güzel mailler gelir düşünce adına,çocuklar adına"

Bookmark and Share

Türkiye'nin Geleceği Böyle Olmamalı!


- The most amazing bloopers are here
Bookmark and Share

25 Eylül 2009 Cuma

Sanat Eğitimiyle İlgilenenler İçin!

Milli Eğitim Dergisi arşivlerini inceledim. Sanat eğitimiyle ilgilenenler için güzel makaleler yer almakta. http://yayim.meb.gov.tr/milliegitim-arsiv.html bu adresten girip dergi arşivine ulaşabilirsiniz. Tek tek dergileri inceleyip, sadece sanat eğitimi değil diğer alanlardaki makalelere de bakabilirsiniz. Kendi alanımdan dolayı dikkatimi çeken makalelerin linklerini verdim, araştırma yapan arkadaşlara faydalı olabilir.

Devrim Arabaları

Devrim Arabaları filmini ya da "Devrim" isimli Türk yapımı arabamızı duymayan var mı bilmiyorum. Fakat Türkiye gerçeklerini "Devrim Arabaları" filminin iyi yansıttığını düşünüyorum. Bazen bu güzel düşünceler ve çırpınan insanları görünce ülkemiz adına mutlu oluyorsunuz fakat bazı acı gerçeklerle, engellerle ve engelleyicilerle karşılaşınca sinir bozucu oluyor. Türk sanayisi, Türk otomobili ve Türk uçakları... Malesef ki hep önü kapatılmış, dışa bağlanmış! Eğer film seyretmek isterseniz ve ne seyredeceğinizi düşünürseniz "Devrim Arabaları"nı mutlaka izleyin. Son dönemlerde yapılan iyi bir Türk filmi ve oyuncu kadrosu da çok iyi. Türk insanının azim va başarısının başka bir örneği!

Film hakkında kısaca ;
"Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma' olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”.
Filmin Resmi Web Sitesi : http://www.devrimarabalari.com/
Bookmark and Share

24 Eylül 2009 Perşembe

Çarpım Tablosu

Facebookta rastladığım bir video. Matematik sevmeyen yada zorlanan ufaklıklar için çarpım tablosu öğrenimi, iyi yöntem doğrusu :)


Bookmark and Share

23 Eylül 2009 Çarşamba

Namus

5. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Tanıtım Filmi
Birçoğunuz facebook yada video paylaşım sitelerinde bu tanıtım filmini izlemiştir.
Durumu çok iyi anlatan bir tanıtım filmi olmuş.İyi bir düşünce!Özellikle son dönemde daha çok gündeme gelen kadın hakları,namus ve töre cinayetleri şu kadarcık bir tanıtım filmiyle iyi anlatıldığını düşünüyorum.
İyi seyirler!

Bookmark and Share

21 Eylül 2009 Pazartesi

Yazılı Ders Materyallerinde İllüstrasyon Kullanımının Yeri ve Önemi (Milli Eğitim Dergisi)

Bu sıralar illüstrasyonla ilgili araştırmalarıma devam ediyorum.Bu konuyla ilgili Türkçe kaynak bulmak oldukça zor. Milli Eğitim Dergisinin 157.sayısında İllüstrasyon kullanımının eğitimdeki yeri ve öneminden bahsetmiş,güzel bir yazı. Ders materyallerinde illüstrasyon kullanımının sınırlılıkları ve dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetmiş. Hepsini buraya koymam mümkün olmadığından bazı kısımları aldım. Size tavsiye tam metni okumanız.
Tam metine bu linkten ulaşabilirsiniz ; http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/157/isler.htm

19 Eylül 2009 Cumartesi

İyi Bayramlar!

"Kahkahalar, yeni heyecanlar, bebekler, düğünler, eğlenceler ve tatlı sürprizler olsun...
Tatlılar olsun; kazandibi, tarçınlı kurabiyeler, elmalı kekler, şekerli kahveler...
Görüşmek için telefonlaşmalar olsun...
Buluşmalar olsun, kavuşmalar olsun...
Kayıplar, depremler, afetler olmasın. Kırgınlıklar, anlaşmazlıklar, ayrılıklar, yalanlar olmasın...
'Biz' olsun; 'Ben' olmasın...Mutluluk parayla, eğlence zoraki olmasın veee bir kere söylensin, yeter olsun...
En önemlisi sevgi olsun... Aşkolsun...
Daha n'ooolsunn...
Bayramınız kutlu olsun... "
Bayramla ilgili sevdiğim bir yazı,kime ait olduğunu bilmiyorum ama bu şekilde bayram kutlamak çok güzel.
Güzel bayramlar geçirmeniz dileğiyle,BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

Sanalkurs E-Dergi 10.Sayısı Çıktı!

Tüm olumsuzluk ve geç çıkmasına karşın, uzun süredir beklenen Sanalkurs E-Dergi dopdolu bir sayıyla tekrar karşımızda!

Bu sayıdaki röportaj konuğu; Yıldız Savaşları'nın babası George Lucas'la Lucas Film Stüdyolarında ve Amerika'da pek çok film stüdyosunda çeşitli projelerde yer almış olan başarılı bir isim ; Muzaffer Korkut. 3D Dünyanın Merkezine Seyahat, Clone Wars ve Kelebek Etkisi 2 gibi meşhur filmlerdeki çalışmalarıyla öne çıkıyor.


E-Dergiyi indirmek için Tıkla!
Önceki Sayılarına ulaşmak için TIKLA!

DERSLER (TUTORIALS)
- Bizden Haberler
- Illustrator: Bir Logonun Anatomisi - ZİYA KAHRAMAN
- Fireworks: Flash Web Albümleri Yapın - SİRACEDDİN EL
- Flash: Flash’ta Metinlerle Çalışmak - KERİM SARIGÜL
- JQuery: Mouse Over/Out Efekti - OĞUZCAN ŞAHİN
- 3D Studio Max: Kamerada Flu Tekniği - MEHMET AKÇA
- Röportaj: Muzaffer Korkut
- Mac OS X’te Performans Artırmak - FERİT KIRIKÇI
- Windows 7 Nedir, Ne Değildir? - SEVAL DALGIÇ
- Facebook’tan Video Nasıl İndirilir? - ZEYNEP SEYMEN
- PHP & Ms SQL Server 2008 - HAKAN DAMAR
- ASP ile Ziyaretçi Defteri Yapalım - GÖKHAN HALİMOĞLU
- Tarihten Günümüze Fotoğraf - 2 - COŞKUN PINARBAŞI
ÇALIŞMALAR (WORKS):
Abdullah Tekin, Ahmet Apaydın, Aslı Karabudak, Cem Karakız Coşkun Pınarbaşı, Gökhan Demir Gürkan Demirkol, M. Ali Yazkan Metin İslam, Necati Tekin, Ömer Ayar, Özgür Akın, Sedat Kurtuluş, Soner Demirsoy Tayfun Öztürk, Ufuk Yıldırım, Vejdi Subari, Ziya Kahraman
Bookmark and Share

17 Eylül 2009 Perşembe

Corel Painter'de Çizim ve Çizimi Renklendirmek

Digital Painting'le ilgili videoları araştırırken rastladığım güzel derslerden biri.Çizim ve video hazırlama Reiq adlı bir çizere ait.Ayrıca sitesini inceleyip çalışmalarına bakabilirsiniz!
İyi Seyirler!
Çizim


Çizimi Renklendirme

Bookmark and Share

14 Eylül 2009 Pazartesi

Doğum Günüm / My Birthday

Bazen mutluluk bazen hüzün getirir doğum günleri. Hele bir de unutulmuşsanız!!! Zamanla silersiniz o günü aklınızdan, günle birlikte beklentilerinizi de... Ne demekti doğum günü? Her bir sene yaşlanmak mı, büyümek mi, olgunlaşmak mı? Yıllarla birlikte kayıplarınız da olur kazandıklarınız da. Zamanla çevrenizdeki insanlar bile değişir, sizde! Herakleitos ne demişti " Değişmeyen tek şey değişmenin kendisidir" Sizi size sorgulatacak tek birgün vardır "Doğum Günü" Bugün benim doğum günüm,mutluyum...Hatırlanmak güzel şey! Bugün sevdiklerimle birlikteyim. Sadece beklentim kendimden; o da gelecek adına iyi şeyler yapabilemek! Nice senelere.... :) Bookmark and Share

13 Eylül 2009 Pazar

Macbeth ve Dava / NTV Yayınları


12 Eylül 2009 Cumartesi

Ünlü Ressamlardan Kadın Portreleri

Portrelerle ilgili güzel bir video çalışması.Videoyu hazırlayan arkadaşları tebrik ederim.
İyi seyirler!

Bookmark and Share




Sanat, İçinde Geleceği Barındıran Bir Silahtır - Noviembre

Videoyu izledikten sonra fazla söze gerek yok sanırım!



Bookmark and Share

11. Uluslararası İstanbul Bienali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, bu yıl 40 ülkeden 70 sanatçı ve sanat grubunun ses ve video yerleştirmelerinden fotoğrafa,heykelden resme uzanan 120 den fazla eseri bir araya getiren 11.Uluslararası İstanbul Bienali 12 Eylül'de başlayıp 8 Kasım'a kadar sürecek!
11.Uluslararası İstanbul Bienali'nin Web Sitesine Girmek İçin TIKLA!!!


Bookmark and Share

11 Eylül 2009 Cuma

Tasarım Yazıları

Tasarımla ilgili araştırma yaparken rastladığım güzel bir proje.Gerçekten de dediklerine katılmamak elde değil.Özellikle tasarım konusunda yeterince kaynak olmadığı ve sıkıntılar olduğu düşünülünce böyle bir projeyle bu alanda birçok kişi tarafından,birçok bilgi arşivlenecek ve çok kişiye faydalı olacağını düşünüyorum.Böyle projelere gerçekten destek vermek gerekir.Tasarım alanında yerli kaynakları ve ülkemizdeki gelişimi sağlamak için güzel bir proje.Proje sonucu çıkacak olan kitabı merakla bekliyorum.Tasarım hakkında neler yazılmış acaba???

4.Ulusal Tasarım Kongresi

"Tasarım veya Kriz
"Tasarım amacı, yönü olan, arzu edilir bir değişiklik ile sonuçlanması beklenen, istenir ve bilinçli bir değişim, değiştirme eylemidir.
Kriz ise kıtlık, bir rahatsızlığın şiddetli tekrarı, zor bir dönem, çözümsüzlük, bunalım veya buhran gibi olumsuz anlamlar taşır. Yaygın kullanımının ötesinde ise, kriz öngörülmeyen, beklenmedik değişimin sancılı bir kırılma veya başlangıç noktasıdır. Kontrolü mümkün olmayan pek çok değişikliği tetikler.
Kriz ile tasarım birbirlerine değişim kavramı üzerinden bağlanır. Herbert Simon "tasarım, mevcut olanı tercih edilir, istenir kılacak şekilde değiştirmektir" der. Eğer kriz öngörülemeyen, kontrol dışı ve olumsuz bir değişim ise, tasarım arzu edilir sonuçlara ulaşmayı amaçlayan bir değişim bilinci ve eylemidir. "Alıntıdır
Güzel bir konu,dexigner.com sitesinde reklam bannerında dikkatimi çekti,blogta da paylaşmak istedim.Gerçekten güzel bir etkinlik ayrıca tasarım alanında çok faydası dokunabilecek bir kongre!
Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiler için TIKLAYIN!

Bookmark and Share

Uluslararası Ekslibris Yarışması: İstanbul 2010

İstanbul Ekslibris Dernegi, Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi, kitaplar için mülkiyet işareti olarak kabul edilen ve üzerinde estetik degerler taşıyan özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, degerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm ülkelerin sanatçı ve tasarımcılarına açık olan uluslararası bir ekslibris yarışması düzenliyor.
Konu sınırlaması olmayan yarışmaya 2007-2010 yıllarında yapılan en fazla 5 çeşit çalışma ile katılabilirsiniz.Yarışmaya son katılım tarihi : 23 Nisan 2010
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN!

Bookmark and Share

3. Uluslararası Genç Ressam Yarışması

Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, 2009 yılında Belarus’ta yapılacak olan, Dünya ve insanlar: dün, bugün, yarın konulu “3.Uluslararası Genç Ressamlar Yarışması”nın düzenleneceği bildirilmektedir.Söz konusu yarışmanın 04-24 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin katılımına açık olduğu ve yarışmaya katılacak eserlerin en son 1 Kasım 2009 tarihine kadar belirtilen adrese gönderilmesinin gerektiği ifade edilmektedir.

Yarışmaya Katılım Bilgileri ve Başvuru için TIKLA!

Bookmark and Share

10 Eylül 2009 Perşembe

Altın Oran - Kâbe'nin Sırrı

Altın oran her zaman ilgi çeken ve şaşırtan bir konudur.
Matematiklerin,sanatçıların,bilim adamlarının üzerinde çokca durduğu bir konu.
Altın oranla ilgili olan bu video da dikkat çekici,izlemelisiniz mutlaka!


Bookmark and Share

Sanalkurs E-Dergi

Sanalkurs.net sitesine ait olan dergiler, internette bulabileceğiniz en güzel ve ücretsiz e-dergilerden biri. Hem takip edilen,çıkması istekle beklenen ve ücretsiz yazılardan oluşan gerçekten büyük bir emeğe sahip bir dergi. Her sayısında alanında uzman kişilerle röportajlar, grafik, web tasarım, tasarım bilgileri, internet ve birçok konuda yazılar yer almakta. Emeği geçen, destek veren herkese teşekkürler. Sizde katılın,hem yardımcı olun hem de kendinizi geliştirin!

Dergileri indirmek için; http://www.sanalkurs.net/e-dergi.html Adresini ziyaret edin!

Bookmark and Share

Tasarımcılara Söylenen 10 Yalan / Mark W. Lewis / Top 10 Lies Told to Naive Artists & Designers

Sevdiğim yazılardan biridir. Tasarımcı ya da özel sektördeyseniz bunun gibi birçok durumla karşılaşmışsınız hatta burda yazılanlardan çok farklı durumlar yaşayanlarda vardır mutlaka.

Bakalım nelermiş???

8 Eylül 2009 Salı

Mac and Pc (transformers edition)

Beğendiğim videolardan biridir.Sizde "bilgisayar"larla ilgileniyorsanız mutlaka beğeneceksinizdir!

Bookmark and Share

İngilizce!!!

Türkiye' de herşeyde bir sınav var,hatta birçok arkadaş benim gibi sınav kısaltmalarından belki de nefret ediyor ( kpss,öss,yds,kpds,üds,ales,sbs,tus... bu şekilde uzayıp giden benim de ismini bilmediklerim).Her neyse şu sıralar ingilizce muhafiyet sınavına hazırlanan ya da yakında üds'ye girmeyi düşünen veya ingilizce öğrenmek isteyenler için tavsiye edebileceğim birkaç ücretsiz ders sitesi;

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri için Desen


Güzel Sanatlar öğrencileri için Prof.Hasan Pekmezci tarafından hazırlanan ve MEB yayınlarından çıkan bir kitap " Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri İçin DESEN" .
Lise döneminde benim aldığım hatta fiyat olarakta çok uygun olan bir kitaptır.Fakat sanırım son yıllardan yayınlanmıyor.Arayan arkadaşlar bulamamakta,netten kitaplara bakarken bu kitabın pdfsine rastladım.Burda yayınlıyorum, bu alanla ilgilenen büyük küçük herkesin arşivinde olmalı. Faydalı olması dileğiyle....



Bookmark and Share

E-Dergiler & E-Magazines

Özellikle e-dergi ve e-kitap meraklısı olarak,araştırmalarım dahilinde oluşturduğum e-dergi sitelerini daha önce sanalkurs.net sitesinin forumunda da paylaşmıştım.Burada da yayınlıyorum.Tasarım,bilgisayar ve sanatla ilgileniyorsanız bu dergileri çok beğeneceksinizdir.
E-dergi arşivinizi oluşturun!

Yeni blog hayırlı olsun diyelim :)

Daha önceki blog heveslerimden sonra bu sefer silmeyeceğim bir blog düşünüyorum artık :)
Adında da anlaşıldığı gibi bir nevi her konuda birşeyler yazabileceğim kendi dijital günlüğüm olarak düşünüyorum.Bakalım hayat ne getirecek.Hayırlı uğurlu olsun :)

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails